• Porozmawiajmy rzeczowo i merytorycznie zastanówmy się czym grozi Autor: ~Mistrz-inwestycyjny [46.134.22.*]
    Czym grozi gdyby wszystkie zarzuty agencji Hindenburga okazały się prawdziwe?
  • Re: Porozmawiajmy rzeczowo i merytorycznie zastanówmy się czym grozi Autor: ~Klient [83.2.45.*]
    jak ja to widzę

Utrata wizerunku - ale to w obecnych czasach spadek akcji ułamkowy, LPP ma sklepy w całej Europie i nikogo tam nie obejdzie czy sprzedawali Rosji czy nie. W Polsce również nadal sporo osób nie kojarzy że LPP to marki .... Nie wiedza nie chcą wiedzieć byle cena się zgadzała.

KNF - tu już może być poważniej ponieważ jeżeli to prawda i ukryli te wyniki gdzieś to może grozić jakimś postępowaniem

Banki - zależy co wyjdzie z ewentualnego dochodzenia KNF, jeżeli rzeczywiści wykażą oszustwa w raportach to mogą wycofać kredyty (mało prawdopodobne)

Akcjonariusze - mogą wtedy złożyć zawiadomienie o celowym działaniu na szkodę spółki ponieważ jako pierwsi ogłosili wyjście z Rosji, następnie ukrywali dochody z handlu przez co rosła cena, inwestorzy na podstawie zafałszowanych wyników kupowali akcje.

Ogólnie zbyt dużo akcji jest w funduszach, aby te zarzuty Hindenburga w dłuższej mierze zaszkodziły spółce. Chyba że teraz jest dystrybucja i każdy się ich pozbywa na szeroką skalę. Kurs się waha na chwilę obecną i każdy chyba czeka na jakąś reakcję KNf, czy będzie jakieś postępowanie, czy zawierzyła raportom zdawanym przez LPP, czy się odniesie w do tej sytuacji w jakikolwiek sposb.

Spółka będzie rosła tylko i wyłącznie przez Sinsay - lumpeks do pierwszego prania ale w cenach Pepko - otwieranie sklepów tanich w utrzymaniu, masowa sprzedaż z niską marżą. Myślę że niedługo podadzą info że powstanie kolejny magazyn dystrybucyjny i kolejny E-commerce. mam wrażenie że nastąpi to przy najbliższej prezentacji wyników co powinno tchnąć nadzieję.

Ale to tylko moje przemyślenia. Udało mi się sprzedac w pierwszych minutach zjazdu w piątek zaznaczę z zsykiem aczkolwiek mniejszym niż planowałem i kupić w poniedziałek rano. Siedzę z papierem od poziomu 11 890 zł i grzecznie czekam na rozwój wydarzeń. Czy żałuje że nie wyszedłem na poziomie 15000 w poniedziałek - OCZYWIŚCIE bo bym wrócił ponownie na 12 500 ale cóż.

Fundusze nie dopuszczą do zjazdu poniżej 10k - moim subiektwnym zdaniem a bedzie przez kilka dni jak na karuzeli - góra dół

• Re: Porozmawiajmy rzeczowo i merytorycznie zastanówmy się czym grozi Autor: ~Ukrainiec [37.73.21.*]
    Jak to czym grozi przecież to by. Oznaczało że cały kraj i wszyscy ludzie przestaną kupować ubrania lpp od tej ruskiej firmy agenta putina i morderców Ukrainy
  • Re: Porozmawiajmy rzeczowo i merytorycznie zastanówmy się czym grozi Autor: ~Karol [37.47.84.*]
    Niczym. To nie początek wojny. Polacy widzą ze są frajerami i oddali co mieli a inne narody kręciły lody. Nikogo to już nie rusza a nawet zaczyna byc myślenie ze chociaż jeden nie upadł na głowę i ratowal spółkę w rozsądny sposób. Trochę kurzu i tyle. Gdyby wykazali wałek finansowy kreatywna księgowość to byl zjazd. Ale nawet intel w ostatnim raporcie podrasował dane i po krótkim mieleniu wrócił do normy.

Spece od PR już działają i widać efekty.
[x]
LPP -1,13% 17 010,00 2025-11-28 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.