To jest grą w .....uja hehe
P.s. kolego pszczelasz, masz jakąś pasiekę w realu? Pytam bo chce założyć na początek z 40 uli tylko nie wiem czy się opłaca....?
Nie, nie mam . Tu chciałem nektar spijać,a jakaś waroza (choroba, zaraza) się wkradła:) przyjąłem taki nick , który określa moje zaangażowanie w GPW ( słaba wiedza, amatorszczyzna). Znajomi mają ule ale to chyba bardziej z pasji się robi niż dla zysków. Osobiście spożywam miód, pyłek pszczeli i jeszcze takie coś od pszczół na spirytusie (zapomniałem nazwy).
Dzięki za info Pszczelaszu. Całkiem przyjemny biznes z tymi ulami. Z jednego ula można w sezonie nazbierać 25l miodu. W pierwszym roku zwraca się koszt postawienia ula i wielokrotności a w kolejnych latach już prawie czysty zarobek. No i do 80 uli nie płaci się dochodowego od zysku hehe.
Pozdrawiam
Ja kupuję miód po ~45zl/kg. Pyłek pszczeli po 20zl/100g. Pszczoła musi mieć pożytek, musi mieć gdzie żerować i rolnicy nie mogą pryskać w czasie lotów pszczół. Zarobić można na wszystkim i na miodzie też. Jeśli będziesz miał dobry towar, to kupiec będzie. Gdybym był na emeryturze i miałbym niezależność finansową, to może też zająłbym się pszczołami . Dziś mam siedem fachów i zawieszone konto na POLYSLASH. Mimo wszystko jestem dobrej myśli.
Fajnie masz że jesteś wielkiej wiary. Ja ją straciłem. Ostrzegali mnie byli pracownicy że to oszust i prawdy nie powie ale tylko połowicznie uwierzyłem. Dobre i tyle co uratowałem ale jednak. Nie chce mi się po sądach jeździć bo prawda taka że jawnie nas oszukiwał. On już jest spalony w branży i jak zostanie to trzeba będzie się cieszyć jeżeli w ogóle coś wyciągniemy.
Rozumiem,że kurs może wzrosnąć lub spadać ale zawieszone notowania? - niepoważne. To tak jakbym grał... mogę wygrać lub przegrać -to normalne ale żeby się komputer zawiesił? Czas zatrzymał?