• Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Gallileo [79.191.28.*]
    pzdr
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~kaktus [79.162.119.*]
    Pewnie, ze warto. Poczytaj ostatnie watki to troche sie zoorientujesz w sytuacji POLNEJ.
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Galileo, nie zastanawiaj się... tu jest już wszystko jasne, musi być wyżej...
    Jak pójdziesz naszymi śladami to znajdziesz sporo zleceń od 25 zł wzwyż, to dobre miejsce, abyś i Ty tam zaparkował...

• Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    a i jak już kupisz ten cenny walor, to uzbrój się na wszelki wypadek w cierpliwość, bo nie wykluczone, że przez jakiś czas kurs będzie oscylował na tych poziomach - na pocieszenie, wielu tu czeka dużo dłużej...
    mimo opcji czekania na realizację zysków nie można z kolei pozwolić sobie na odkładanie zakupów (skoro tu jutro nie wystrzeli, to sobie gdzieś indziej poobracam), bo wystrzał tak naprawdę może nastąpić w każdej chwili, z różnych powodów, wcale nie jest pewne, że będzie tak długo utrzymywany w ryzach, albo że ktoś da radę tak długo go blokować...
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Gallileo [79.191.32.*]
    no dobra dzieki za info, może coś dobiorę, jakieś ciekawe wydarzenia na Polnej poza wezwaniem sie szykuja w najbliższym czasie?
    może być bardzo ciekawie, lecz w tym momencie musiałbyś już tylko kierować się intuicją (może Ci w tym trochę pomóc sczytanie wątków tego forum z ostatnich tygodni...); zresztą, obserwuj uważnie wydarzenia i nie bój się ustawiać zleceń sprzedaży bardziej optymistycznie, niż nakazywałoby Ci to tylko patrzenie się na wykres, gdzie np. 20 zł może wydać się czymś ekstra i prawie niemożliwym do osiągnięcia w najbliższym czasie...
    Wprost - ogromną stratą będzie sprzedać za tanio akcje Polnej (25 zł to jest absolutne minimum przyzwoitości tego skarba).
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~pijok [10.49.0.*]
    Z ciekawych wydarzeń to to że 1kwietnia
    prezes Jakubas poinformuje inwestorów ,
    dlaczego tak paskudnie zdołował kurs .............
    2 kwietnia mam urodziny;) może więc faktycznie kupię i dam mu szansę aby zrobił mi świetny prezent:)
    ciepło, ciepło, gorąco... :)
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~anty -Jakubas [213.158.196.*]
    Jak Jakubas zrobi Wam prezent, to bedziecie się dziwić do konca życia !

Nie moge zrozumieć, że tu ciagle tyle ludzi liczy na Jakubasa.
    Jakubas to robi prezenty tylko sobie.Dla drobnych akcjonariuszy Polnej jest tylko szkodnikiem i ponoszą przez niego same straty.
    Przypomnijcie sobie - przeciez wzrost 2 lata temu, to nie zasługa Jakubasa. On wywalał przed wzrostami chyba po 35 zł , na ratowanie Optimusa, jak powiedział.
    A potem: emisja, skupienie pp, wezwanie, to tylko dołowanie kursu .Dalej zaś niszczenie spólki opcjami , bo przecież on ma kontrole nad spółką , Zakonkiem itp, a nie my i on tych opcji nie dopilnował, a nie drobni.
    Wobec tego na urodziny, jak powiadacie 2 kwietnia, życze mu, żeby tyle stracił pieniędzy i zdrowia, co my tu na Polnej przez niego.
    Ej , antyJakubas.
    . ..........................Ma być nastrój z okazji prima-aprilusa............

