• Raport... Autor: ~P_P [109.42.115.*]
    No to mamy raport za I kwartal 2024, powodzenia w lekturze....
  • Re: Raport... Autor: ~Fan [213.230.92.*]
    Pani prezes ponosi ciągle koszty realizacji umów. Zapomniała chyba że działalność operacyjna powinna być rentowna... Póki co wydaje się że wszystkie umowy które realizują przynoszą straty. A w każdym razie nie widać aby przynosiły zysk. Ile już obiecywali go w końcu pokazać pp podniesieniu tych wszystkich kosztów? To się staje już nudne.

Niestety, komentarz zarządu w raporcie pokazuje jasno moim zdaniem że nie traktuje się tu akcjonariuszy poważnie.
  • Re: Raport... Autor: ~xyz [89.64.16.*]
    Pisałem kilka razy, że to wydmuszka i firma mająca na celu wy....akcjonariuszy. Jednak raport powalł mnie na kolana. Szacun...przewalić tyle kasy...Prezeska jest mistrzynią....:):)
  • Re: Raport... Autor: ~Stalovy [5.184.122.*]
    Po rozliczeniu umowy za 20 baniek, liczylem na lepszy wynik. Calkowicie mnie rozczarowal dzisiejszy raport. Jutro lepiej nie patrzec na notowania
  • Re: Raport... Autor: ~Fan [213.230.92.*]
    Sam fakt, że prezes pozwoliła sobie na dziwne stwierdzenie że kontrakt był zyskowny pozwala na podejrzenie że się na nim po prostu przejechali. Tj. w tabelkach może jakis tam zysk z tego był, ale uwzględniając nakład pracy i zasoby kadrowe, ciężar który musieli udźwignąć w związku z tym, to może już niekoniecznie. Ale to tylko moje zdanie.

Inna opcja jest taka, że podkreśliła to w zakresie tego konkretnego kontraktu bardziej jako sukces, przez co można wnioskować, że nie wszystkie umowy które robią są rentowne xddd tak czy inaczej niezła lipa.

A na jutrze to się nie skończy. Z uwagi na brak popytu i dziury w arkuszu, pozbywanie się akcji będzie rozłożone w czasie. Będzie długo czerwono IMO. Z drugiej strony na tych poziomach zdecydowana większość akxjonariuszy jest na minusie, a nie wszyscy są skorzy oddawać akcje że strata np 30% lub więcej. Może więc totalnego zjazdu w okolice debiutu nie będzie.
  • Re: Raport... Autor: ~Eco [31.0.32.*]
    No nic, ja dziś pożegnałem się z papierem na ponad 20% stracie. Pluję sobię w brodę, że nie wyszedłem na podbitkach, ale ja naprawdę wierzyłem, że oni coś zarobią na tych zleceniach za 20mln. A co się okazuje, przez dwa lata wyciągnęli niecały milion zysku, a 2024 zaczynają ze stratą na 2mln i nie zapominajmy o widmie kary na kolejny 1mln. No ręce opadają. Nawet jakby mieli kosmiczną resztę roku to i tak nie wyjdą na plus i nawet nowe umowy tego nie zmienią, bo rozliczają je latami. Od jakiegoś czasu zastanawiałem się dlaczego ta spółka była tak nisko wyceniana przy debiucie no i mamy odpowiedź. Może to nie jest idealny moment na wyjście, ale myślę, że tu prędzej przywitam grosze niż znowu zobaczymy 2zł.
  • Re: Raport... Autor: ~Holender40 [5.173.248.*]
    W takim tempie w Q2/Q3 zabraknie im kasy.
  • Re: Raport... Autor: ~asafa [78.11.67.*]
    Ciekawe czy Pani Gackowska pochwali się raportem na LinkedIn i FB. Wcześniej pisała ale teraz to jako prezes to wstyd.
[x]
ECO5TECH -3,18% 1,52 2026-04-14 11:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.