Obstawiam - na podstawie własnego systemu analizy - warto kupić w czwartek 23 marca: BANKIER.PL, SILVANO oraz WANDALEX. Gdyby nie makabryczna płynność walorów, rekomendowałbym jeszcze SPRAY i TRAVEL.PL. Z kolei gdyby nie notowania na fixingach rekomendowałbym: IRENA. W przypadku małej płynności i fixingów nie jestem jednak jeszcze pewien skuteczności mojej metody.
W ciągu około 10 sesji (w bardzo skrajnym przypadku 20 sesji) będzie można zarobić w granicach 10-30%. To dla mało zachłannych, którzy nie grają w ruletkę, a starają się zarobić pieniądz w trakcie bessy. Świeczki oswietlą drogę wyjścia. Wrócę do tematu po pierwszych wynikach.
Oto wyniki moich dotychczasowych rekomendacji po 10 sesjach:
Wracam do tematu po 2 tygodniach (10 sesji), oto zestaw rekomendowanych przeze mnie spółek 8 marca (niedziela).
Link do pierwszego wątku:
https://www.bankier.pl/forum/temat_bedzie-zarobek,6790281.html
Podaję dwa zestawienia stopy zwrotu z inwestycji, dla tych którzy nabyli akcje w poniedziałek 9 marca. Musiałem obrać punkt odniesienia i za takowy obrałem kurs zamknięcia z piątku 6 marca, po którym to rekomendowałem tych 5 spółek.
Pierwsze wyliczenie stopy zwrotu opiera się na kursach zamknięcia z piątku 6 marca i najwyższego kursu zamknięcia w trakcie tych 10 sesji:
Jeszcze lepiej sprawa wygląda dla "czujnych", którzy zamknęli pozycje na maksymalnym kursie w trakcie notowań tych10 sesji - tu sytuacja wygląda następująco:
W ciągu około 10 sesji (w bardzo skrajnym przypadku 20 sesji) będzie można zarobić w granicach 10-30%. To dla mało zachłannych, którzy nie grają w ruletkę, a starają się zarobić pieniądz w trakcie bessy. Świeczki oswietlą drogę wyjścia. Wrócę do tematu po pierwszych wynikach.
=================
dzięki:),ale w przeciagu 20 sesji zamierzam zarobić od 150% wzwyż.
pozdrawiam
nadszedl czas 3 miesiecy,gdzie bedzie mozna zarobić sporo,beda odpaly na niektorych rakietach,a wiekszosc spolek bedzie rosla mniej, ale stabilnie.
moglbym wymienic spolki,ale jest ich naprawde wiele, wiec nie ma sensu; na pewno nie polecam grac na spolkach osobą,które nie maja doswiadczenia,niech lepiej zadowola sie dłuzszymi wzrostami +3%,aczkolwiek stabilnymi.
ja zamierzam skakac z kwiatka na kwiatek, chyba,ze zauwaze,ze juz potencjal odpawlow sie konczy, to wejde w cos na dluzej.
Każda metoda jest dobra o ile skuteczna. Też skaczę z kwiatka na kwiatek, ale max po 20 sesjach. A osoba bez doświadczenia to właśnie ja, na giełdzie od 1,5 roku, jak się łatwo domyśleć raczej traciłem niż zarabiałem - do niedawna.
Fakt, nauka kosztuje mnie sporo pieniędzy, czasu i snu. Na szczęście nerwów nie - nad tym udało się zapanować jeszcze w szkole średniej :-)
Dziękuję. Może pokaż swoje przykładowe wyniki za jakiś czas - jeżeli będą tak rewelacyjne zapewne dadzą mi sporo do myślenia i zmobilizują! Powodzenia.
w lipcu, przesle, wszystkie transakcje na spolkach na ktorych gralem, z wylaczeniem spolek,ktore kupie i sprzedam po miesiacu,czy 2,skupimy sie na spolkach ktorymi caly czas gralem,nadmieniam,ze w tygodniu,tez nie zawsze mam czas by grac,ale postaram sie,ps. moj nick jest zawsze niezmieony,pozdrawiam