wyluzuj .............
    to ja mam urodziny 2 kwietnia a nie Jakubas:)
    Winszuję już dziś.....
    anty-Jakubas, to ja już wolę, jak się zbliźniaczasz z fanem:)
    Anka, przecież to nie Jakubas będzie nam robił prezenty, tylko sami je sobie zrobimy, a w zasadzie już zrobiliśmy zakupując akcje Polnej - tylko bliżej nie określono terminu odpakowania:)
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Gallileo [213.158.199.*]
    witam kolegów z Polnej..ustawilem sie w poniedzialek w kolejce po Waszą społeczkę, ale po infie o wezwaniu na razie sobie odpuscilem, dokupilem na razie Midasa, bo wiem co sie tam aktualnie dzieje i jakie perspektywy, okazło się to byc dobrym posunieciem bo jestem przez dwa dni 15% do przodu, ale bede zagladal tu do Was i jak się rozstanę z Midasem gdzies kolo 10-15 kwietnia, a tu nie bedzie za pozno to jeszcze zajrze tu do Was bo jakos Polna chodzi mi po glowie, tak wiec pozdrawiam i do zobaczenia
    Gallileo, czy Tobie aby na pewno chodzi o Polną?

Kiszenie się kursu do połowy kwietnia jest dosyć teoretycznym założeniem, ja tam dla przykładu nie będę ryzykował. Przecież wystarczy, że wskazane osoby skupiły już wcześniej (teraz?) wystarczającą ilość papiera i odpowiedzą karnie na wezwanie...
    Wtedy będzie szybko pozamiatane, a kurs nagle wystrzeli; jeśli chcesz wchodzić o 150% wyżej - będzie Ci się opłacało, gdy na tym Midasie zarobisz przez ten czas więcej...
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Gallileo [213.158.199.*]
    no wlasnie w tym rzecz ze mogę tam tyle zarobic:)
    to trzymam kciuki - przecież jeśli uda Ci się tak rewelacyjnie zarobić na Midasie, to wrócisz tu z dużo większym kapitałem:)
    otoz to:) rowniez zycze powodzenia i kilkusetprocentowych zysków...ale najlepiej gdzies dopiero za miesiąc:) pozdrawiam
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~fan [83.4.121.*]
    zapraszamy gorąco! Fakt, teraz na Polnej mamy marazm, ale ten stan z pewnością nie będzie trwał wiecznie!
    na to licze:)
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Anka [213.158.196.*]
    a na co liczysz Galileo na Midasie bo na co mozesz liczyc na Polnej to wiesz??
    pozdrawiam
    powiem tak, inwestycja w Polną póki co to dla mnie jednak ciagle wielką niewiadomą, niewiele wiem o spółce i choć instynkt podpowiada "bierz" to jednak argumentów brakuje, natomiast w Midasie siedzę od kilku miesięcy grajac systemem szybko kup-szybko sprzedaj i sledzac wszytskie informacje i wydarzenia..

dzieje sie tam akurat wiele ciekawych rzeczy (wchodza w telefonie komórkową) i choc wiem ze to spekulacyjny balon to jednak czuje ze w najblizyszch tygodniach da sporo zarobic.. w poniedzalek gdy zastanawialem sie nad kupnem Polnej (juz stalemw kolejce) Midas spadl na 4,87, zaryzykowalem wiec i zrezygnowalem z Polnej i dpkupilem Midasa i okazalo sie to byc strzalem w w przyslowiową dychę, bo pol godziny po moim zakupie zaczał isc w gorę na duzych obrotach, ponadto codziennie zalicza pakietowki o wartosci kilku milionów, a jednoczesnie ktos ustawia na S batony trzymajac kurs, ogolnie sytuacja zaczyna przypominaca napiętą linę

a na co liczę? powiem szczerez ze myslalem o cenie w krotkiej kilkutygodniowej persektywie 7,5-8 ale a tacy co licz ana 30, osobiscie uwazam to za utopię, ale biorac pod uwage wczesmiejsze numery Karkosika to wszystko mozliwe, free float jest tam bardzo mały

