• Co urosło to zdechło Autor: ~Akcjonariusz69 [31.0.73.*]
    Co urośnie to leci na pysk. Prezesi ustalają kosmiczne wynagrodzenia a spółka z perspektywami szoruje ryjem po dnie. Groszolapy i tyle. Nie potrafią wybić tej spółki. Co zarobią to przewalą, albo wypłacą sobie. A spółka warta grosze...
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Misior [89.200.231.*]
    Zacznij kupować, to może nie będzie spadać
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Akcjonariusz69 [31.0.77.*]
    Chcesz kupować taka spółkę z której prezesi wyciskają ile się da na własne pensje? Uwalili ją na maksa, kurs na dnie, a Ty mówisz kupuj. A oni wypłacają sobie po bańce bo są prezesami. Nie wygląda to na troskę o spółkę tylko o własne kieszenie. Włącz sobie wykres kursu 5 letni i odpowiedz czy taki prezes zasługuje na takie wynagrodzenie i jak troszczy się i dba o spółkę.
    Przeczytaj jeszcze raz to co ci napisalem
    A jak ci coś nie pasuje, to nikt nikogo tu nie trzyma.
    P.S. widzie że ERJ007 się sklonował.
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Erj007 [89.231.76.*]
    nic sie nie sklonowalem, was rozumiem rajcuje jak wasza spolke - tak tak wg prawa majac nawet jedna akcje jestes jej wlascicielem - doi marcinek z michalkiem dajac sobie wynagrodzenie w wysokosci 25% rocznego zysku.

To jak marcinku ta spolka jest w fazie rozwoju i potrzebuje go czy to apple i umowa z nimi to podstawa do rozwoju czy okazja do wydojenia jak najwiecej w jak najkrotszym czasie.

ciekawe jak zareaguja jak przyjda chudsze lata, spasc z takiego konia i zmienic komfort z takiego pulapu bedzie ciezko.

ja i tak biede klepie wiec mi to bez roznicy ale jak marcinkowi z 500tys spadnie wynagrodzenie bo niebedzie z czego doic na takie 50 tysia albo calkien na nic bo spolka wykaze strate to bedzie bolalo.

• Re: Co urosło to zdechło Autor: ~erj007 [89.231.76.*]
    zreszta mam to w zadzie, czekam na korekte na xtb i uciekam z tego patałacha, i tak gnije tu o dobry rok za duzo, przez rok nic ...nic sie tu nie zadzialo! same obietnice i gadki szmatki o 2025-2027, a w 2026 powiedza, ze widza super perspektywy na okres 2028-2032 i bedziecie dalej czekac a zycie ucieka i inne okazje uciekaja w miedzy czasie!

tyle spolek uroslo rpzez rok ze to jest szok, jak my tu gnijemy.
    Na XTB to miałeś iść pół roku temu
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Erj007 [31.61.181.*]
    No i jak widać popełniłem gruby błąd bo powinienem już bym był +60% lekka rączka a tu kaszana i tłuczenie jaj. Papillon srillon, obiecanki cacanki. A prezesi się śmieją z nas - fraj...ów którzy to finansują. Jeszcze dodruk zrobią bo się obudzą z ręką w nocniku, że kasy braknie na ich piękne pomysły. Niech pozostałe projekty skończą a nie kolejne zaczynają.

Powoli spolka przypomina mi simfabric, tam też gier co niemiara, pomysłów bez liku a co do realizacji to k..p.. W majtkach.

