Wiem ale ja nie jestem większością.. Ten i Witchen ciągle są poniżej abb wiec różnie może być. Ale myślę że wittchen za dwa lata będzie po 60zl i tu obstawiam tak samo.
Po 11x kupowałem i pisałem o tym. Następna partia miała byc jak już będą dobre raporty. Myślałem że dziś będzie walenie w rynek a tu ktoś zebral b szybko całe Pkc co było na s. Intuicja kazała mi się podłączyć. Mało kupiłem bo to jeszcze nie ten moment..Ale fundamenty są tu lepsze niż były jak pójdzie kasa na akwizycje. Prezes mówił w firmie że mają ogromny problem z tą akwizycje bo firmy schodzą jak świeże bułki więc muszą pewnie więcej kasy wrzucić żeby jakaś kupić. A problemem sunexu jest brak kasy a nie brak perspektyw. Wczoraj ifirma zjechała 20% a raport ani dobry ani zły tylko perspektywy takie sobie. Tu odwrotnie. Ale każdy myśli za siebie bo mogę się mylić. Nie jestem nie omylny jak wiatr prof.
Perspektywy znamy, myślisz że niżej nie spadnie, rano to spekóła wskoczyła a po godzinie sprzedawała, sam bym brał tylko wczoraj Pepco kupiłem na zamknięciu to nie było za co brać. Teraz będzie Sunexowi ciążyć nie tylko słabe wyniki to jeszcze emisja. Ale niech rośnie.
Może spadnie. W razie czego będę uśrednianial jak dużo polkeci.okolice 10zl było by ok. Pepco to wczoraj były jaja nie mam akcji Pepco i nie śledzę ale nawet do mnie doszło info..Wczoraj kupiłem voxel uśrednianiem w górę cały czas i już zakmmalem pozycję do raportu. Sunex jest na rynku 22 lata i mam dobre perspektywy a jak mawia Buffett w dobrej spółce nie ma co się kopać o lokalne dołki tyło zbierać do koszyka powoli. Dziś trochę zaszalałem czasem tak mam . Lol
> Co się śmiejesz : ) > Tobie 100% zagrań wychodzi? ---------------------------------------------------------------------------- A czy nie widzisz, że większość postów to naganianie? Znajdź mój post w którym pisze, że kupiłem/sprzedałem. To typowe forum, jak ktoś wisi na gałęzie to nie dopuszcza myśli ,że może wycena spadać. A normalny nie patrzy na forum, a śledzi komunikaty, wyniki, patrzy na AT i AF. Ja tak robię. Mam w portfelu aktualnie 11 spółek i mimo ostatnio dość dużych spadków jestem na plusie. Pytanie dlaczego? Proponuje przeczytać podkreślone zdanie.
Dnia 2024-07-30 o godz. 10:01 ~FanSNX napisał(a): > > Co się śmiejesz : ) > > Tobie 100% zagrań wychodzi? > ---------------------------------------------------------------------------- > A czy nie widzisz, że większość postów to naganianie? > Znajdź mój post w którym pisze, że kupiłem/sprzedałem. > To typowe forum, jak ktoś wisi na gałęzie to nie dopuszcza myśli ,że może wycena spadać. >A normalny nie patrzy na forum, a śledzi komunikaty, wyniki, patrzy na AT i AF. > Ja tak robię. > Mam w portfelu aktualnie 11 spółek i mimo ostatnio dość dużych spadków jestem na plusie. > Pytanie dlaczego? > Proponuje przeczytać podkreślone zdanie. >
Tu chodzi o to, że lepiej stracić 2-3 tysiące złotych, niż mówić, że giełda uczy cierpliwości i wisiec przez lata : ) Instykt samozachowawczy niektórzy uśplili.
Wiadomo, że lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na swoich, ale niektórych trochę szkoda. Ciekawe, co by teraz powiedzieli, czy nadal chcą dokupować.