2023 WYNIKI? Wielu na forum próbuje wpisami nabrać wystraszonych i odebrać tanio ich akcje .Fakty są takie .Bank ma zdolność generowania zysków i o tym wiecie. Wynik netto byłby 4X wyższy gdyby nie 284,4 mln odpisów na ryzyko kredytów we frankach (dla mnie zupełnie niezrozumiałe). Wynik odsetkowy poprawili , prowizje poprawili ,rekordowy przyrost nowych rachunków maklerskich. Z ogólnodostępnych wiadomości wynika ,że do banku trafiło 631 wniosków o zawarcie ugody w 2023 roku. Czajcie się na tanie akcje ?Też będę próbował
Miętus odpisali franki a 200 milionów pln franków nadal wisi a dolar i euro. Zobacz co mówi zarząd brzmi to źle. Zostawiłem sobie 4 koła akcji i obserwuję nie kupuję nie sprzedaję. Liczę że bank dostanie psl wtedy może znowu kupię.
Nie liczyłbym szybko na zmianę trendu. Niektórzy inwestorzy kupili akcje bosia ponieważ oczekiwali, że zysk netto w 4Q23 wyniesie 50-70 mln. Z takimi wynikami to grupowy plan naprawy może potrwać jeszcze bardzo długo. Dlatego żaden fundusz w tym roku nie kupi akcji bosia.
Będzie dobrze jeżeli kurs nie spadnie poniżej bazy (9-10 PLN).
A już myślałem że Boś mi uciekł gdy brali po 18 ale nie ładnie zagrali z inwestorami. Nie chcieli tanio jeszcze kupić tylko drogo sprzedać. To dlatego taka szybka pompa była. Teraz chyba będzie testował wsparcie i oby wytrzymało bo codziennie nowi inwestorzy tracą i efekt kuli śniegowej się tworzy
Czytajcie ze zrozumieniem co mówi zarząd, że plan naprawczy musi jeszcze potrwać. Takie zdanie oznacza, że są jeszcze trupy w szafie i wyników nie będzie. Zarząd mówi oczywiście, że będą w 2026 ale miały już być w 2023 a skończyło się stratą.
Plan naprawczy ma to do siebie, że nie płacisz podatku bankowego i oto co m zapewne też chodzi.
Tu wszystko może się zdarzyć.
Zysk z odsetek i prowizji prawie miliard a netto 80 mln
Przestańcie się oszukiwać, ostatnie 8 lat zostały zmarnowane przez prezesów z PiS.
Tak się dzieje gdy bankiem kieruje ASTRONOM Hann.
Ciekawe jaki jeszcze po nich trupy (niespłacalne kredyty) w szafie zostały.
A cba? A nowa ekipa? DmBos ciagle rekomendacje wydaje... Rzetelne czy nie? Co uroslo co spadło. Knf ruszy? Starzy czy nowi? Góra czy dół? Śmietanka zawsze na szczycie. A spróbuj liznąć taką śmietankę...Bez łyżeczki nie da rady...Papierowe rurki rozdajo. Jak w McDonald.
DmBoś raczej działa rzetelnie, gorzej sobie radzą z rentownością kredytów i pożyczek.
Inne banki dobrze wykorzystały okres wysokich stóp procentowych i solidnie zarobiły.
Ciekawe jakie wyniki będzie generował boś po obniżce stóp procentowych.