• praca w AXA - opinie - agent Autor: ~hania [77.254.4.*]
    mam mozliwosc podjecia pracy w AXA, powiedzcie jak ludzie sobie tam radza finansowo, trzeba zalozyc DG a to kosztuje...pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.7.120.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~ciekaw [77.254.4.*]
    ciekawe co mądrego poprzednik wypocił
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Agent AXA po wypadku [87.105.243.*]
    Może z innej beczki. Przyvchodząc do pracy do firmy myślałam o niej w superlatywach. Wydawało mi się, że atmosfera jest tam całkiem fajna, a Dyrekyor i Manager to ludzie poważni. Odbyłam szkolenie w pomieszczeniu górnym i zaczełam pracę. W Opolu byliśmy jeden dzień. Nie było tygodnia AXA. Pracuję (obecnie jestem na zwolnieniu) dla oddziału Opole, Filia Jelenia Góra. Na początku denerwowało mnie to, że kiedy gdzieś dzwoniłam, wiecznie przerywał telefony telefon od Dyrektora albo jego księgowej, brakowało np komputera u nas w filii, potem, że np manager nie chciał pojechać z przedstawicielem dalej w Polskę do klienta. Wytrzymywałam jednak. Pewnego dnia, a dokładnie 20. kwietnia 2009 r. odbyło się spóźnione szkolenie z Analizy Potrzeb Klienta, na drugim piętrze filii Jelenia Góra. W pewnym momencie chciałam zejść po portfel, sfikołkowałam ze schodów. Na dole pomógł mi pewien Pan, który szkoli się na przedstawiciela. Tego dnia miałam mieć spotkanie z klientem. Firma wymaga ubioru, ubrałam buty na obcasie. Przy schodach nie było poręczy, okazały się lakierowane i cyklinowane. Mojego managera w tym momencie interesowało czy odwołałam spotkania. Noga poważnie się złamała. Gdyby nie ten Pan nie była bym w stanie zadzwonić na pogotowie. W zeznaniu świadka mój manager pisze iż jako jeden z pierwszych mi pomagał. Zeznanie osoby, która mi pomogła temu zaprzecza. Firma olała sprawę po wypadku. Jest maj, jestem bez wózka, czy głupiego balkonika aby móc sobie pomóc. Przełożeni nie zrobili nic. Zeznaie odebrał mój tato. Kiedy stwierdził, że nawet te na dole schody są niebezpieczne i ktoś może wcodzić i może mu się coś stać, manager powiedział tylko to nie musi tu wchodzić. Po dwóch tygodniach e-mailem wymusiłam na Dyrektorze Regionalnym aby do mnie zadzwonił. W pierwszym zdaniu zapytał jak widzę dalszą współpracę. Nie mowię już, że akurat jechałam na kolejną zmianę gipsu. Na koncie 10 maja będę miała 1200 zł. Komisja ZUS za 6 tygodni. Schodów do tej pory nie zabezpieczono. Dyrektor twierdzi, że do pomieszczenia, w którym odbywało się szkolenie nie mamy wstępu, a ja jak mogam spaść ze schodów, skoro nie wolno tam pracownikom wchodzić. Firma AXA AVANSSUR POLSKA S. A. manipuluje mną. Postanowiłam podać firmę do sądu. Przestrzegam wszystkich. Tak potraktowano pracownika. To jak można potraktować klienta? Podaję mój numer tel.: 0506780549 dla wszelkich osób chcących się ze mną skontaktować, a także dziennikarzy. PS.: Liczyłam na pomoc ze strony firmy, jak dotąd widzę, ze firmie zależy jedynie na produkcji, produkcji, jeszcze raz produkcji. Powiadmiłam wszlke urzędy, choćby w celu zrobienia czegokolwiek ze schodami i sama jestem ciekawa jak sytuacja dalej się rozwinie. Owszem zamartwili się o to abym chociaż te 1200 zł w tym miesiącu zarobiła ale mi więcej nie pomogli.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~misiek [87.207.88.*]
