Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: praca w AXA - opinie - agent

Mam zupełnie inne doświadczenia z AXA - pracuję od prawie roku. Na początku było mi naprawdę ciężko, na kłopoty w pracy nałożyły sie jeszcze problemy rodzinne. Nie mogłam sie skupić na pracy, przez dwa miesiące prawie nie miałam spotkań. Byłam pewna że rozwiążą ze mną umowę, ale wiele osób w oddziale mi pomogło. Dyrektor zamiast mnie zwolnić zapytał tylko czy chcę dalej pracować w AXA, obiecał, że wszystko sie ułoży. Pomagali mi jak tylko mogli, moja menadzerka siedział wieczorami w biurze i umawiał zamiast mnie spotkania, żebym mogła sie zająć dzieckiem. Praktycznie sprzedawała za mnie, żebym tylko dostała pieniądze. Koledzy i koleżanki wozili mnie swoimi samochodami na spotkania, a czasami robili je za mnie. Dziewczyny przyjeżdzały opiekować sie moim dzieckiem, żebym tylko mogło jechać do klientów. Nawet było tak że oddawali mi swoje umowy OFE jak przyszedł klient do biura - to tak jakby dali mi 1000 pln do ręki! W żadnej innej firmie nie spotkałam sie z takim wsparciem. Do oddziału przychodziłam jak do azylu gdzie mogłam liczyć na pomoc i wsparcie. Nie będę podawała nazwisk, ale bardzo Wam wszystkim dziękuję! Tylko dzięki pomocy dyrektora, menadzerów i przyjaciół z firmy wyszłam na prostą. Teraz już wszytko jest dobrze, zarabiam więcej niż sobie wyobrażałam. Kupiłam wymarzone mieszkanie. Gdyby nie AXA pracowała bym teraz za jakieś marne 1200 pln. i mieszkała u teściowej:) I nie zgadzam sie że praca w ubezpieczeniach jest taka trudna, wcale nie jest trzeba sie tego tylko nauczyć jak każdego innego zawodu i trzeba mieć obok siebie ludzi, którzy potrafią tego nauczyć.