Wkurzyłem się, denerwuje mnie ta spolka chciałbym z niej wyleżc ale nie bardzo chce realizować stratę. Może jakimś cudem urośnie do 18 zł i mówię dobranoc
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Marek [91.206.154.*]
    Zbijanie kursu i zniechęcenie inwestorów..prosta zasada na odkupienie tanio,przez inwestora który ostatnio przekroczył 5 procent... Myślę,że do 5 procent też tak robił...teraz dowiemy się jak przekroczy 10 procent...tylko jest jeden problem - za mało jest akcji obiegu.
    inwestor też ciapkowaty, kupował po 15-17, przecież mógł wystawic batona na 13-14 i by mu to zasypali, nie rozumiem logiki takich zakupow.

prosze mi tu nie wkladac tez teorii ze skoro ma forsy jak lodu lub zarzadza funduszem to musi sie znac na spolce i wyczul swietny interes, bo fundusze tez notuja straty - juz to kiedys wspominalem , malpa tak samo i kupi i sprzeda , ma jeszcze atut braku uczuc chciwosci i strachu w inwestowaniu.

tez nie bardzo chce mi sie wierzyc w specjalne zanizanie, ja tu widze wychodzenie niecierpliwych, przeciez ja i wy tez to widzicie, caly rynek nam odjezdza a my od maja tamtego roku jestesmy - 60% od szczytu i spolka nie chce sie podniesc na chociazby te 20zl. Nie dziwie sie wiec tym ktorzy sa niecierpliwi i redukuja chociazby by przejsc tam gdzie mozna pare % zarobic, rok temu alior po 30 zl dzis 104zl, no ludzie kochani , to samo elektrotim , xtb, pekao, kghm , wszystko uroslo o 40% najmarniej.

dodatkowo wkurza fakt, ze spolka jest w fazie rozwoju , nine rzuca rozwiazanie umowy a pan czapeczka sobie pol bani przyznaje wynagrodzenia. W mojej ocenie 25% zyskow spolki na wynagrodzenia prezesikow to troche przybogato. Wiecie za co powiesili by Obajtka gdyby sobie przyznal 25% zyskow orlenu jako wyangrodzenie? albo gdyby omar z xtb bral 250mln rocznie i doil spolke zamiast sie dzielic z inwestorami zyskiem?

czapeczka mowi ze o dywidendzie nie ma mowy, a sam sobie 25% zyskow daje, no to cos tu jest niehalo? jak inwestowac w taki startup jak na samym poczatku jest takie dojenie?

marna moja gadka, mam nadzieje, ze sie wkrotce pozbede albo zredukuje znacznie to co mam
    poza tym odnosnie gry pappilon czy jak jej tam, mogliby troche wiecej informowac o postepach, tutaj na pewno nie sa zwiazani umowa jak w przypadku nine czy apple ze nie moga informowac o etapach rozwoju projektu, tu to ich wlasny projekt i mozna by bylo wrzucic espi co jakis czas jak postepy, a nie cisza w eterze.