    To co napisałaś nie mieści mi się w głowie!!! pracuję w AXA od dawna i w moim oddziale byłoby to nie do pomyślenia. Współczuję bo tym sposobem zamiast zarabiać straciłaś pracę, ale proszę o odrobinę dystansu. widać trafiłaś na takich ludzi. u mnie w oddziale od dyrektora po menagerów wszyscy są sobie przychylni. I chyba to kwestia dyrektora, jakich ludzi sobie dobiera... na twoim miejscu podałbym jego nazwisko, bo jak tak robi to szkodzi firmie i agentom pracującym pod nim. a jak sama wiesz oni niczemu winni... Pozdrawiam i życzę zdrowia, mam nadzieję ze obyło się bez komplikacji:)
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Agnieszka - agent [87.105.243.*]
    Nazwisk publicznie podawać nie wolnio ale powiem oddział Opole, filia Jelenia Góra, więc wiemy o kogo chodzi. Druga sprawa konferencja dała tylko tyle, że władze zwalały winę jeden na drugiego, przynajmniej tak mi powiedziano, żarli się i tyle. Trzecia rzecz są to schody mieszkalne, które nie mogą być uznane do pomieszczenia przeznaczonego na działalność gospodarczą, to pomieszczenie nie spełnia żadnych norm. Niestety jest tam bardzo niebezpiecznie. Dyrektor uzależnia pieniądze od wyników, z resztą wcale nie jeden dyrektor, bo inny główny także robi to samo. Dużo pozorów niestety w tej firmie. Są mili ludzie i niemili, są tacy, od których wiem, że chcą zwiać gdzie pieprze rośnie, nie jest więc wcale różowo. Wiadomo mi tylko o jednej Pani dbającej o ludzi ale nie wiem jak jest w praktyce.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Agnieszka Agent [87.105.243.*]
    Owszem Opoloe ma piękny budynek ale Jelenia na pewno nie. Co do słów Dyrektora to juz nie mówię, że próbował mi przez telefon grozić, co on nie zrobi. Gdyby nie to pewnie bym się jeszcze wachała ale już się nie wacham w żaden sposób. Zdecydowałam się na sąd.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~ex-puf axa [77.254.218.*]
    Z dyrektorem w Jeleniej to w ogóle jaja były miał się zmienić w maju miał go zastąpić mój kolega którego zresztą wyciulali jak to axa potrafi. Nie dziwię się bo podobny przypadek miała moja znajoma mając złamaną nogę menadżer powiedział do niej nie pytając jak samopoczucie, tylko "może byś przyszła podzwonić, żebyś miała spotkania jak wrócisz do zdrowia". Ale władze się zmieniły zamknęli dwa regiony myślę że się k...a coś zmieni.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~bart [79.163.193.*]
    Dla chętnych na rabat OC lub AC pojazdu, proszę powoływać się na polise znajomego, czyli moją ;-) BC/1758709/00
    Pozdrawiam.
    50 lub 100 zł taniej
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~inttro [94.141.129.*]
    mogłaś się ubezpieczyć :)

