Jeżeli od czasu wykorzystania środków unijnych nie upłynął jeszcze tzw. okres trwałości, wówczas jakiekolwiek zmiany w składzie właścicieli firmy, a w szczególności jej sprzedaż, wymaga uzyskania zgody instytucji finansującej. Brak takiego zezwolenia może narazić zbywaną firmę na obowiązek zwrotu dotacji.
Poza tym czemu zarzuty są tylko do 5 osób (w tym dwóch z firmy xyz)? Dlaczego główni nie wychodzą? PARP jak i NCBR ma obowiązek wypowiedzieć umowy ze skutkiem natychmiastowym jeśli w dotacjach doszło do nieprawidłowości ale o tym już nie napisałeś bo nie chcesz bądź nie wiesz. Sprzedać firmy nie mogą bo zwrot wszystkich dotacji z automatu by był.
Abstrahując od wyżej wymienionych faktów przez Antka i Tadka, dotacje były na OnlyBio i IB. Więc czemu Hub miałby sprzedawać udział w spółce i pokrywać jej potencjalne zobowiązanie? Gdzie tu logika? Jeśli już to mogą sprzedać udział w spółce zewnętrznemu inwestorowi.
Maliniak nie jest od tego, żeby wiedział, co się dzień w spółce albo żeby się tu chwalił znajomością przepisów. Ma wprowadzać zamęt i manipulować informacjami to bardzo dobrze robi. Jakby wiedział, że będą musieli zwrócić dotacje to na pewno by wam napisał z wielką przyjemnością, która to dotacja i na jaką kwotę będzie zwrot. Skoro nie napisał to nie wie, ale jak napisałem nie musi. Nikt zresztą nie wie, co się dzieje w spółce i o co tam do uja chodzi.
Blokowanie kursu takim ilościami niby śmieszne, ale z drugiej strony pokazuje zupełny brak zainteresowania tym papierem i pewność tego, kto tak pogrywa. Przeważnie blokowali na koniec sesji, a teraz zaczęli już wcześniej. Może ktoś sprzeda po tej cenią, szansa jest zawsze. Warto próbować.
A jednak jest ktoś, kto wie co się dzieje w spółce. Jaminadze, masz tam pewnie jakieś kontakty. Ważne, że jako jedyny podzieliłeś się swoją wiedzą. Teraz mogę sprzedać akcje spokojnie, wiedząc, że już koniec ich działalności. Dzięki.
Jakby nie widział to byłby jakiś znak zapytania albo napisał by, że na to wygląda. A tak wyraźnie napisał co się stanie. Ja to odbieram jako rekomendacje do sprzedaży i likwidację spółki. Tu każdy tylko wrzuca jakieś teorie, a on napisał co wie, a widać, że ma jakieś dojścia w spółce.
Będę sprzedawał powoli, żeby stracić jak najmniej. Skoro mają zwracać wszystkie dotacje i wszyskich zamknąć nie mam wyjścia. Gość napewno wie co pisze. Ma wiedzę której nikt ty nie posiada. Jaminadze dzięki za info. Parę złoty uratuje.
Przeczytałeś wpis jaminadze na tym wątku, czy masz problemy ze znalezieniem. Jak już przeczytasz to zastanów się co napisałeś i daj znać, gdzie skłamałem? Ja odniosłem się do wpisu jakminadze, ty latasz po całym forum i obrażasz ludzi.
Dlaczego mnie obrażasz? Ja wyraźnie napisałem, że jaminadze najwyraźniej ma widzę, że spółki i wie, co się będzie działo. Ja mu podziękowałem, że mnie poinformował i postanowiłem sprzedać akcji po jego wpisie, który odbieram jako rekomendację. Gdzie tu jest kłamstwo, o które mnie posądzasz?