• Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~pijok [10.49.0.*]
    Już teraz kupując Zyskujesz xxx%
    Wezwanie Jakubasa zakończyło się fiaskiem . Nowe wezwanie uwzględni cenę Free float
    a ta jest spora. Ze względu na zawiłość tego tematu , nie żądajcie ode mnie wyjaśnień ...
    Od tego jest bolo7...
    Ja tylko pracuję w reklamie.:)
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Was is das? Indeks w górę, Polna sporo w dół ... Znowu jakiś niecierpliwy desperat, czy pogrywki w pici-polo?
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Przepraszam, to 25 zł to właśnie pęka? Mam szybko przerzucić zlecenia na 70 zł? Co robić, ratujcie...
    Marnie to widzę, nawet za 11,94 nikt tego nie chce kupić.
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    a co Ty się na "krzywego" chciałeś załapać - jakby od razu poszło na 25, to byś pierwszy krzyczał, że to przewidziałeś przecież! a teraz - chwilka próby dla inwestorów - i się od razu wyżywasz; po dogłębnym namyśle zrozumiesz bezsens swojej paniki! a wcześniej wolałbym, żebyś sprzedał - najlepiej jutro - Polną pekacem (wpadło mi trochę grosza i chcę sobie jeszcze dobrać parę sztuk w megapromocji)
    teraz rozumiem górala, dlaczego nawet mnie nie chciał uprzedzić o terminie pojawienia się błyskawicy; co zżarte zęby w biznesie, to zżarte...
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    a i sypnij śmiało, bo już dzisiaj parę sztuk mi wpadło i miałem wystawić po południu nowe, lekko zmodyfikowane zlecenia - wstrzymam się jednak, jak trochę więcej dobiorę, żeby w poniedziałek, albo we wtorek wystawić nowe zleconko - być może skomasowane na poziomie 75 zł:)
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~pijok [10.49.0.*]
    Jak wspomniałem , "robie w reklamie" i zagrywki obniżania notowań , przy niskich obrotach , są książkowym sposobem ,w dodatku bardzo tanim na wywołanie paniki wśród inwestorów niedecydowanych.
    Nie przypuszczam iż może tu być ktoś z Naszego forum..
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~krowa [83.10.34.*]
    wzrost na wiekszych obrotach niz spadki ....ale...fakt braku popytu...i takie luki w nim to mnie martwi niesamowicie...i przestancie pierdzielic kocopoły jeden przez drugiego...jak to jest cudownie lub będzie...
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Jest cudownie.....
    Dnia 2009-04-23 o godz. 10:54 coolturalny napisał(a):
    > Jest cudownie.....

wręcz fantastycznie...w sytuacji gdzie wszyscy czekaja na wielki odpał nic się nie dzieje i tzreba spier...z papiera...tak było zawsze i tak jest teraz
    Poczekamy zobaczymy.... nie ma podstaw, żeby uciekać z papiera, wręcz przeciwnie...
    Niedługo sie przekonamy, ja mam czas... do końca roku, a nawet dłużej. Ale radość będzie lada chwila.. niech tylko wyjaśnią sie pewne sprawy. Zainteresowani wiedzą jakie...
    no ja tu od dwóch lat...więc mi się prosze nie dziwić...brałem po 130...wchodziłem w emisje i nadal w ciemnej dupie jestem
    ...aaaaa opierd.... papier to ja będę jak wróci na 9 zł taka mam średnią, narazie jest zbyt dobrze, żeby wykonywać gwałtowne ruchy.
    No cóż, masz mózg i ch.... to kombinuj, ja swoje wiem i duuuuuuuuuuża gromada ludzi na tym forum... i nie tylko.
    z tym mózgiem i ch... to było tylko tak, bez urazy, takie mamy powiedzenie ;)
    Po za tym ton Twojej wypowiedzi nie był przyjazny wiec wywaliłem z "grubej" rury, teraz już jest przyjemniej.
    Nie dziwię się Tobie, że się niecierpliwisz... ale spójrz na to z innej strony. Wchodziłeś w papier na samej górce, potem 2 lata spadków, niestety i Polna poszła z prądem....
    zbyt dlugo na gpw jestem żeby się jarać takimi tekstami...ja wiem ale wam nie powiem...chłopaki bądźmy poważni...masz dostęp do inf poufnych to nie będziesz o nich na forum opowiadał bo to nielegalne...a masa leszczyków się na to złapie...jakie to wy inwestory jesteście
    No już dobrze.... po co te gadki. Każdy niech robi jak uważa. W grupie siła, kto umie to wykorzystać wygra. Podstawy do wzrostów jeszcze lepsze. Dlatego ja zostaje i to do wysokich poziomów.