Na działaności jesteś, więc czego??? Horobowe zus ci wypłaci
  • jeśli to łączysz z inną praca, to nie tak drogo:-) Autor: ~antydoradca [80.50.55.*]
    trzeba taką robotę lubić. No i zawsze piszę, ze trzeba mieć garaż:-)
  • Re: jeśli to łączysz z inną praca, to nie tak drogo:-) Autor: ~menago axa [77.254.218.*]
    Axa to najgorsza firma na rynku ubezpieczeń takie jest moje skromne zdanie, prowizje z pasa startowego owszem są wysokie, ale nie za 6.500 produkcji z podziałem na life i total, w ampliko masz tyle samo za max 3600, poza tym to jedyna firma która daje umowy na wyłączność absurd przy prowadzeniu własnej działalności gospodarczej, umowa jest w wariancie podstawowym puf stażysta na dwanaście miesięcy, jednym ze składników wynagrodzenia jest dodatek stażowy, w całości do zwrotu jeśli się rozwiąże umowę przed upływem 12 miesięcy lub potem wjs(współczynnik jakości sprzedaży) spadnie poniżej 75%, dyrektor wam tego nie powie podczas rekrutacji a umowa ma ponad 100 stron i karzą ją wam podpisywać natychmiast bez możliwości czytania. Wyciągałem tam kasę na poziomie 4000 tyś ale za mówienie co myślę do dyrektora dostałem wymówienie bez podania przyczyny w przeddzień odwołania go ze stanowiska, jak czytam o tamtym dyrektorze z jeleniej utwierdzam się w przekonaniu że sami ch...j tam pracują. Znam osobiście iwana i grzebienia(już odwołani), axowcy wiedzą o kogo chodzi też rewelacyjni nie są i nic pozytywnego nie zmieniają, obiecali że w październiku rusza axa-bank gówno zrobili, nie ma w ofercie majątku i komunikacji a na życiówce i inwestycjach ciężko plan zrobić. Chociaż delegaci z Francji nakazali zmiany w tym kierunku jeszcze we wrześniu. Nikomu nie proponuję zbyt wysokie progi sprzedażowe dla początkujących to raczej firma dla starych wyjadaczy.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~JG [78.88.136.*]
    jeśli masz możliwość, to zrób to!pieniądze można zarobić dobre, ale trzeba pracować solidnie i uczciwie, a firma konkretna jest, o czym powinnaś się dowiedzieć po tym jak przedstawią Tobie ofertę współpracy. Ja jestem przedstawicielem finansowo-ubezpieczeniowym i wiem, co mówię. Nie słuchaj opinii ludzi nie związanych z branżą, a tym bardziej z firmą AXA, bo oni nie wiedzą o czym mówią,tutaj zarabiasz konkretne pieniądze za pracę, a nie za siedzenie. Znam ludzi, którzy narzekają, że mało zarabiają, ale pracują na etacie za 1500 PLN i nic nie robią z tym, ale narzekają. Nie obawiaj się założenia własnej działalności, przez 2 lata płacisz ok. 300 zł. zus, nie wiem co do złotówki ile, bo tym zajmuje się moja księgowa najlepsza w mieście:):):)
    i pamiętaj, że decyzja należy TYLKO do Ciebie:):):)
    pozdrawiam
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~doradca666 [212.76.37.*]
    Witam Forumowiczów,
    AXA jest firmą o znakomitej pozycji rynkowej w skali globalnej. W AXA Polska też pracuje wielu wspaniałych i uczciwych ludzi. Z możliwością zarabiania pieniędzy jest dokładnie tak jak napisał ktoś wczesniej - własny wybór konsekwentnej aktywności i rztelności wobec Klientów i Firmy, musi w perspektywie kilku miesięcy wytężonej pracy, przynieść dobre efekty finansowe.
    Jednak trzeba zwracać baczną uwagę na kadrę menedżerską i ocenić poziom prowadzenia przez jej przedstawicieli rozmów kwalifikacyjnych.
    Jednym z antyprzykładów jest dyrektor oddziału w Radomiu i część kreowanej przez niego kadry menedżerów. Osobnik ten przynosi hańbę AXA i całej branży.
    Mam nadzieję, że na te strony sięgają też przedstawiciele instytucji kontrolujących. Warto byłoby, żeby ktoś z ramienia np. KNF udał się do oddziału AXA Radom, jako potencjalny kandydat do pracy i poczynił odpowiednie notatki. Poziom merytoryczny i etyczny DO jest poniżej jakichkolwiek standardów. Nie będę przytaczał przykładów, bo nie uwierzycie, to trzeba zobaczyć i usłyszeć! Sam ten osobnik nie jest w stanie zdać sobie sprawy, że ośmiesza siebie i firmę oraz demotywuje ludzi, którzy mają predyspozycje do dobrej sprzedaży bądź kierowania zespołem. Kluczowa odpowiedzialność spoczywa na dyrektorze Sieci Własnej Sprzedaży, który taką kandydaturę zaakceptował i teraz kryje.
    Uczciwej części pracowników tego oddziału życzę wytrwałośći - nie dajcie zniszczyć efektów Waszej ciężkiej pracy takiemu kuriozalnemu osobnikowi. Trzeba wierzyć, że jego "kariera" potrwa krótko. Pozdrawiam
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Ania [83.4.184.*]
    Witam,