a co z pozostalymi projektami opisanymi wg raportu od nr 1 do 10 bodajze? co sie pod tym kryje? jakies nazwy? to gry czy co to za projekty? nikt nic nie wie, wielka tajemnica bo programista kodzi gierke. w co ja wdepnalem , w co ja sie dalem namowic swojej glowie to nie wiem ze mnie tu przywialo , moze glupia prosta chciwosc ze z racji malego ff i dobrego info zarobie szybkim strzalem paredziesiat procent, a tak zostalem tu ponad rok wisze jak czub.
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~fundamentalista [87.205.181.*]
    Chłopie poważni ludzie wchodzą tutaj za bańkę na dzień dobry, a ty od roku lamentujesz, że zainwestowałeś kilka albo kilkanaście tysięcy i nie masz z tego profitów. Sprzedaj wszystko w cholerę i kup to XTB na górce. Wszyscy odetchniemy z ulgą. Życzę wszystkim udanej majówki.
    Myślę że erj już tu sporo zarobił, a ten lament jest po to żeby zbić kurs na maksa. Później standardowo jest obrót o 180 stopni i wychwalanie jaka to perła. To samo dotyczy się typa który założył ten posta.
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Greg [89.151.40.*]
    Typ który założył ten post pisze językiem ejgniota. To jego brat xero. Te wszystkie zrozumy to stare livermory. Kto tu dłużej, ten wie o co chodzi. Żyją od raportu do raportu. Na ostatnim się przejechali bo pompy nie było. Więc ujadają i skamlą jak psy łańcuchowe.
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Bajor [83.59.33.*]
    Tez uwazam ze te ich posty to drugie dno maja, zero wartosci taki akcjonariat, czekam na 18, choc jak poleci to gory to pewnie i tak nie sprzeda, juz tydzien temu byly transakcje powyzej i truje to dalej
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~reh [109.206.213.*]
    proste ,że dokupują po cichu a tu płaczą jak im źle :)
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Akcjonariusz69 [31.0.91.*]
    I co naganiacze. Proszę włączyć wykres miesięczny. Perfekcyjnie. Wybicie i na pysk. Jedziemy dalej wykres roczny. Co 3 miesiące. Fałszywe wybicie i na dno. Ktoś wspominał o dużych inwestycjach .. jakbym miał milion to bym takiego partactwa w zarządzaniu nie kupił. Nikt tu nie kupuje ani nie zbiera kolego. Tylko wyciągają z marzycieli i wieszają na hakach ile się da. Zaklinaj rzeczywistość ile chcesz. Gdy spojrzysz na to obiektywnie bez emocji i marzeń o bogactwie to zrozumiesz co tu się dzieje i jak z ludzi kasę wyciągają obiecując bajeczki... Pozdrowienia marzyciele
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Misior [31.0.59.*]
    Jak czytam twoje wypociny, wujku dobra rada to , martwiący się o nie swoją kasę, to dochodzę do wniosku że sam wisisz na haku i to dużo wyżej niż 14,55. Pozdrawiam Panie Hakun
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Akcjonariusz69 [31.0.89.*]
    Tak jak mówisz kupuj dalej. Tu potrzeba takich jak ty dawców kapitału. Oprócz cyferek w postaci ilości akcji to nie będziesz miał nic bo takie plotki wciągną nosem. Nie martwię się o twoją kasę bo mam to gdzieś. Obiektywnie patrzę na to co się dzieje a potwierdza to wykres a z nim dyskutować się nie da. Naganiaj dalej a kurs i tak będzie na dnie panie akcjonariuszu dawco kapitału
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Misior [31.0.56.*]
    Chłopie, pojawiasz się na 3 tygodnie przed raportem i próbujesz wszystkim narzucać swoje „teorie”.
    Zacytuj mi posta w którym pisze że kupuję dalej. Ty nie umiesz czytać postów ze zrozumieniem a się bierzesz za czytanie wykresów….
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Erj007 [31.61.188.*]
    Prawda was wyzwoli
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Erj007 [31.61.181.*]
    A jaki akcjonariat ma wartość? Ten chwalący pod niebiosa piękna czarną czapeczkę z daszkiem?
    i o czym to swiadczy, ze ktos ma tu ulokowane 1 mln zlotych? ze ma racje? chlopie, nie takie grube ryby tracily pieniadze na gieldzie, nie ma ludzi ani instytucji nieomylnych.

ja bym byl nawet radosny ze prezes jest bogaty i moze doic spoleczke, ale to sie doi raczej juz jak spolka przynosi stabilne zyski a nie jest w fazie rozwoju a jedna z waznych umow jest zrywana.

zostaje apple , obietnice o pappilonie i no te 10 projektow pod ktorymi nie wiadomo co sie kryje, to jakas tajemnica co oni tam kodza?
    komedia w rapocie "PROJEKT 1" "PROJEKT 2". moze kodzą pasjansa?

obiecuej wam 18zl witam i wypadam z tego smiecia. i bawcie sie sami.

sam jestem ciekaw ile fundamentalista ma - na tym gniocie i ile tu ulokowane, ze go to nierusza, bo mnie owszem.
  • Re: Co urosło to zdechło Autor: ~Power [208.78.41.*]
    MMCPL odpalił, mało akcji w obrocie, ciekawe jaki zasięg
[x]
CHERRY 5,93% 5,72 2025-12-23 13:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.