Co do info poufnych, są na to sposoby....
    Chyba Góral zrobił sobie krótką przerwę. Podejrzewam, że na razie nie chce przekraczyć progu 5%. Ale jak już to zrobi, to w jeden dzień jadymy 50% up ... a Góral podchodzi do 10% udziału. Wiem co mówię.
    A niecierpliwych proszę o jedno. Sprzedawajcie wszystko co macie.
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~rafal008 [*]
    Dorzućcie moje 2 kilo do akcji bo moje zlecenie wygasło a dopiero dzisiaj je uaktywnie, jak upłynnie inne papiery to wejdę jeszcze w 2 kilo
    Aktualnie czekamy na 4 ważne informacje:

1) wynik wezwania
    2) przekroczenie 5-proc. progu udziału przez ... (zmiany w RN)
    3) podpisanie umowy z bankiem o kredyt inwestycyjny
    4) przedstawienie przez Zarząd zamierzeń gospodarczych na 2009 r. (zagospodarowanie środków z emisji).
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~krowa [83.10.23.*]
    Dnia 2009-04-23 o godz. 11:42 Jethro-Tull napisał(a):
    > Aktualnie czekamy na 4 ważne informacje:

1) wynik wezwania
    > 2) przekroczenie 5-proc. progu udziału przez ... (zmiany w
    > RN)
    3) podpisanie umowy z bankiem o kredyt inwestycyjny
    4)
    > przedstawienie przez Zarząd zamierzeń gospodarczych na 2009
    > r. (zagospodarowanie środków z emisji).

a niby skąd takie oczekiwania? na podstawie przepraszam czego?
    Krowa. A czy ty wiesz że było wezwanie po 10,30 , które wygasło w bieżący poniedziałek ?
    Sprawdź sobie notowania polnej do tego dnia...
    Dnia 2009-04-23 o godz. 11:57 ~pijok napisał(a):
    > Krowa. A czy ty wiesz że było wezwanie po 10,30 , które
    > wygasło w bieżący poniedziałek ?
    Sprawdź sobie notowania
    > polnej do tego dnia...

no 10,23 było i co z tego?
    czy dobrze ze Jakubas: a) skupił tyle co chciał?, b) nie skupił tyle co chciał?

Krowa .
    Nawet ja w pijackim widzie , myślę...
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Ale powiedzcie to wprost, nam nie widzącym i nie myślącym... Na parkiecie jest dużo spółek dobrych spółek za śmieszne pieniądze, czemu akurat Polna ma wzrosnąć o jakieś mityczne 300%?
    Looknij na bilans, pomyśl ... a sam dojdziesz dlaczego.
    zadałem pytanie...czy to dobrze że Jakubas: a) skupił to co chciał, czy b) nie skupił tego co chciał?

sa różne aspekty tego...pewnie dla was fajnie że nie skupił bo cene podniesie...jak cene podniesie to mu czesc odda...a aspekt drugi...ze nie zdobył 66%...
    Osobom nie wierzącym w spółkę zawsze coś będzie przeszkadzać. I to że nie kupił, i to że kupił - jedna i druga informacja zawsze będzie dla nich negatywna.
    Dlaczego Polna wzrośnie +300%? Są na to odpowiednie wyliczenia wykonane metodą wskaźnikową - wystarczy poszukać na forum.
    Dnia 2009-04-23 o godz. 12:30 Jethro-Tull napisał(a):
    > Osobom nie wierzącym w spółkę zawsze coś będzie
    > przeszkadzać. I to że nie kupił, i to że kupił - jedna i
    > druga informacja zawsze będzie dla nich negatywna.
    Dlaczego
    > Polna wzrośnie +300%? Są na to odpowiednie wyliczenia
    > wykonane metodą wskaźnikową - wystarczy poszukać na forum.