czy mogłbys opowiedziec kilka zdarzen z udzialem tego czlowieka?

Mam zamiar sie zatrudnic w Axie w Radomiu

pozdr.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~NiePracujęZBaranami [79.185.129.*]
    Zatrudnij się i weź ze sobą duży zeszyt. Jak już cały zapiszesz jajcarskimi przykładami to wydasz książkę i zarobisz kupę kasy! Powinno Ci to zająć jakies 3-4 miesiące. Wiem co mówię!
    Dnia 2009-05-13 o godz. 22:19 ~Ania napisał(a):
    > Witam,

czy mogłbys opowiedziec kilka zdarzen z udzialem
    > tego czlowieka?

Mam zamiar sie zatrudnic w Axie w Radomiu
    >
    pozdr.

Sorry, nie zaglądałem tu długo, bo byłem bardzo zajęty.

Jedno z "mocnych wejść" miał podczas "Tygodnia AXA", gdzie przedstawił się uczestnikom jako "Sławek Spierdziawek", bo czasem puszcza bąki! Klasa godna dyrektora!
    To tylko przykład idiotyzmu, gorsze są przykłady braku choćby okruchów etyki:
    - zapraszanie do oddziału kandydatów na telemarketerów, wymaganie kilkudniowego dzwonienia "na próbę", po czym zgarnięcie zdobytych w rozmowach informacji o klientach i wyproszenie kandydatów z info, że się nie nadają, bez płacenia ani złotówki;
    - przy podziale kontaktów rynkowych, obiecywanie kilku PUF tych samych list kontaktów;
    - permanentne łamanie wypowiadanych wszelkich obietnic:
    - otwarte przyzwolenie na namawianie "starszych stażem" kklientów do likwidacji istniejących polis na rzecz nowej sprzedaży;
    - zamiast budowy z nowymi PUF rzetelnej ścieżki rozwoju, otwarte zalecenie dla MO, żeby wyciskać wszelkimi metodami produkcję z nowych ludzi i zwalniać ich po kilku miesiącach;
    - uprawia chamskie "zarządzanie przez konfliktowanie ludzi".
    Myślę, że to wystarczy, resztę rzeczywiście najlepiej zbadać osobiście.
    Pozdrawiam
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: doradca_klienta [213.238.65.*]
    W takiej atmosferze raczej nie da się pracować.
    Dziwne, że gość jeszcze pracuje.

Ja szukam ludzi do pracy w zdrowej atmosferze:

www.teraztwojruch.pl/praca.html

Doradca Klienta i Kierownik Grupy Doradców

Pozdrawiam
    DK

Szanowny Doradco_Klienta,
    Zapewne Pozyskasz wkrótce Pracowników z tego nieszczęsnego Oddziału AXA. Spełnisz ważną misję branżową i ludzką - życzę uratowania dla naszego pożytecznego zawodu ludzi, których to bydlę mogłoby zniszczyć psychicznie. Prosze tylko Gdybyś jeszcze coś pisał na tym forum, nie używaj określenia "gość" dla tego indywiduum. To określenie, nawet pisane małą literą jest nadmiernym zaszczytem dla tego śmiecia.
    Życzę powodzenia zawodowego. Nasza branża wymaga szczególnej dbałości o etykę w okresie zawirowań gospodarczych.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~wiecie kto [85.221.209.*]
    Mam zupełnie inne doświadczenia z AXA - pracuję od prawie roku. Na początku było mi naprawdę ciężko, na kłopoty w pracy nałożyły sie jeszcze problemy rodzinne. Nie mogłam sie skupić na pracy, przez dwa miesiące prawie nie miałam spotkań. Byłam pewna że rozwiążą ze mną umowę, ale wiele osób w oddziale mi pomogło. Dyrektor zamiast mnie zwolnić zapytał tylko czy chcę dalej pracować w AXA, obiecał, że wszystko sie ułoży. Pomagali mi jak tylko mogli, moja menadzerka siedział wieczorami w biurze i umawiał zamiast mnie spotkania, żebym mogła sie zająć dzieckiem. Praktycznie sprzedawała za mnie, żebym tylko dostała pieniądze. Koledzy i koleżanki wozili mnie swoimi samochodami na spotkania, a czasami robili je za mnie. Dziewczyny przyjeżdzały opiekować sie moim dzieckiem, żebym tylko mogło jechać do klientów. Nawet było tak że oddawali mi swoje umowy OFE jak przyszedł klient do biura - to tak jakby dali mi 1000 pln do ręki! W żadnej innej firmie nie spotkałam sie z takim wsparciem. Do oddziału przychodziłam jak do azylu gdzie mogłam liczyć na pomoc i wsparcie. Nie będę podawała nazwisk, ale bardzo Wam wszystkim dziękuję! Tylko dzięki pomocy dyrektora, menadzerów i przyjaciół z firmy wyszłam na prostą. Teraz już wszytko jest dobrze, zarabiam więcej niż sobie wyobrażałam. Kupiłam wymarzone mieszkanie. Gdyby nie AXA pracowała bym teraz za jakieś marne 1200 pln. i mieszkała u teściowej:) I nie zgadzam sie że praca w ubezpieczeniach jest taka trudna, wcale nie jest trzeba sie tego tylko nauczyć jak każdego innego zawodu i trzeba mieć obok siebie ludzi, którzy potrafią tego nauczyć.
  • Axa stażysta weksel in blanco Autor: ~panna2002 [212.76.37.*]
    Obecnie chodzę na kurs na agenta [PFU] w Axie, moje pytanie co bedzie jak zrezygnuje teraz lub po zdaniu egzaminu z współpracy lub nie założe działaności gospodarczej, im dłużej chodze na szkolenie i słuchaniu technik jakich ucza to stwierdzam nie dla mnie jestem realistką, Axa placi za udział w zajeciach i zdany egzamin. Dodatek stażowy karzą zwrócic za kazdy miesiąc czy ostatni, kiedy otrzymam taka informację, jak jest z wekslami in blanko za klientów którzy zrezygnuja [zwrot prowizji], daja deklarację wekslowąnie i poswiadczenie o takim dokumencie
  • Re: Axa stażysta weksel in blanco Autor: ~micky [85.221.128.*]
    hej, i juz cos wiesz jak to jest z tymi pieniedzmi, jesli bym zrezygnowal teraz zaraz po szkoleniu to cos im zwracam czy jak?? (na razie przeciez byla tylko umowa podpisywana na szkolenie, a pierwszy raz dokladnie czytalem umowe, wiec na bank nie bylo tam nic na temat zwrotu jakiejs kasy).
  • Re: Axa stażysta weksel in blanco Autor: ~agent [78.8.22.*]
    Jestem agentem w tej firmie i ze swojego doswiadczenia radze zrezygnować póki nie zaczełaś, pracuje 9 mc i chce zrezygnowac ale wychodzi na to ze pracowałem za darmo bo mam weksel i bedą chcieli zwrotu wynagrodzenia(premii stażowej)+ zwrot za szkolenie 1200zł- firma jest okrutna dla agentów.
  • Re: Axa stażysta weksel in blanco Autor: ~wioorek [84.10.129.*]
    Dnia 2010-02-18 o godz. 19:17 ~agent napisał(a):
    > Jestem agentem w tej firmie i ze swojego doswiadczenia
    > radze zrezygnować póki nie zaczełaś, pracuje 9 mc i chce
    > zrezygnowac ale wychodzi na to ze pracowałem za darmo bo
    > mam weksel i bedą chcieli zwrotu wynagrodzenia(premii
    > stażowej)+ zwrot za szkolenie 1200zł- firma jest okrutna
    > dla agentów.

