• Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: ~A13 [84.10.72.*]
    W akcjonariacie jest pewien Zagraniczny Inwestor który ma sporo akcji (sporo dla Nas), ale nie musi się ujawniać. Ten Zagraniczny Inwestor ma też kilkaset milionów ulokowane w Polskich Bankach. Przez co bardziej jest zainteresowany wzrostem Banków. Kiedy banki rosną o 10% zarabia lepiej niż gdyby VOT wzrosło o 500%.

Teraz wyjaśnię po co mu akcje Votum i dlaczego VOT nie rośnie.

Biorąc pod uwagę strukturę jego portfela (na 1 akcje VOT ma 100 akcji Banków) nie może dopuścić do sytuacji w której o VOT będzie głośno. A głośno będzie wtedy kiedy kurs poszybuje w górę.
    Wyobraźcie sobie że VOT = 120PLN. W mediach mówiono by o gigantycznym wzroście (+1000%), Że banki przegrywają w sądach 1 i 2 instancji, płacą za CHFajcarie, że banki stracą miliardy, a klienci waliliby drzwiami i oknami do Wszystkich kancelarii.  To by jeszcze bardziej napędzało kurs VOT.
    Ale On tego nie chce bo ma Dużo akcji Banków. Więc nie pozwala VOT rosnąc wystawiając swoje akcje na Sprzeda. Zasypuje chwilowy popyt, a po paru dniach podaż wygrywa i kurs się zsuwa.

W podobnej sytuacji są nasze BANKI – Dla banków takie informacje również nie są potrzebne więc pewnie też bawią się kursem VOT. Kupili Kilkadziesiąt  tyś akcji VOT aby teraz móc zasypywać popyt i cofać kurs doprowadzając Nas do Frustracji.

Niestety sami nie przepchniemy kursu w górę. Kapciem bizona nie ubijesz. Musimy być gotowi na sesje z obrotami 5mln PLN. Wtedy przepchniemy kurs na wyższe poziomu,  a Oni się wypstrykają z akcji. Potrzebujemy większych zleceń na K
    PS. Oczywiście wszystko wymyśliłem. Tabletki się skończyły a recepta będzie dopiero w Poniedziałek.:)
  • Re: Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: ~jan [83.238.166.*]
    przykro mi , ale recepta tu nie pomoże .
    Nawet najlepsza. Tylko zakład zamkniety.
    Votum to słaba spółka i dlatego tak jest. Proste.
  • Re: Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: ~Inwestor [93.105.178.*]
    Były i są znacznie słabsze spółki na bananowej gpw, zadłużone w kosmos a mimo to kurs rósł.
    Po prostu bananowa giełda to ściek i szambo, na bananowej tylko kurs spółek śmieciowych rośnie, a te które mają perspektywy są deptane i gnębione.
  • Re: Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: ~Cyś [89.64.27.*]
    Nie, Votum jest dobrą spółką, ale słabym obecnie papierem. Szum wokół franków się skończył to kapitał odpłynął tam gdzie można lepiej obecnie zarobić (banki, odzieżówka) i dopóki ponownie się nie pojawi to nic nie wymyślimy. Tutaj prawie nie ma żadnego utargu dziennego, potrzeba by codziennie przebijać 1mln obrotu aby myśleć o jakichkolwiek wzrostach. Myślałem że dobijemy do poziomu 50zł ale teraz czuję że będzie się to bujać między 42 a 46zł.
  • Re: Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: ~CHF [89.64.19.*]
    A ja myślę że A13 wcale nie jest taki głupi. Przeczytałem drugi raz jeggo wpis i coś w nim jest.
    Nigdy nie patrzyłem z tej perspektywy na akcje. Ale w tym kontekście to się spina.
    Może on tego wcale nie wymyślił...
  • Re: Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: ~Cyś [89.64.27.*]
    Dobrze, nawet jeśli tak jest, to nie zmienia postaci rzeczy że ulica straciła zainteresowanie spółką, jest to smutne bo sam tutaj siedziałem wiele miesięcy i sprzedałem w zasadzie po cenie zakupu. Dopóki na VOT nie zaczną się jakieś konkretne wzrosty to będę siedzieć gdzie indziej, szczerze - jeśli zejdzie poniżej 40zł to chętnie kupię, bo myślę że wystrzał tutaj jest możliwy, ale na razie hossa na bankach powoduje że kapitał jest gdzie indziej. Skończą się banki, zacznie się VOT (i szczerze mówiąc to myślałem ze banki są napompowane już 2 miesiące temu ale widać się myliłem).
  • Re: Nie rośnie? Wyjaśniam. Autor: nanako [77.222.239.*]
    Coraz ciekawsze te teorie spiskowe.

Nie wiem macie jakieś szkolenia o tym? Rozwój trolla - niezależnie czy wzrostowego czy spadkowego, troll to troll.
[x]
VOTUM -2,45% 45,70 2026-05-27 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.