Kto mi to wytłumaczy?! świetny raport TKO 5 ziko i zjazd na 4.17?! 7% wzrostu akcji przy 1000% wzrostu zysku, a w połowie sesji świetne info! o co chodzi?! ekobox już by był 100%... 1/6 freefloat dziś się przemieliło... Nie rozumiem. ktoś obserwował sesje? musze sprawdzić transakcje
kurde mam wrażenie że ostatnio na bumechu kurs się bujał podobnie... albo będą okolice 4.5 albo nie wiem wystrzał roku! zobaczymy jaki jutro będzie obrót... 1/6ff poszło
Moim zdaniem nie poszło tyle ff.
Teoretycznie jest poniżej 6mln akcji. Praktycznie, uwierz, poniżej 3 mln.
Jak już to przemielilo się 33% akcji luzem. To nie jest możliwe. Ktoś przewalał duże pakiety z jednego konta na drugie zwalając kurs.
Ja jednego nie rozumiem przyznam się po dzisiejszym dniu. Przy małym FF zdecydowanie lepszą taktyką było by podpompować kurs na euforii do 6-7 zł i wtedy zaatakować i zjechać z kursem niżej. Miałbyś więcej z tych kilkuset tysięcy akcji zysku i w dodatku mniej akcji musiałbyś zużyć na stłamszenie kursu bo popyt by się wyczerpał i zaczęła mocniejsza podaż. Dzisiaj poszło milion akcji i na pewno nie wszystkie były z wora do wora, bo ja zebrałem tyle ile chciałem i pewnie było sporo tez innych ludzi, którzy brali po takim raporcie po kilkadziesiąt albo kilka tysięcy, więc akcje są tymczasowo stracone jeżeli ktoś wiedział w co wchodzi i nie boi się wahań kursu rzędu 20%. Pomijam tutaj drobnych kolarzy typu technik, którzy korzystają z okazji.
Jak jeszcze zejdą niżej, to znowu im skubną trochę akcji. Jakoś trudno mi uwierzyć, ze uznali że opłaca im się tłamsić kurs po takim raporcie. Przecież niech jutro Zarząd zrobi im na złość i da info o walnym w sprawie dywidendy, albo chociaż rekomendacje jej wypłaty i zostaną zaorani. A jednak po dzisiejszym infie w trakcie sesji widać, ze zarządowi bardzo się nie podoba ta manipulacja na kursie i może w ten sposób rzeczywiście zareagować.
Dla mnie to info było taką trochę żółta kartką dla spekuli, żeby zabastowali trochę, dlatego ściągnąłem od razu zlecenie na 4,1 - uznałem że nie ma sensu go trzymać. A mimo to oni dalej cisną. Dla mnie to trochę dziwne i ryzykowne z ich strony. Nie to żebym narzekał bo może będzie okazja jutro do podebrania poniżej 4 zł, ale jednak nie rozumiem takiego ryzyka.
Free, zgadzam się w pełni. Tak samo to widzę. Ja też dziś ściągnąłem akcje więc oczywiście, że to nie tylko z wora do wora. Nie wiem czemu nie chcieli pociągnąć do góry i sypać. Nie rozumiem tego ruchu.
Ciekawy jestem jutrzejszego dnia. Zakładam, że będą ściągać poniżej 4 zł...