a na Polnej? byc moze da zarobic, byc moze da zarobic nawet wiecej niz MIdas, jednak jest to dla mnie zabawa w stylu "moze tak, moze nie" natomiast na Midasie moja wiedza o faktach i zblizajacych sie wydarzeniach polaczona z obserwacja obrotow i wykresu daje mi przekonanie o pewnym zarobku w krotkiej perspektywie, ale nie mowie nie,na pewno bede sledzil Polną i jak rozstane sie z Midasem to na pewno rozwazę zakup Waszej społki, bede na pewno sledzil sytuacje;)
    Wiedza całej rzeszy uczestników tego forum nie opiera się na założeniu "może tak, może nie", tu mamy do czynienia z pewnikiem.
    Argumentów brakuje - a sczytałeś wątki z ostatniego miesiąca choćby?
    Tu na razie siedzi ekipa, która świadomie wybrała pewne czekanie (ten czas się coraz bardziej skraca), lecz na pewny, solidny zysk.
    Masz inną taktykę, sam przyznałeś, że Midas to balon spekulacyjny, powodzenia jednak przy łapaniu dołków i sprzedaży na górkach... jak masz nerwy...
    a i jeszcze szczęście Ci będzie potrzebne:)

A na Polną w takim razie zapraszamy gdzieś w okolicach nie 25, a 50 zł, będzie wtedy jeszcze sporo pracy przed nowymi inwestorami:)
    w Waszym przypadku to nie jest założenie "moze tak moze nie", bo znacie spółkę, siedzicie na niej od dluzszego czasu, z mojej persktywy nowego to jest wlasnie ten punkt widzenia, dla mnie pewnakiem w tej chwili jest wlasnie MIdas, ktorego sledze codziennie

co do wątków z ostaniego miesiaca to przyznaje przejrzalem je tylko po lepkach:) trochę lenia we mnie jednak siedzi:P, ale obiecuje....postaram sie to nadrobic....zdaje sobie sprawę, że na Polnej, Midasie wielu innych spolkach bomba juz cyka i to kwestia czasu, az dojdzie do eksplozji, ale na chwile obecną blizsza sercu bomba na Midasie:) tym bardziej ze tam juz sie zaczelo... biorac za punkt odniesienia moment mojego poniedzalkowego zakupu na Polnej byłbym 1%-2% stratny..na Midasie jestem 15% do przodu

p.s. juz nie lapie dolkow i gorek, od poniedzialku jestem na Midasie na stale ...i czekam
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~inwestorek [195.72.148.*]
    I dodam swoje zdanie.
    Swego czasu w hossannie jak polna była po 20 zł kupiłem dość sporo , następnie było 30 i powrót pod 20 . Ja z uporem maniaka pisałem na forum ,że chętnie oddam powyżej stówki . Wiecie ile brzydkich słów czytałem dziennie pod swoim adresem ,a i tak zrobiłem swoje oddałem dużo wyżej pięknie dziękując .
    Powiem tylko tyle , jaka kondycja była w tym okresie Polnej , a jaka jest dzisiaj .
    ten argument takze wezmę pod uwage:)
    jak już Gallileo przyczeszesz trochę na Midasie, to przyciągnij tu za sobą przy okazji jakąś większą ekipę z tego papiera:)
    nie ma sprawy:) w Midasie siedzi Rydzyk wiec wystarczy jego przekabacic a wielu jest takich co pojda za nim w ciemno:)
    lepsza kondycja to fakt, a jak do tego dojdą jeszcze jakieś ciekawe info dotyczące spółki?

