2,1mln zysk netto a było 0,8mln.... c/z=10, eps=0,17, mozliwa dywidenda- na walnym 29.05 sie rozstrzygnie. A do tego ALTA chce sprzedać swój 66% pakiet. Kupowała po 3,5zł. Może być 100% zysku na tym papierze w miesiąc. Zapraszam
Jak nic będzie wezwanie...spólka teraz kosztuje w całości ok 70mln zł. To moim zdaniem niewiele jak na tak dochodowy biznes na cięzkie czasy... A trzeba przypomnieć że już 3kwartały dobrych zysków. Najwyższy czas na fundusze żeby się MIESZKIEM zainteresować...
Jak się tak rozsadnie spojrzy, to nawet 2zł to okazja,,, Bo co? Bo przecież naprawdę walor jest fundamentalnie najlepszy od lat. Rekordowe wyniki przez 3 kwartały, jeszcze tak nigdy nie miał. Był przecież nawet po 17zł??? Niech mnie ktoś poprawi. Wtedy Wawel kosztował 20zł. I co? Mieszko ma już wszystko: kanały dystrybucji, markę dobry park maszynowy, fajną stronę internetową itd. A funduszy inwestycyjnych ani innych nie ma w akcjonariacie. I jak myślicie kto tak dziś wali z ukrytych zleceń kupna? No wg mnie na bank TFI...Dodajmy do tego mozliwość sprzedaży duzych pakietów MIESZKA, Już się zmawiają fundy ile dać... 2-3zł a może damy 3,5zł?
Jeszcze nie widzicie. Jest szansa na spory zarobek. Panikarze już sprzedali. Pozostały silne ręce. pozdrawiam wytrwałych i nowych zadowolonych akcjonariuszy.
Ja dawno byłem przekonany od 1,45 :D Jak myślisz jaki jest zasięg dzisiejszych wzrostów oraz tych w najbliższym czasie. Ciągłe rekordowe zyski... To nie mogło przejść bez echa :D Kupować.
Nic nie myślę. Trzeba trzymać. Jesteśmy i tak zarobieni... Jeśli mam rację z funduszami i z przejęciem to może być 3,5zł. Wtedy mieszko ma c/z=20. To dość wysoko, ale skoro przynosi zyski nawet w recesji?
Zibi, ja trzymam od dłuższego czasu i obserwuje, ważne, że w końcu odpalił kurs. Ładne wystawki były po 1,91zl, a komuś zwieracze puściły w tym momencie. ;-) Co tu dużo mówić, dobry zysk i możliwa dywidenda ale jeszcze miesiąc trzeba poczekać, będzie gorąco pod koniec maja.
I co już nikt z nami nie podyskutuje? Trudno. Za 3 dni też jest dzień a mieszko znów luką w górę. Ludzie poczytają gazety, fundusze dojdą do wniosku że już nikt taniej nie sprzeda i już 15.05 będziemy mieli 3zł na wgpw.pozdrawiam wytrwałych