• Proste przyczyny spadków Autor: ~scythe [217.153.90.*]
    Dzisiejsze spadki dosyć prosto (i z dużym prawdopodobieństwem) można tłumaczyć.
    Po ostatnich dużych wzrostach i publikacji raportu, duża spekuła (dochodząc do wysokiego wzrostu z dnia dzisiejszego powyżej 6.5 zł) postanowiła zrealizować krótkoterminowe zyski. Jak zwykle w takim przypadku bywa, doprowadziło to do tąpnięcia kursu. Po pierwsze wprowadziło to zamieszanie wśród mniejszej spekuły, a przy osiągnięciu minusowych wartości zmiany kursu, aktywowało limity sprzedaży ustawione odgórnie przez część akcjonariuszy. Takim sposobem w prosty sposób, dosyć szybko obniżyło kurs spółki. Jest to chyba najbardziej znany scenariusz w kursach spółek - duży wzrost, po którym następuje przyhamowanie związane z krótkoterminowymi zyskami.

Co do info, to nie ma w nim niczego zaskakującego i większość akcjonariuszy była już od dawna świadoma co w nim będzie. Nie jest to powód ani do radości ani do smutku - no chyba że ktoś liczył na cud nad Wisłą i nagły wzrost do dwucyfrowych wartości.
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~edek [83.18.141.*]
    I tak sie właśnie pocieszaj!!!!!
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~pytający [83.238.4.*]
    inwestora nie budzjet, 1,5 miliarda euro nie budzjet ... to chwilowe.
  • Nie musze - sprzedałem po 6.4 przy 3 zł zysku na akcji Autor: ~scythe [217.153.90.*]
    Teraz obserwuje i czekam jak kurs dzisiaj się ostatecznie ukształtuje. A do dyskusji na temat spółki zapraszam ludzi, którzy nie naganiają do kupna/sprzedaży, ale faktycznie mają coś do powiedzenia.
  • Re: Nie musze - sprzedałem po 6.4 przy 3 zł zysku na akcji Autor: ~lolek [192.168.100.*]
    Oczywiście nie naganiasz, sprzedałeś i teraz się tylko dobrowolnie produkujesz.
  • roslo od 70gr Autor: ~ibsigrhtm [79.191.26.*]
    1000% w takim kryzysie chybe bedzie
    teraz inne
  • Jaki przyjąć kurs odniesienia Autor: ~scythe [217.153.90.*]
    Zgadzam się, że analizując minimum i kurs obecny to jest to niewyobrażalny skok (jeśli istnieje akcjonariusz, który trzymał do tego tygodnia akcje z kursu 0.7 to szczerze gratuluje zdrowego serca).

Jaki powinien być jednak kurs odniesienia dla tej spółki - moim zdaniem tegoroczne minima były nadmierną przeceną i wzrost był nieunikniony. Pytanie tylko jaka jest referencyjna wartość spółki na dzień dzisiejszy? Zgodnie z treścią publikacji umieszczonej wraz z dementi, wartość likwidacyjna spółki to 2 euro na akcję. Biorąc pod uwagę brak dokładnego źródła takich wyliczeń, nie biorę tego jako wyznacznika, lecz pytanie o kurs pozostaje.
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~MK [79.186.161.*]
    najpierw dziś było 6,80, potem 6,20 a teraz odwrót i powrót pośrodku czyli na 6,00, takie to spekuła robi harce, iea to gra dla ludzi o mocnych nerwach
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~Tomash [212.160.132.*]
    Stop-lossy zadziałały, zobaczcie jakie obroty w Austrii, tutaj jest euforia na maxa i wszystko może się wydarzyć. Kto zapakował się po 5,2zl nie stracił. hehe
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~wk [213.158.199.*]
    witajcie
    jak myslicie jak jutro zachowa sie immoeast???
    pozdrawiam
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~Tomash [212.160.132.*]
    Jutro możliwe, że zaczniemy od 6zł, a potem kto wie, z wykresów wynika, że zjedziemy, ale tutaj wiele zależy czy dalej będzie tak duże zainteresowanie papierem jak przez ostatnie dni.
  • Re: Proste przyczyny spadków Autor: ~Budziol [77.253.40.*]
    jak się zachowa...? bardzo proste ! albo pójdzie w górę albo na dół...............!

Do "zabawy " na giełdzie potrzebne są trzy rzeczy -
    1. stalowe nerwy
    2. tytanowe jaja
    3. pieniądze...!!!

Jak widzę te marne wypociny "ynwestorów" co to kupują za 1000zł a tutaj na forum wala wypociny że śmiać sie chce to mi naprawdę szkoda reszty która to czyta !!!

co to za tekst że scythe gratuluje temu kto trzyma od 0,70 ???!!! ja trzymam 30 000 akcji od poziomu 0,90... że zwieracze komuś puściły i po tyle oddał - nic tylko się cieszyć!
    w każdym razie to 30000 akcji mam cały czas, potem dokupiłem 3000 po 2,65 - sprzedałem po 4,44... następnie kolejny zakup 5000 po 3,80 i sprzedaż po 5,84...
    a te 30000 zamierzam jeszcze długo trzymać... i jestem spokojny - a na dodatek żaden ze mnie twardziel !!! trzeba wiedzieć na czym się stoi !!!

tyle na temat
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.170.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~kostolany [77.65.37.*]
    A ja mam orco 15000 akcji po cenei sredniej okolo 17,7 wiec spokojnie nie cwaniakuj a immo pokazalo dzis ze jest nie do przewidzenia
  • jak długo??? Autor: ~storek [80.50.236.*]
    Dnia 2009-03-24 o godz. 19:10 ~Budziol napisał(a):
    > jak się zachowa...? bardzo proste ! albo pójdzie w górę
    > albo na dół...............!

Do "zabawy "
    > na giełdzie potrzebne są trzy rzeczy -
    1. stalowe nerwy
    2.
    > tytanowe jaja
    3. pieniądze...!!!

Jak widzę te marne
    > wypociny "ynwestorów" co to kupują za
    > 1000zł a tutaj na forum wala wypociny że śmiać sie chce to
    > mi naprawdę szkoda reszty która to czyta !!!

co to za
    > tekst że scythe gratuluje temu kto trzyma od 0,70 ???!!!
    > ja trzymam 30 000 akcji od poziomu 0,90... że zwieracze
    > komuś puściły i po tyle oddał - nic tylko się cieszyć!
    w
    > każdym razie to 30000 akcji mam cały czas, potem dokupiłem
    > 3000 po 2,65 - sprzedałem po 4,44... następnie kolejny
    > zakup 5000 po 3,80 i sprzedaż po 5,84...
    a te 30000
    > zamierzam jeszcze długo trzymać... i jestem spokojny - a na
    > dodatek żaden ze mnie twardziel !!! trzeba wiedzieć na
    > czym się stoi !!!

tyle na temat
  • Re: jak długo??? Autor: ~Budziol [77.253.40.*]
    dzięki storek ;)

szkoda że "NAS" tak mało !
  • Re: jak długo??? Autor: ~Budziol [77.253.40.*]
    zapomniałem dodać....

immo nie do przewidzenia hehehe.... a to dobre heheh...

nooo... nie wiem jak wygląda Twoje inwestowanie kostolany...?! widocznie grasz na DT !

a ponadto - skoro autorytetem dla Ciebie jest gość którego nazwiska używasz jako swojego nicka(bo inaczej po co byś go używał..?!) - tylko mogę Cię pożałować...;)
[x]
IMMOEAST -14,49% 14,87 2010-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.