powiem tak, chciałbym, żebyś w niezadługim czasie znów mógł "pięknie podziękować" :)
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~fan [83.4.121.*]
    Jestem ciekaw, czy KNF "zaingeruje" w sprawie ceny wezwania? Przyjmowanie zapisów w ramach w wezwania zaczyna się już od 6 kwietnia tj. poniedziałek, tak więc najpóźniej do piątku może /ale nie musi/ być jakieś stanowisko KNF.
    zastanawiam się, co by szybciej sprowokowało duże wzrosty na Polnej - decyzja KNF o podwyższeniu ceny o parę zł, czy zebranie przez Jakubasa w miarę sprawnie wymaganej ilości papiera? (od słupów?)
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    nie rozumiem tego ciągłego wishful thinking typu napiszmy do KNF to zmuszą oni Jakubasa do podniesienia ceny wezwania. Miał prawo ogłosić wezwanie po takiej cenie i kropka. Jeśli zarzucacie mu, że celowo spychał kurs by mieć niską średnią przed wezwaniem to trzeba to udowodnić a moim zdaniem to się nie uda. Nie wystarczy napisać "spychał kurs za posrednictwem słupów"; musicie napisać "spychał kurs za pośrednictwem słupów X i Y ". Wtedy KNF sprawdzi czy istnieją powiązania między X i Y a Jakubasem ( i to też sprawdzą raczej tylko powiązania formalne).
    Gdyby coś takiego mu udowodniono to byłaby to duża afera, której efektem nie byłoby tylko podniesienie ceny wezwania ale w realność takiego rozwoju wydarzeń po prostu nie wierzę.
    Co do wariantu drugiego, o ktorym piszesz Bolo7 to nie wydarzy się to przed zakończeniem wezwania, ktore można zakonczyć zdaje się po 7 dniach jeśli skupi się wszystkie akcje na jakie ogloszono wezwanie. Już Jakubas nie jest taki głupi, aby posiadajac akcje na słupach odpowiedzieć na wezwanie przed jego zakończeniem i pozwolić na odjazd kursu w czasie jego trwania wyraźnie powyżej 10,23. Wtedy dopiero zafundowałby sobie dochodzenie KNF-u nakierowane na zbadanie dlaczego jacyś akcjonariusze odpowiadają na wezwanie gdy cena na rynku jest wyższa.
    Reasumując, na ewentualne wzrosty trzeba poczekać najprawdopodobniej co najmniej 3 tygodnie. Jeśli zdarzy się to wcześniej to będzie oznaczało fiasko wezwania a wtedy bezwartościowe będą zarzuty że Jakubas kontroluje popyt i podaż na papierze. Jedynie taki rozwój wydarzeń mógłby też skłonić go do podniesienia ceny.
    O, cześć Basia, myślałem, że to tylko ja z pijokiem jesteśmy takie nocne marki, ha-ha
    Po kolei postaram się ustosunkować do Twojej wypowiedzi.

KNF ma prawo zmusić Jakubasa do podniesienia ceny wezwania.

Od kiedy to jest obowiązek przez zgłaszających manipulację do wskazywania "słupów", przecież w ten sposób to nigdy by nic się nie wykryło!!! KNF jak stwierdzi, że coś im jednak nie pasuje w tym wezwaniu, to sama sobie sprawdzi wszystkie operacje na Polnej w ostatnich miesiącach i wyjdzie wtedy ewentualnie czarno na białym, że z tych samych rachunków były dokonywane określone operacje, nie pozostawiające wątpliwości co do ich celu...