ja zadałem konkretne pytanie i myślałem że dostane konkretną odpowiedź...przeczytaj jeszcze raz pytanie jakie zadałem. Czy to dobrze że...? a lub b?
    ktoś zaczyna upychac towar na razie na konkretnym poziomie...ale jak sie sytuacja na rynku pogorszy to pojedzie na 11
  • Jakubas w TVN CNBC !!!! Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    j/w
  • Re: Jakubas w TVN CNBC !!!! Autor: ~pit [82.143.155.*]
    Dżakubaz w cnbc powiedział ze wezwanie sie nie powiodło , zebrał ledwo kilkadziesiąt kilo.
  • Re: Jakubas w TVN CNBC !!!! Autor: ~krowa [83.10.23.*]
    a mówił coś czy będzie wzywał ponownie?
  • Re: Jakubas w TVN CNBC !!!! Autor: ~pit [82.143.155.*]
    nie, zaznaczył tylko ze jest nie zadowolony z takiego obrotu sprawy
  • Re: Jakubas w TVN CNBC !!!! Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    He? Powiedział przecież, że się tego spodziewał, a wezwanie to była tylko formalność. Nie wydaje mi się też, żeby planował kolejne.
  • Re: Jakubas w TVN CNBC !!!! Autor: ~krowa [83.10.23.*]
    Dnia 2009-04-23 o godz. 14:37 ~pit napisał(a):
    > nie, zaznaczył tylko ze jest nie zadowolony z takiego
    > obrotu sprawy

więc troche to obala mity tutaj panujące...ze to jakubas wstrzymuje wzrost kursu nadal...
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~fan [77.112.169.*]
    wg mnie, skoro mu wezwanie nie wypaliło, to będzie teraz robił wszystko by zniechęcić ludzi do Polnej! tak więc spychacz będzie działał dalej! Przy braku większego popytu zaniżanie kursu nie będzie taką trudną sprawą. Widać jednak, że mu zależy na tym, by zwiększyć stan posiadania!
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~colo74 [85.128.30.*]
    To nie jest takie proste, żeby ciągle spychać cenę i jednocześnie blokować informacje wychodzące z firmy. Czy firma ledwo dycha? Nie, jest wręcz przeciwnie !!
    Firma dobrze funkcjonuje i przymierza się do podpisania nowych kontraktów więc realna wartość firmy rośnie. Jak długo można zaniżać cenę akcji? Fundusze za chwilę zwęszą, że można tu zarobić i wejdą kapitałowo.
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~pit [82.143.155.*]
    ja tylko przedstawiłem fakty , wnioski wyciągajcie sami... ;]
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~colo74 [85.128.30.*]
    Wciąż chodzi mi po głowie pytanie: kto oddał choć jedną akcję na wezwaniu za 10,23, skoro cena na gpw przez cały okres trwania wezwania była wyższa niż 10,23 ????
    Są chętni do odpowiedzi? A może knf byłby skłonny odpowiedzieć?
    Jakubas nakazał Radą Nadzorczym ciągłe inwestowanie, dotyczy to wszystkich jego spółek. Co do Polnej sytuacja finansowa jest wyśmienita. Opcje spowodowały, iż nie będzie gigantycznego zysku jaki mogła by spółka osiągnąć, poprostu będzie on skromniejszy. Ale nie ma strat jak na wielu innych spólkach. Opcje stanowiły sensowne zabezpieczenie kursów walutowych. Bardzo mądre posunięcie ;)
    Potencjał firmy jest wielki !!!! Napewno nie rezygnuje z Polnej, a brak chętnych na wezwanie utwierdza nas w przekonaniu, że inwestorzy chętnie trzymają ten papier.
    Dnia 2009-04-23 o godz. 14:45 ~fan napisał(a):
    > wg mnie, skoro mu wezwanie nie wypaliło, to będzie teraz
    > robił wszystko by zniechęcić ludzi do Polnej! tak więc
    > spychacz będzie działał dalej!

|Przy braku większego popytu
    > zaniżanie kursu nie będzie taką trudną sprawą.|

chłopie jakie zaniżanie kursu?? toż chyba już widzi że zniechecanie nie działa!!!! i o jakim mowa uwalaniu kursu skoro wezwanie było po 10,23 a obecna cena to 12 pln!!!!

