Pisalem kilka razy, ze tutaj bedzie poczekalnia do konca roku to mi nie wierzyliscie.. pisalem, ze zysk netto stoi w miejscu od 4 kw, a to juz dobre pol roku. Prezes podkresla coraz wieksze przychody z unsolved, ale slowem nie wspomina, ze jest to kosztem zwiekszonych wydatkow.. w efekcie czego zysk netto stoi w miejscu. Pisalem, ze produkt sie starzeje.. ilu z nas grajac w gre przechodzac ja wracalo do niej gdy po roku czy dwoch pojawil sie dodatek do niej. Ponadto ilosc potencjalnych graczy z kazdym msc sie kurczy.. zatem meta gra nie oznacza ze bedzie nagle drugie tyle graczy itp.. jesli mialoby byc tak kolorowo i owy rozwoj unsolved mialby sie tak istotnie przekladac na ilosc graczy to sytuacja by wygladala inaczej niz ma to miejsce obecnie. Tak wiem, na tle branzy artifex moglby byc wyceniony wyzej.. ale mimo wszystko nie zapominajmy, ze od kursu 16-18 zl nastapil wzrost o 70 % nie wspominajac, ze do owych 16/18zl tez sporo uroslo. Czas na korekte.. nie ma sily na wzrosty.. Bardzo malym pakietem mozna kurs zdjac na 20 zl. Sam wyszedlem przy 23-25zl. Nie mowie, ze inwestycja w artifex jest bledem, ale na ten moment to tylko poczekalnia i brak gwarancji, ze metagra duzo zmieni , a jesli zmieni to na jak dlugo.. rok... i co potem.. no wlasnie. Pozdrawiam czytajacych...
aplikacje do monitoringu są w w znacznie części darmowe, każdy może podejrzeć, co się dzieje. słabszy kwiecień (w porównaniu do świetnego marca) spowodował małą wyprzedaż na akcjach. trzeba na bieżąco monitorować maj, czerwiec i postępy spółki we wdrożeniach. póki co wycena fair.
Artifex Mundi miał w kwietniu 8,5 mln zł przychodów - szacunki Artifex Mundi szacuje, że miał w kwietniu 8,5 mln zł przychodów, 35 proc. więcej rdr. Przychody z komercjalizacji flagowego produktu "Unsolved" wzrosły o 48 proc. do 7,8 mln zł - podała spółka w komunikacie.
Jak podano, poniesione przez spółkę koszty akwizycji nowych graczy w kwietniu osiągnęły poziom 4,2 mln zł.
"Kwiecień zakończyliśmy solidnym dwucyfrowym wzrostem przychodów oraz tzw. pierwszej marży (przychodów pomniejszonych o koszty marketingu), która w minionym miesiącu wyniosła ponad 4,3 mln zł. Na bieżąco śledzimy sytuację na globalnym rynku reklamy online i dostosowujemy skalę naszych działań do warunków rynkowych. Dane z ostatnich dni sugerują, że szczyt wzrostów cen mamy już za sobą" - powiedział, cytowany w komunikacie prasowym, prezes Przemysław Błaszczyk.
Dodał, że spółka liczy na to, że w perspektywie kilku tygodni będzie mogła zintensyfikować kampanie marketingowe dla Unsolved, jeszcze mocniej zwiększając bazę jej graczy. (PAP Biznes)
Cieszę się razem z Tobą chwilą samozadowolenia, dobrze jest to poczuć kilka razy w życiu. Tymczasem... shortujesz i zamierzasz umoczysz (moim zdaniem) całą resztę majątku jeszcze do końca 2024 roku, czy tylko tak piszesz, ale groszem nie pachniesz?
Przypomnę, że 15 maja 2024 ma być raport za I kwartał 2024, a po nim miała zapaść decyzja, czy robią skup akcji własnych czy płacą dywidendę. Generalnie wszystko idzie w dobrym kierunku. Nawet jak koszty są wysokie, to znaczy, że inwestują swoje pieniądze (bez pożyczek, kredytów, dodatkowych kontraktów), w tym w nowe produkty, z których jednak coś będzie … Jest teraz tylko mała obsuwa za kwiecień w przychodach w porównaniu do marca, ale rdr jest 1/3 lepszy. Solejuk to też opisał – czyżby informacja, że szczyt wzrostów już za nami spowodował obsuwę. Jakoś odnoszę wrażenie, że jest zbijanie kursu w celu taniej zbiórki (pod tani skup albo dywidendę?), bo kurs przy tych ok. 30zł odpowiadał realiom firmy, a „zastoju” nie widzę tu żadnego tylko rozwój.
Oczywiście że tak. Powód do zmartwień byłby jakbyś zeszli poniżej 20 pln. Do tego poziomu - pełen luz i obserwowanie kursu. Ja mam problem bo muszę znaleźć dodatkową gotówkę by coś jeszcze dokupić.