• Wyniki za 1Q24 Autor: ~nowy [45.92.32.*]
    @FanPli, B-cz, Zjablik może ktoś inny znający biznes PLI jakieś wyliczenia robiliście? Czego można się spodziewać za ten 1Q? Czy jeszcze mocno w księgach będzie ciążył ten cholerny strajk w USA?
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    nowy a wg ciebie jakie mają być?
    bo wydaje się, że zarząd ma jakąś kalkulację
    warto zauważyć, że limit kredytu zwiększony został aż o 6 mln na pół roku więc
    może być kumulacja zleceń
    1 kwartał statystycznie to przygotowanie pod zakończenie kluczowych zleceń w kolejnych miesiącach
    kluczowe powinny być wyniki za 2 i 3 kwartał i tych można spodziewać się doskonałych

PLATIGE IMAGE S.A.: Zawarcie aneksu do umowy kredytowej z Powszechną Kasą Oszczędności Bank Polski S.A. - Bankier.pl 

• Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~nowy [45.92.32.*]
    Oczekiwałbym dynamiki na poziomie około 10% w przychodach.... Zysk netto i ebitda przy całym tym zamieszaniu że strajkiem w USA jest mniej istotny w tym 1q lecz gdyby były też dynamiki na + nie obraziłbym się.
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~Reggaer [94.254.132.*]
    Są wyniki :) ponawiam pytanie fanpli kiedy ATH ? :)
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~RęceWznosimy [37.248.221.*]
    Ja piernicze, nie wygląda to różowo. Tfu, wygląda to źle. Wszystko wisi na włosku. I teraz mamy zawierzyć, że w drugim kwartale wszystko cudownie się odmieni. Bo jak nie to bialoczerwony sprzeda akcje i się obrazi.
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~Kanar [31.13.191.*]
    Uciekajta z papiera! To nic że zwiększają konsekwentnie zatrudnienie i rosną koszty to nic że zaczynają się rozpychać poza Polską. Uciekajta bo to ostatni dzwonek hłe hłe
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~nowy [139.28.218.*]
    Zdawałem sobie sprawę, że ten strajk zrobił tornado w branży VFX, że PLI ponosi większe koszty na poczet większych zamówień i to jest moment żebym właśnie tu wszedł ale takiej straty nie spodziewałem się.
    Jakie przebieg sesji? -5% czy może -15%?
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~RęceWznosimy [37.248.173.*]
    Kanar, ja wiem. Po raz kolejny zwiększają zatrudnienie, po raz kolejny ponoszą koszty. Wszystko jest normalnie pieknie. Zadłużenie też wzrosło. Normalnie to nie jest wóz albo przewóz. Tylko pewna droga do sukcesu. Oby tylko znowu coś się nie wysypało, bo wiemy, że pan prezes jest nieomylny. I wina zawsze jest gdzie indziej. Złych chochlików.
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~żuk [5.173.184.*]
    Dziwne nowe nicki i dziwna treść postów. Wyniki zaskoczyły negatywnie, ale np
    MOV podaje straty i rośnie, jak to możliwe?
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~Kibic [31.11.187.*]
    Nic nie komentuję tylko śmiać mi się chce. Kilka milionów straty za 1kw.2024, a miały być zyski.
    raczej o zyskach w 1 kw nikt nie pisał?
    o 2 i 3 kwartale i owszem
    powinny być rekordowe i one zdecydują o ocenie całego roku
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~beka [146.70.42.*]
    Najlepsze jest to że co niektórzy jeszcze po północy siedzieli i czekali na raporcie....
    Akcjonariusze wiedzieli, że 1Q będzie słabiutki, ale kibice i inne czekałem na zyski i ATH.
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~RęceWznosimy [37.248.173.*]
    A co to za zarzut, że niektórzy przeczytali raport, jak tylko go zauważyli? Jestem akcjonariuszem, tak było wiadomo, że szału nie będzie, ale też nie spodziewałem się że zamkną aż taką stratą. Jak jesteś taki spokojny to powiedz mi jakie będą kolejne kwartały, bo nie wiem ile będą w stanie odrobić, czy w ogóle 4Q znów nie będzie stratny i czy jest sens trzymać to przez kolejny rok.
    Taki to zarzut, że ludzie ci są mocno zainteresowani spółką która podobno jest do niczego... Na GPW jest kilkaset spółek a oni czekają na każdy raporcik czy tylko tych spółek które ich interesują?
    Ty masz akcje? I pytasz się na forum śmiesznego bankiera obcych ludzi czy jest sens je trzymać czy nie kolejny rok? Wiesz, że jeśli to prawda to jesteś dawca kapitału?
    Co do raportu przecież to żaden wyczyn umysłowy, aby zrozumieć że żeby dostać duże VFX musisz mocno zwiększyć zatrudnienie, a zlecenia jest szansa że będą dopięto potem. Szansa oznacza, że będą albo nie bo tu nic nie jest pewne, tak działa giełda. Biura na Kanarach i w Kanadzie to też bardzo dobry krok ale każdy myśli że znaleźć ludzi, ogarnąć przepisy to trwa jeden tydzień....Itd itd
    No wreszcie ktoś traci cierpliwość i będzie można sobie kupić po okazyjnej cenie.
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: ~RęceWznosimy [37.248.172.*]
    Ja nie kupiłem tej spółki żeby ja od roku uśredniać w dół. Jeśli to jest to wielkie osiągnięcie firmy to gratuluję nastroju. Naprawdę zazdroszczę. I w przeciwieństwie do tych wszystkich wniebowziętych, szczęśliwych akcjonariuszy, ja nie jestem tak uchachany. Zakładam że firma w najlepszym scenariuszu zamknie rok wynikiem finansowym zbliżonym do poprzedniego. Co nie jest dla mnie budujące. Dla innych pewnie też nie jest, ale będą zaklinali że jest wspaniale.
    Tu nikt nie zaklina rzeczywistość że niby jest wspaniale. Bynajmniej ja nie Stratą duża i też się jej nie spodziewalem. Ten strajk mocno namieszał i tylko trolle głupole mogły go przewidzieć. Samo PLI i inne firmy w branży niestety nie potrafiły a nasze troliska i owszem. Ja zakładam dużo lepszy scenariusz ale jak będzie to się okaże.
    Te preferencje podatkowe to naprawdę spory argument przy walce o zlecenia.
    sporo filmów zachód kręci w czechach, estonni czy na węgrzech
    tam właśnie są podobne dopłaty do tego typu produkcji
    niestety rząd pis nie rozumiał tematu i pomimo prób lobowania to
    w najlepszym razie można było liczyć na dopłaty do produkcji tzw ''patriotycznych''
    a takie zazwyczaj sukcesami komercyjnymi nie są
    może nowy rząd zrozumie problem i coś się poprawi?
    jednak do tego czasu zostają: kanada i kanary
  • Re: Wyniki za 1Q24 Autor: bialoczerwony1972 [31.61.178.*]
    I.pyk! Zamknięcie na 20zł bo wykres musi się zgadzać, a malarz o to dba Konsolidacja trwa i tak aż do wyników 2Q. Zegar tyka.... Tik, tik, tik.... XD
[x]
PLATIGE -15,54% 5,00 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.