Widać
    > jednak, że mu zależy na tym, by zwiększyć stan posiadania!
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    przede wszystkim wezwania nie musi już ogłaszać (wymóg formalny wypełniony).
    Jeśli rzeczywiście chce zwiększać zaangażowanie i jest zdolny do różnych nieczystych zagrań (tak utrzymuje wiekszość uczestników forum) to zacznie pokazywać negatywny obraz spółki i słabiutkie wyniki, zniechęci ludzi i kupi sobie tanio na rynku.
    i jak widać...nie zebranie odpowiedniej ilości akcji przez jakubasa powoduje, że będzie dalej kombinował...a dla nas raczej to zły znak...ale na takie proste pytanie zadane przeze mnie nie mogłem tutaj uzyskać odpowiedzi od wszystkich tu mądrych...
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~fan [83.4.73.*]
    widzisz! Albo Twoje pytanie było za proste, albo .... sprawa nie jest taka jasna! Generalnie odnosisz się z pogardą do ludzi na wątkach dot. Polnej i oczekujesz jakiejś odpowiedzi!? Oczywiście to jest moja opinia i z góry przpraszam, że poczujesz się obrażony za to co napisałem.
    nie czuje sie urażony...ale...chodzi mi o to że na razie widzę tutaj same życzenia...jak widać same one nie wystarczają a kurs nie może osiągnąć nawet poołowy z 25 pln...cały czas fascynujecie się jak to pusto w arkuszu...zaczną się wzrosty to i w arkuszu sie pojawi cała masa zleceń...nie lubie tego hurraoptynmistycznego tonu wypowiedzi...rzeczwo owszem moze i nawija Jehrro tull...ale...bierzcie pod uwagę to że mamy jakubasa sknere...który póki wlasnego celu nie osiągnie to i my swojego też....
    Ale czy nie rozumiecie, że Jakubas już osiągnął co chciał.... ma 50 % akcji i więcej mu nie potrzeba... można już grać na wzrosty....
    Sam to powiedział, że jest zadowolony z przebiegu wezwania !!! Już była o tym mowa, więcej się nie będę powtarzał.

Pozdrawiam tych zadowolonych, tych zniecierpliwionych i tych zupełnie zrezygnowanych.

Ja należę do tych pierwszych :) całe szczęście :)
  • Re: Zysk w dniu zakupu........... Autor: ~fan [83.4.73.*]
    przyznaję Ci pełną rację. Jak Jakubas nie ugra teg co zamierza, to my przez cały czas będziemy obrywali! Może ten nasz zbyt optymistyczny ton jest rodzajem odreagowania na to co dzieje się w Spółce. Może zwyczajnie jesteśmy wszyscy "urodzonymi optymistami", chociaż nerwy do Polnej trzeba mieć z żelaza! Tak przy okazji, to cięszę się, że Cię nie uraziłem moim poprzdnim wpisem!
  • Do krowa Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Czytam Ciebie, który nagle się znów uaktywniłeś (jeśli jesteś posiadaczem akcji Polnej to ciężko mo zrozumieć Twoją motywację);
    chętnie odpowiedziałbym na Twoje pytania - dam Ci jednak szansę - postaw się na miejscu Jakubasa, wczuj się w jego rolę (straty na bessie, opcjach, ciężko mu znaleźć frajerów, którzy za darmo - 10,23 - oddadzą mu akcje Polnej), co byś robił na jego miejscu, na czym by Ci zależało? Wysil się trochę, a większości z tych pytań drugi raz nie zadasz.