A nie orientujesz się, czy po roku pracy też są jakieś zobowiązania (czy jest jeszcze jakiś przypadek w którym będę musiał zwrócić premię stażową i koszt szkolenia?)
  • Re: Axa stażysta weksel in blanco Autor: ~była agentka [83.25.224.*]
    niestety miałam watpliwa przyjemność pracować w axa na szczęście nie podpisywałam weksli ale i co z tego miął rok a ja dostała 6 tysięcy do płacenia za szkolenie i dodatek stażowy nie zostawię tego tak mam zamiar się odwoływać to co oni robią z pracownikami to jest kpina niedość że nie mielismy wsparcia u przełozonych robili co chcieli z nami wyypowiedzieli sami mi umowe to teraz mam jeszcze im płacić skandal
  • Re: Axa stażysta weksel in blanco Autor: ~alex [89.174.242.*]
    podaj maila
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~intro [94.141.129.*]
    kupili ci dom, samochód, codziennie rano wyprowadzają ci psa na spacer, myją naczynia, koszą trawę, robią pranie...
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~axa [95.49.36.*]
    Gratuluję wyobraźni. Proponuję podjąć etat w gazecie Fakt, gdy tu bajkopisarstwo się znudzi:)
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~kenex [83.11.145.*]
    widzę, że propaganda sukcesu, co jesteś menagetrem, szukasz pracowników, że tak zachwalsz? taj się składa, że pracowałem dla axa prawie rok i zawsze wyrabiałem plan, ale tej firmy nikomu nie polecam, ani klientom ani potencjalnym pracownikom. firma opiera się na niedomówieniach i na kruczkach prawnych, daje umowy do podpisania bez czasu na jej przeczytanie, jeśli chcesz ją wziąć do domu przed podpisaniem to nie ma takiej możliwości. poza tym firma obiecuje premie za konkretne działania, jeśli je wykonasz to teoretycznie należy ci się premia, ale zapomnij o niej, bo w trakcie gry zmieniają jej reguły. w moim odziale 3 osoby wykonały plan na premię, ale żadna jej nie dostała. ponadto firma nasyła na byłych agentów firmę windykacyjną w celu uregulowania płatności za szkolenia, choć w momencie rozwiązywania przeze mnie i inne osoby umowy (za porozumieniem stron) zapewniano nas, że żadnych dodatkowych kosztów nie musimy ponosić. minął rok, nikt z axy się nie odezwał, ale odezwała się firma windykacyjna... nie polecam tej firmy i przestrzegam zarówno potencjalnych klientów jak i potencjalnych agentów
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~grus [89.174.242.*]
    Mialem podobna sytuacje. Po odejsciu z firmy otrzymywalem maile w ktorych straszono mnie zwrotem dodatku i kosztow szkolen. Jednym slowem paranoja a pracowalem ponad rok... Chetnie skontakuje sie z kims o podobnej sytuacji i porozmawiam...
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~MaciejIno [89.230.153.*]
    Hej skontaktuj sie prosze ze mna pozdrawiam Maciej
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~zadowolony klient [10.153.99.*]
    Mam 6 miesieczne autko ubezpieczone w Axie. Na poczatku lipca miałem zderzenie z lsem którt narobił szkód na 18 tys złotych (wycena kosztu naprawy serwisu)
    7 sierpnia odebrąłem auto z naprawy i nastepnego dnia wyjechałem na wakacje zaplanowane już w kwietniu. takze Axa jak i serwis bardzo sie sprezyli.
