inwestor też ciapkowaty, kupował po 15-17, przecież mógł wystawic batona na 13-14 i by mu to zasypali, nie rozumiem logiki takich zakupow.
prosze mi tu nie wkladac tez teorii ze skoro ma forsy jak lodu lub zarzadza funduszem to musi sie znac na spolce i wyczul swietny interes, bo fundusze tez notuja straty - juz to kiedys wspominalem , malpa tak samo i kupi i sprzeda , ma jeszcze atut braku uczuc chciwosci i strachu w inwestowaniu.
tez nie bardzo chce mi sie wierzyc w specjalne zanizanie, ja tu widze wychodzenie niecierpliwych, przeciez ja i wy tez to widzicie, caly rynek nam odjezdza a my od maja tamtego roku jestesmy - 60% od szczytu i spolka nie chce sie podniesc na chociazby te 20zl. Nie dziwie sie wiec tym ktorzy sa niecierpliwi i redukuja chociazby by przejsc tam gdzie mozna pare % zarobic, rok temu alior po 30 zl dzis 104zl, no ludzie kochani , to samo elektrotim , xtb, pekao, kghm , wszystko uroslo o 40% najmarniej.
dodatkowo wkurza fakt, ze spolka jest w fazie rozwoju , nine rzuca rozwiazanie umowy a pan czapeczka sobie pol bani przyznaje wynagrodzenia. W mojej ocenie 25% zyskow spolki na wynagrodzenia prezesikow to troche przybogato. Wiecie za co powiesili by Obajtka gdyby sobie przyznal 25% zyskow orlenu jako wyangrodzenie? albo gdyby omar z xtb bral 250mln rocznie i doil spolke zamiast sie dzielic z inwestorami zyskiem?
czapeczka mowi ze o dywidendzie nie ma mowy, a sam sobie 25% zyskow daje, no to cos tu jest niehalo? jak inwestowac w taki startup jak na samym poczatku jest takie dojenie?
marna moja gadka, mam nadzieje, ze sie wkrotce pozbede albo zredukuje znacznie to co mam