W przypadku odpowiedzenia na wezwanie akcje są zablokowane i nawet jak kurs wzrósłby o 300%, to ci co odpowiedzieli od razu, już nic nie mogą zrobić, dlatego nikt nie mógłby im zarzucić jakiejś dziwnej niefrasobliwości. Jednak przyznam Ci rację, że Jakubas chyba wolałby dla świętego spokoju utrzymać ten kurs w ryzach do zakończenia wezwania. Inna sprawa - to czy to mu się uda? Tego nie możesz być pewna.
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Rzeczywiście, bardzo trudno jest udowodnić manipulowanie kursem. Co nie znaczy, że nie jest to możliwe. Co do reszty - zgoda.
    Jethro, jest możlwie, że kurs będzie na tych poziomach jeszcze przez 3 tygodnie, ale to nie jest pewne. Pójście na łatwiznę z tym zakresie w toku wypowiedzi Basi: "A co teraz będę się zastanawiać wzrośnie, czy nie, poczekam sobie"), to jest woda na młyn Gallileo i innych niezdecydowanych. Ok, jeśli ktos ma opcję zarobienia sporo w tym czasie, najgorzej, jak ktoś gdzieś indziej nie zarobi, a nawet straci i będzie chciał wejść na Polną dopiero za jakiś czas, a tu już będzie 25, albo i więcej
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~coly [83.26.56.*]
    wszystko ładnie , pięknie czekaliśmy tyle to i poczekamy te 2-3 tygodnie , choć ja nie przypuszczam aby ci co chcą odp Jakubasowi czekali do ostatniego dnia czyli 20-go. (takie sprawy załatwią w pierwszym , no może drugim tygodniu)
    A zauważyliście jak sprytnie przełożyli terminy publikowania raportów ? (raport za 1Q miał być 30 04 , będzie 15 05 ) tylko po to aby komuś nie przyszło na myśl aby pociągnął kurs pod wyniki w okresie wezwania ;-)
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Bez urazy, ale ten Midas to nie tyle balon, co przedziurawiony balon, który ktoś tam zalepił poliplastrem. Jak bym miał już wybierać którąś z Karkosikowych spółek, to postawiłbym na Krezusa. Raz, że lepsza jest tutaj relacja P/BV, dwa nie widać aż tak mocnego obniżenia kapitału własnego, trzy niższy nominał bardziej przyciągający drobnicę.
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~fan [83.8.131.*]
    Witajcie!
    Niech mi ktoś wytłumaczy zależność między ceną akcji DRĄGOWSKI, a naszą POLNĄ. Ja nie widzę żadnej! To dlaczego kurs tej pierwszej jest wyższy niż Polanki? Istne jaja!
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~kaktus [83.30.240.*]
    Tam jest FF 0,02 % !. Chyba latwo manipulwac kursem przy tak niskim FF.
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Redgraw [89.161.12.*]
    Zgadzam się z Wami , co do w/w wniosków . Myślę że Jakub będzie w pierwszym tygodniu obserwował czy się ludzie zapisuja. Może też puścić w dół kurs by wystaszyć posiadaczy , tylko czy jemu to opłacalne? Bardzo ciekawe i już przezemnie powtarzane : Argument NR1 - Popatrzcie na spółki jakie mają notowania gdzie kontroluje Jakub. Zastanówcie czemu nie zjeżdżają? To co napisze jest w kategorii plotki, prawdopodobieństwo % nieznane : Pakiet % ma być sprzedany (fund~investor zach.). Wnioski pozostawiam Wam.
    to jest kolejny pozytywny scenariusz, też bardzo realny:)
    wtedy kurs, po uwzględnieniu pozostałych atutów Polnej, które zaczną wychodzić w swoim czasie na światło dzienne, automatycznie przebije 100 zł...
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~fan [83.8.131.*]
    to faktycznie - nieźle! Powiem szczerze, że trzeba mieć "tytanowe jaj" by grać na takim czymś! No ale widać, że niektórzy już ładnie zarobili! Tymczasem u nas ciąg dalszy marazmu, jednak zima się już skończyła i mamy wiosnę! Może i wkrótce u nas znacznie się zazieleni:)
    Coś wisi w powietrzu. Radzę powycofywać wszystkie zleconka poniżej 25 zł.
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    RACJA Radzę powycofywać wszystkie zleconka poniżej 25 złZ
  • Re: Kusi mnie, aby nabyc walory Polnej-warto? Autor: ~Anka [213.158.196.*]
    hej koledzy?
    o co chodzi z tym wycofywaniem zlecen z naszej akcji S>25???stalo sie cos zlego???
    pozdrawiam
    Aniu, wycofywać zlecenia PONIŻEJ 25 zł
    po co ma ktoś sprzedawać po 15, czy 17 zł, jak zobaczy co się będzie potem działo i będzie walczył chwilę później, żeby zebrać akcje po 50 zł, czy więcej:)
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.