    komunikacja z Axa była bardzo dobra pokryli koszty naprawy czyli cąłe 18 tys. Nie zakwestionowali zadnej czesci wymienionej przez dilera do wymiany.
    Goraco polecam
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Likamon [91.90.180.*]
    Wzruszające, ale co to ma do tematu?
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~zenek [83.143.161.*]
    a mi połechtali winogrona nawet przy wypłacie kasy. skasowałem fiata uno wycena byla 8000 pln a oni mi dali 9000 _+ 1000 za wylechtanie niwgron.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~rad [77.115.7.*]
    proponuję pracę w banku 2000 PLN (poza Warszawą) praca miła , przyjemna, dla ludzi ceniących tylko i wyłącznie pracę po 10 godz. dziennie. Prawda jest taka jak ktoś poświęca tej pracy 2 godz dziennie to może liczyć na dochody 1500-2000 PLN -fajna praca! ale jeżeli ktoś poświęci tej pracy przynajmniej 6 godzin to wynagrodzenie jest znacznie wyższe wliczając zus i us. I nie ważne jaka to jest firma. Pracę trzeba traktować p o w a ż n i e!
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Adam [213.134.160.*]
    Ludzie, co Wy wypisujecie !!! Przecież nie jesteście żadnymi Pracownikami AXA , tylko pośrednikami, którzy akurat teraz mają podpisaną umowę z AXA. Pracownik, to ktoś taki jak ja, który ma etat i wszelkie związane z tym profity jak: auto służbowe, kartę kredytową AXA, laptopa, komórkę i wiele innych rzeczy jak choćby basen, fitness, siłownia , abonament medyczny, ubezpieczenie grupowe itp. AXA akurat pod względem traktowania swoich etatowców jest the best. Wiem to, bo pracuje już 14 lat w branży i mam kolegów wszędzie, wiec wiem co inni oferują, a przyszedłem z Allianz , w którym miałem "Wielkie G". Pozdrawiam wszystkich i proszę na przyszłość rozgraniczać pracę na rzecz AXA od Pracownika AXA.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~raa [78.88.19.*]
    No mój Drogi, z całym szacunkiem, abyś mógł mieć te wszystkie profity, właśnie Współpracownicy, na umowach agencyjnych muszą tyrać jak woły!!!!! Nie pozdrawiam serdecznie!!!!!
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~kinga [10.8.36.*]
    to nie praca, tylko współpraca, czyli musisz założyć własną działalność. Pracy nie polecam, szczególnie na Dolnym Śląsku, jest po prostu zupełnie inaczej niż obiecują na początku. To jedna wielka ściema, a jak już wdepniesz w to, to lepiej się wycofaj póki czas, bo kierownictwo będzie pod Tobą "kopać"...
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~Agent AXA [83.7.117.*]
    A ja bardzo gorąco polecam AXA. Firma naprawdę godna polecenia. A co do osób które mają złe wspomnienia to mogę powiedzieć tyle - nie każdy nadaje sie do tej pracy, tutaj musza pracować ludzie z ambicjami, pomysłem na biznes, ludzie z pasją- a nie ludzie którzy chcą mieć ciepłą posadkę i dostawać na rękę 2000 zł i przesiedzieć cały dzień. AXA już na rozmowie rekrutacyjnej mówi, że jest to umowa rezultatu, więc po co te głupie wypowiedzi, że w AXA słabo płacą, poprostu wy jesteście za słabi. A że wam nie wyszło to teraz najłatwiej składać winę na firmę.