Teraz drugie ćwiczenie - wymaż całkowicie Jakubasa!!!, nie ma go w ogóle w Polnej, 100% free float, spółka ma takie zdrowe fundamenty, jakie ma, niezłe perspektywy, jest po skutecznzej restrukturyzacji, ma nadpłynność finansową, a cena jej jest zdołowana podwójnie (największa bessa od lat + dołowanie kursu pod przejęcie firmy - i nie pisz, że nie było dołowania, bo chyba nie śledziłeś arkusza zleceń przez ostatnie miesiące). Proszę Cię, odpowiedz sobie sam na te pytania, bo ja już tracę dla Ciebie cierpliwość dlatego, że sam przyznałeś, ze na gpw jesteś nie od dziś!
  • Re: Do krowa Autor: ~krowa [83.10.23.*]
    Dnia 2009-04-23 o godz. 18:39 bolo7 napisał(a):
    > Czytam Ciebie, który nagle się znów uaktywniłeś (jeśli
    > jesteś posiadaczem akcji Polnej to ciężko mo zrozumieć
    > Twoją motywację);

motywację miałem ale powoli ją tracę na myśl, że jakubas dalej będzie kombinował i sobie nie odpuści o godziwej ceny nie zaproponuje

chętnie odpowiedziałbym na Twoje pytania
    > - dam Ci jednak szansę - postaw się na miejscu Jakubasa,
    > wczuj się w jego rolę (straty na bessie, opcjach, ciężko mu
    > znaleźć frajerów, którzy za darmo - 10,23 - oddadzą mu
    > akcje Polnej), co byś robił na jego miejscu, na czym by Ci
    > zależało? Wysil się trochę, a większości z tych pytań drugi
    > raz nie zadasz.

jeśli faktycznie by mi zależało na osiągnięciu sukcesu w wewzwaniu to bym zaproponował na początek 10,23 a później podniósł cene w trakcie wezwania na reszte zapisów do 15...tak mógł zrobić...sukces murowany...co do kasy to spokojnie...jakubas na pewno ją ma...wszak jest na liście najbogatszych ludzi nadal...i nie sądze zeby nie było go stac na wydanie 2 baniek na akcje tak ważnej spółki...

Teraz drugie ćwiczenie - wymaż całkowicie
    > Jakubasa!!!, nie ma go w ogóle w Polnej, 100% free float,
    > spółka ma takie zdrowe fundamenty, jakie ma, niezłe
    > perspektywy, jest po skutecznzej restrukturyzacji, ma
    > nadpłynność finansową, a cena jej jest zdołowana podwójnie
    > (największa bessa od lat + dołowanie kursu pod przejęcie
    > firmy - i nie pisz, że nie było dołowania, bo chyba nie
    > śledziłeś arkusza zleceń przez ostatnie miesiące). Proszę
    > Cię, odpowiedz sobie sam na te pytania, bo ja już tracę dla
    > Ciebie cierpliwość dlatego, że sam przyznałeś, ze na gpw
    > jesteś nie od dziś!

drobni nie są doceniani w obrocie na giełdzie...też potrafimy sami sobie zdołować kurs...a w bessie specjalnie to nie jest trudne...przy ogólnym nastroju...owszem sam też jakubas dołował...ale przeca wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle...

teraz widać trzymanie kursu...ale pytanie nadal po co i skoro biedny nie ma pieniedzy to jakim cudem stać go na takie ruchy? co mu to na chwile obecną daje...?
    a co do mnie ...to po prostu irytuje mnie juz troche ta akcjas 25 pln...przyjdzie 15 pln to połowa jak nie 3/4 tych tzw zatwardziałych odda...nie lubie takiej obłudy...
  • Re: Do krowa Autor: ~PABLO [87.96.18.*]
    no to mamy info ile skupil http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?
  • Re: Do krowa Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    o i widzisz krowa, zaczynasz główkować, a nie tylko marudzić...

2 mln dorzucić do spółki? - jakby ktoś powiedział Jakubasowi, że zaoszczędzi na wezwaniu 2 tys. zł, to myślę, że zastanowiłby się, czy nie warto się wysilić...

dla niecierpliwych to i nie trzeba czekać na 15 zł - wystarczy parę dni posuchy i oddają walora i to nawet ze stratą;
    uważam, że nie ma miejscu jest, że piszesz o obłudzie niektórych uczestników akcji S>=25, za długo już jestem z wieloma z nich, żeby wątpić, że będą walczyć przynajmniej do 25 zł; i rzeczywiście, walką należy nazwać wybicie kursu do 25 zeta, bo potem to już poleci, a i spekuła swoje zrobi, gdy zauważy pewien dynamiczny ruch na Polnej w określonym czasie, ha:)
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.