Od płynniejszego sterowania po ulepszoną grafikę, ulepszenia sztucznej inteligencji i nie tylko, przygotuj się na płynniejsze drogi na Alasce. Czekajcie na więcej szczegółów
Bez przesady. Po pierwsze jeżeli będzie jakaś promocja a patche naprawdę naprawią najpoważniejsze bolączki to jeszcze parę sztuk się sprzeda. Po drugie te patche są robione głównie po to żeby gra była załatana na premierę konsoli. Chyba jednak ważne jest żeby zlikwidować najpoważniejsze błędy przed premierą na inne platformy?
No i po trzecie dobre patche sprawią, że na załataną podstawkę w końcu będzie można wydawać jakieś DLC bez obawy, że błędy zaczną się nawarstwiać aż do takiego stanu, że gra stanie się nie do załatania jak na Crossroads Inn.
A to że kurs nie urósł wczoraj pod zapowiedź patchy, to akurat mnie nie dziwi. Już kilka razy dali tutaj ciała, więc kredyt zaufania zarówno inwestorów jak i graczy się wyczerpał. Teraz liczą się efekty. Zakładam, że każdy kto śledzi taka spółeczkę jednak już trochę akcji ma w portfelu, no a inni się podłącza pod wzrosty jak wybije tutaj pewien poziom.
Ale gra na konsole a gra na PC to dwa osobne produkty - łatki które zrobią na wersje PCtową nie oznaczają ze to samo od razu bedzie na konsolach, to wymaga o wiele cięższej pracy, patrząc na obecny performance, obstawiałbym że gre wypuszczą jedynie na PS5, ponieważ Microsoft wymaga żeby gra była wydana w takim samym grywalnym stanie na mocnego Xbox Series X i słabiutkiego Xbox Series S . Ta słabsza konsola na 100% spędza sen z powiek developerów bo nie spodziewam się że są w stanie wycisnąć więcej niż 20 FPS na niej - dlatego też nie potwerdzili że certyfikacja na xbox zostałą zaliczona, tak jak zaliczyli na PS5
Nie jestem programistą. Powtarzam tylko to co sami pisali w wydawanych komunikatach (już nie pamiętam czy na discrodzie czy steam, czy to może był wywiad z prezesem). W każdym razie oficjalna wersja jest taka, że przesunięcie wydania gry na konsole wynika z chęci skupienia się na wydaniu łatek, które następnie zostaną zaimplementowane do wersji konsolowych jeżeli się sprawdzą.
Dlatego pisanie o tym, że premiera na konsole będzie zaraz po patchach to jakieś bajki, bo jak sam zauważyłeś wprowadzenie tych zmian trochę potrwa.
Dla mnie istotne jest przede wszystkim to czy ta łatka rzeczywistsze będzie przełomowa pod względem jakości gry i czy przełoży się to na wyższe oceny. Jeżeli tak, to być może coś drgnie na kursie na razie wszyscy czekają i nie chcą ryzykować ani kupna ani sprzedaży. Ktoś się bawi i latają zlecenia po kilkadziesiąt akcji w jedną i druga stronę, ale to chyba z nudów:)
No ja do takich deklaracji podchodzę jednak ostrożnie. Pewnie podali maj przy założeniu, że prace nad patchami i ich wdrażaniem do wersji konsolowej będą szły gładko. Nie wspominając już o tym, ze patch musi być oczywiście na odpowiednim poziomie i więcej naprawiać niż psuć. Niestety zdarzało im się już wypuszczać łatki, które psuły to co wcześniej naprawili. Teraz dali sobie sporo czasu, więc mam nadzieje, że będzie tip top.
No zobaczymy, też już bym chciał troszkę porozgrywać swoje akcje tutaj, niedawno był jakiś wzrost pod szybkie kółko na 20%, ale jednak czekam też na trochę trwalsze wzrosty pod fundamenty a nie tylko kółeczka częścią akcji.