Pozdrawiam Wszystkich i życze pięknego dnia :) (No w końcu mamy piękną zimę )
  • Praca SUBAGENTA Autor: ~Robert.R [84.10.66.*]
    Witam

Mam pytanie odnosnie pracy w charakterze subagenta. Mam pozyskiwac nowych czlonkow i dokonywac transferow starych czlonkow bez podpisanej umowy. Cos mi sie to nie podoba.Umowe mam otrzymac w najblizszym czasie ale chca abym juz zaczal pozyskiwac klientow do OFE. Czy ma ktos podobne doswiadczenia. prosze o wypowiedzi na forum i goraca dyskusje na temat powyzszego wątku.

Przyszly SUBAGENT
  • Re: Praca SUBAGENTA Autor: ~mikkeon [87.207.87.*]
    Jak zauważyłeś nie masz w umowie żadnych targetów czy założonych planów ilościowych. Może ktoś chce cię po prostu zmobilizować do pracy a odbierasz to jako presję.
  • Re: Praca SUBAGENTA Autor: ~jajja [83.5.227.*]
    Do subagenta

Czyżby chcieli zatrudnic pana w DSA SA.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~ono [109.243.33.*]
    to są złodzieje AXA to złodzieje i oszuści .
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~pani X [88.156.39.*]
    Moja przygoda z Axa zaczęła się w 2010 r. Początki były różowe, manager przedstawiał pracę w samych superlatywach, jak to nie będzie wspaniale, jaki to mam potencjał i jestem do tej pracy wręcz stworzona.
    Gorzej niż sekta!!! W biurze trzeba było być codziennie, a jak człowiek przychodził później to potrafili dzwonić po kilka razy z pytaniem gdzie jesteś, o której będziesz? Na dłuższą metę męczące i mało motywujące. Ciągłe pytania o umówione spotkania i dlaczego tak mało.
    A na koniec niestety nie było happy end`u! Zrezygnowałam z dniem, w którym kończył mi się staż, i po 4 miesiącach błagania o zwrot weksla, dowiedziałam się , że muszę spłacić zaliczkę na poczet dodatku stażowego!!! Dyrektor i manager nie raczyli nawet udzielić informacji dotyczących weksla i kosztów rezygnacji.
    NIE POLECAM!!! MUSIAŁA WPŁACIĆ 1200 ZŁ ZA TO, ŻE DAŁAM IM KLIENTÓW! OSZUSTWO I MYDLENIE OCZU!!!
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~obserwator [31.63.182.*]
    Masz doświadczenie w AXA?
    Chcesz zmienić pracę, szukasz pracy?
    Chcesz otrzymywać uczciwe wynagrodzenie bez presji przełożonych?

Prześlij swoje zgłoszenie w postaci CV ze zdjęciem na adres: rekrutacja.kk@wp.pl

ogólnopolskie prestiżowe biuro wyróżniane w rankingach poczytnych i opiniotwórczych dzienników.

Zapraszam serdecznie.
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~eg [77.114.234.*]
    Witam, mam podobną sytuację ze zwortem kosztów, czy ktoś ma informacje jak takie sprawy się potoczyły ? ( przepracowane 16 miesięcy )
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.73.63.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~zawiedziona [77.114.161.*]
    Dnia 2011-10-11 o godz. 20:48 ~eg napisał(a):
    > Witam, mam podobną sytuację ze zwortem kosztów, czy ktoś ma
    > informacje jak takie sprawy się potoczyły ? ( przepracowane
    > 16 miesięcy )
    " tez trafilam do grupy, ktora sciga sie przez biura windykacyjne,szkoda ze axa nie poinformowala mnie i mnie podobnych, ze tak chce to zalatwic-chociaz termin moznaby ngocjowac, a tak kicha.nie ma ze boli tylko 10 dni na zorganizowanie kasy, i to jak dobrze pogadasz.a swoja droga to ciekawe bo rozwiazali z nami umowy dokladnie trzy miesiace przed uplywem terminu po ktorym nie musielibysmy oddawac tej kasy.
    pozdrawiam
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~jaga [83.1.52.*]
    Witam.
    Ja pracowalam rok i tez sie usmiechnela do mnie firma windkacyjna o zwrot kasy 7000 tys
    czy w tywojm przypadku cos sie wyjasnilo? ja nie zaplacilam i czekam na sad
  • Re: praca w AXA - opinie - agent Autor: ~kaska [188.47.233.*]
    po 2 latach przyszło mi pismo od firmy windykacyjnej ze muszę oddać kase axa co mam robic