Ciekawe czy Newag jest zainteresowany ? Juz kiedys poruszałem ten wątek przy okazji inwestycji w spalarnie że to byłoby lepsze spożytkowanie gotówki przez Newag. Projekt Novelo w zasadzie upadł i spółce chyba juz tylko zależy żeby osprzedać ten tramwaj dla Krakowa. Tramwaje Medertransu ciesza sie dobra opinią i spółka płynnie weszłaby w ten zaniedbany przez nia kawałek rynku
Jakubas może mieć uczulenie na Poznań, bo wtopił tam w jeden z projektów sporo kasy!
Poza tym koszty pracy w Poznaniu są znacznie wyższe niż w Nowym Sączu.
Owszem, tramwaje są lepszym i logiczniejszym tematem niż spalarnia pieniędzy akcjonariuszy w spalarni. Tylko czy Modertrans chciałby kupić taką konstrukcje? Po co? A Newag miałby kupić Modertrans? O tym na koniec.
Bo ciągle żyjemy w jakimś matriksie wartości spółki i kierunków jej rozwoju targani jak nie spalarnią to oprogramowaniem Impulsów. W efekcie spółka jest warta tyle co po debiucie w 2014 roku, a zdaniem Zarządu i Jakubasa tylko 18,55 zł.
A teraz sobie pomyślmy odwrotnie, że Newag chciałby kupić Modertrans z dodatkowej emisji akcji lub z zysków... I co wtedy? Kurs znowu na łeb poniżej minimów notowań, bo asystenci papug na forum będą krakać o rozwodnieniu wartości spółki lub braku dywidendy przez lata itd...
A wyobraźmy sobie jeszcze inny scenariusz. Dzisiaj kurs odzwierciedla przyszłe zyski, ogromny portfel zamówień i nie jest targany "sekretnym życiem Impulsów". Już dzisiaj firma jest notowana w granicach 30-35 zł. Każdy z nas śpi spokojnie, nawet po dodatkowej emisji akcji na zakup np. Modertrans, bo jest solidnie zarobiony i widzi dalszy, spokojny rozwój firmy. I co najważniejsze cena emisji dodatkowych akcji mogłaby wtedy startować od 25-30 zł a nie spadać z poziomu 21 zł do 18,55 lub niżej.
Czyli znowu mamy kolejny poziom niepewności i trzymania kursu za mordę. Podoba się wątek Modertans? Mnie się podoba solidna dywidenda a nie kolejne: wydatki, długi i ewentualne emisje naszym kosztem.
Temat spalarni śmieci w Nowym Sączu jak na razie się oddalił w czasie. WSA w Krakowie uchylił uchwałę zmiany studium w zakresie zmiany pod spalarnie, ponadto Powiatowa i Wojewódzka stacją sanitarno epidemiologiczna wydała newagywne opinie dla tej lokalizacji, tak samo jak WIOŚ.
Ale takie przejęcia już sie w Newagu sprawdziły. Dzieki przejeciu Gliwic Newag zdobył Know how w zakresie produkcji lokomotyw. Obecnie to już produkt który według mojej oceny można okreslic jako ważniejszy dla rozwoju spółki niż Impulsy ze wzgledu na większe możliwości produkcji dla klientów zagranicznych. Czy konieczna byłaby dodatkowa emisja akcji tego nie wiem , z drugiej strony skoro spółka szykowała sie na budowe spalarni za 500 mln to musiała czuć sie pewnie finansowo
Ciekawy wątek. Gdyby Newag kupił z Modertrans z zysków zatrzymanych + kredyt ale bez emisji akcji to dla mnie bomba. Bo C/WK automatycznie spada do okolic 0,7 a C/Z takiej Gruoy Newag po dodaniu zysków z Modertrans i z tym portfelem zamówień na EZTy, hybrydy i lokomotywy szybko spadnie poniżej 5. Przebicie 30 zł z palcem w nosie zaraz po takim komunikacie a 40-50 za rok dwa też mozliwe.
18,55 XD