... nowe rozwiązania, instrumenty itd. Powiew nowego dla rynków kapitałowych. Na moje to pomiętolą jeszcze z 1 dwie może trzy sesje i potem góra na 49. Tam wysadzą kolejnych pasażerów i to może trochę potrwać i potem po przebiciu ATH na 60 bo idą dla GPW mega czasy. Zobaczymy czy mam rację.
30 :D:D:D marzyciel. Też jestem zdania, że torchę teraz spróbują odfiltrować ciułający akcjonariat tak jeszcze z tydzień, może trochę więcej. Ale to będzie już zabawa w wyciskanie gorszy. Bo kto odda teraz taką spółkę :D
30 se nevrati. W okolicy 50 będzie długo stało i potem skyu is the limit przy tym co giełda zapowiada.
Jest więcej spółek, które dadzą zarobić sowicie. I tu nie chodzi o % tylko już mówimy o krotnościach bieżących kursów. Z węglówek JSW i BUMECH 2-3 krotności. Te pójdą szybko bo były długo dławione. A poza nimi 2-5 krtoności to spółki z mocnymi fundamentami z super perspektywami i bardzo niedowartościowane jak np. ENERGA, SUNEX, POLIMEX, ORANGE, CYFROWY, PAMAPOL.
Do tego oczywiście można dorzucać spółki typu GRUPA AZOTY, które sa zjechane przez przejściowe problemy. Jak tylko będzi einfo o lepszej płynności i powrotu do nawozów, a to wczesniej czy później nastąpi to też 2-3 krotność.
Będą grube zarobki na giełdzie przy tak zdołowanym parkiecie. Do tego KPO itp.
Mam podobne zdanie. Dlatego póki co wyrzuciłem 4000 akcji . Przez 2,5 roku dały zarobek zblizony do obligacji , W tym samym czasie na PZU mam klika razy wiecej. Troche mnie znudziło GPW. Bezpieczna przystań tak. Ale obecnie mysle ze mozna sobie pozwolić na większe ryzyko.
mają się pojawiać wreszcie jakieś większe debitu np. Żabka, a z tego kasa jak ta lala do tego plany na zwiekszenie obrotow u drobnych plany na newconnect ...
takie 3-4 mld cap to lekko, czyli 70-90 pln / akcje. ale obstawiam, ze jeszcze potrzymaja za uzdę kurs. z reguły na spółkach czym dluzej przytrzymaja tym bardziej wybije.