Ja spodziewałem się że z CHF będzie już zjazd na 400-500 ale ten wynik jest zaskakująco dobry. SKD widzę że mocno wchodzi do gry i z tego będzie kolejny piniondz i to nawet większy niż wszystkim się wydaje
Co ty za głupoty piszesz. Pobili wynik CHF ze stycznia 2023... taki po prostu jest początek roku, że ferie itd. W tamtym roku nie robili SKD czyli cała sprzedaż walnęła koło 500 umów więcej niż rok temu w tym samym czasie. Poza tym nie może być tak, że nagle wynik będzie 2000 bo to musi się wszystko dziać etapami, trzeba prawników dodatkowych zatrudnić, żeby to przerobić. Na przedstawicieli jest rekrutacja non stop, więc jak piszesz jakiś trollowy post na spadki to chociaż podeprzyj czymś sensownym.
Moje dobrze. Rozmawiałem z pracownikami z dwóch kancelarii wchodzących w skład Votum. Obie stwierdziły jedno ....praca po 10-12 godzin w chwili obecnej, roboty tyle, że ciężko to przerobić.
a co się zmieniło odnośnie pracowników z 2023 r co pisali chf -trzeba ich szkolić od początku -odnośnie franków !!! spadek na chf to fakt! a największa kasa jest z hipotek !! makarony piszesz.....za skd nie zarabia się kokosów....
z SKD to dopiero zobaczymy jakie będą dochody...a chf spada pomimo promocji i obniżek marż,....( a szukanie nowych pracowników ..to nie wiem czy to taki plus....zależy dla kogo)
Sprawy frankowe w toku to na razie rosną, bo jest więcej nowych kontraktów niż wyroków w drugiej instancji. A biorąc pod uwagę, że brakuje im pracowników, to i tak dobrze. Ja wiem, że najlepiej to byłoby w każdym miesiącu widzieć ponad 1000 nowych spraw frankowych, ale kto niby miałby się tym zająć, skoro już na ten moment nie dają sobie rady, a ilość pracy dalej rośnie?
Co do wielkości kontraktu to 1 frankowa około 4 skd.
Ale dynamicznie ska się rozwija. Więc będzie nieźle.
A że już od roku jest wyprzedaż to normalne po takich wielkich wzrostach.
Podaż się kiedyś wyczerpie.
To wtedy jest szansa na wzrost.
Teraz od dłuższego czasu każdy popyt jest zasypany.
Dlatego to słabo wygląda.
Przerobienie tego co jest obecnie to kilka lat. ;-) A gotówka księgowana jest po I instancji - w kasie po II.... :-)
Druga sprawa, że dopiero ruszają mocniej z Frankami spłaconymi :-) A to kolejne kilkaset tysięcy potencjalnych klientów - którzy UWAGA - nie mają już nic do stracenia. ;-)