• 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~Kamiloos79 [77.73.16.*]
    Jw
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~Gosciu [176.221.123.*]
    W końcu ssanie włączyli
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~Ajgor [31.0.86.*]
    Ktoś zassal kilkaset tysięcy wiec pewnie niedługo dowiemy się pod co 7-10 pln brzmi Ok bylo by miło jakby poszło więcej bo zysków to chyba inwestorzy nie widzą
  • skąd te info ? zgaduj-zgadula. Autor: ~jack [84.40.134.*]
    Dlaczego zysków Inwestorzy nie mają ? ostatnio zakupiłem nawet po 3,98 zł. Trzeba mieć akcje w portfelu , żeby ZYSKI były !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. U mnie pełno i się zarabia - czasami sam brałem wszystko więc nikt tutaj nie kupuje oprócz mnie i FUNDA !!!. Tyle w temacie Sz.P.
  • Re: skąd te info ? zgaduj-zgadula. Autor: ~Ekin [37.47.93.*]
    Trzeba odebrać słabym po taniości i dopiero pompka o następne 10 %.
  • Re: skąd te info ? zgaduj-zgadula. Autor: ~jj [62.122.118.*]
    Blokują kurs dosypując systematycznie przy próbie wybicia.
  • 3 X TAK Autor: ~jack [84.40.134.*]
    Tak właśnie działam i wkur....am fundy. Jak myślisz czyje zlecenia stały na K przez ostatni miesiąc ?. 5000 / 10000 / 20 000 / 30 000 / 50 000 sztuk. Kto niby blokował spadek poniżej 4 pln. ???????????????? i nadal blokuje. Nakupiłem już tyle , że więcej mi nie potrzeba .Czas na sprzedaż i zyski. Pozdrawiam.
  • Re: 3 X TAK Autor: ~jj [62.122.118.*]
    Dnia 2024-02-02 o godz. 14:04 ~jack napisał(a):
    > Tak właśnie działam i wkur....am fundy. Jak myślisz czyje zlecenia stały na K przez ostatni miesiąc ?. 5000 / 10000 / 20 000 / 30 000 / 50 000 sztuk. Kto niby blokował spadek poniżej 4 pln. ???????????????? i nadal blokuje. Nakupiłem już tyle , że więcej mi nie potrzeba .Czas na sprzedaż i zyski. Pozdrawiam.

Pisałem o blokadzie po prawej, a nie bronieniu kursu przed spadkiem, podczas hossy nie trzeba blokować spadku, bo prędzej czy później kurs będzie zmierzał od niedowartościowania do przewartościowania.
  • Re: 3 X TAK Autor: ~dovado [83.10.245.*]
    Koń by sie usmiał Jack bronił kursu . Ty stałeś z pakietami na kupno Chynba sypałes gdy brałem tysiaami po 4,2 póżniej po 4,1 i od trzech dni to moje zlecenie stało na 4 zł wiec komu te bajki .Tak bronisz ze sypnąłęś mi juz dzisiaj 50tys . Naprawde Jack jesteś wielki 10 % i zrealizowałeś zysk ????Ty jesteś inwestor
  • Re: 3 X TAK Autor: ~Ekin [37.47.85.*]
    Tak to jest na każdej spółce zawsze się jakaś pi..a trafi co sypie bo nasrał w gacie bo poszło 10% w górę i realizuje zyski .Buhahaha
  • Re: 3 X TAK Autor: ~Gosciu [79.191.16.*]
    Zysk na takiej spółce to od 100%
  • Re: 3 X TAK Autor: ~zazdrośnik [89.161.52.*]
    Dnia 2024-02-02 o godz. 15:01 ~dovado napisał(a):
    > Koń by sie usmiał Jack bronił kursu . Ty stałeś z pakietami na kupno Chynba sypałes gdy brałem tysiaami po 4,2 póżniej po 4,1 i od trzech dni to moje zlecenie stało na 4 zł wiec komu te bajki .Tak bronisz ze sypnąłęś mi juz dzisiaj 50tys . Naprawde Jack jesteś wielki 10 % i zrealizowałeś zysk ????Ty jesteś inwestor

Proszę nie szydzić z Jacka ,on tak pięknie i skromnie pisze o sobie............od lat......
  • hehe - dobre ! Autor: ~jack [84.40.134.*]
    Owszem sprzedałem trochę Badziewiaka nr.1. ale NIE 50 000 tylko ponad 70 000 tys. sztuk. I NIE zarobiłem 10 % tylko ........... sporo miałem po 3,60 do poniżej 3 zł. jeżeli już ma być precyzyjnie . Prędzej 25 -30 % to tak dla informacji. I spoko - mam jeszcze b.dużo na wyższe poziomy sprzedaży. WXF to jedna z moich spółek jakie posiadam. Z badziewiaka na W-20 wskoczyłem i dobrze zrobiłem -szybka kasa i łatwa w ostatnim czasie - po wyborach. Dzisiaj wywaliłem PKO.BP / PEKAO.SA. i znowu kasy trochę mam na zakupy. jestem tu od pierwotnego i sporo kasy natłukłem na tym naszym ukochanym WXF. I pamiętajcie tutaj wszystko jest możliwe, nawet ( + / - ) 100 % w 2/3 dni. W większości nie macie żadnego pojęcia co się tutaj dzieje o co chodzi ???. Nie będę już Was uświadamiał bo nie jest to w moim interesie. Zasada jest banalnie prosta - w górę sprzedaję a w dół NABYWAM. Pozdrawiam i życzę sukcesów w inwestycjach.
  • Re: hehe - dobre ! Autor: ~dovado [83.10.245.*]
    Kazdy orze jak może .Ale jesli posiadasz tak bardzo dużo tego badziewiaka jeszcze i chcesz sprzedawac wyżej a grasz na spadki to grasz przeciwko sobie czy czegos tu nie rozumiem . Ja nie gram przeciwko sobie dlatego postawiłem batona na 4,5 nie po to zebys go Ty zrealizował . Przyczyna dzisiejszego wzrostu tkwi w wiadomości wynajęcia już prawie całej powierzchni 35 Office w Krakowie oddanej pod koniec roku http://www.komercja24.pl/nieruchomosc-inwestycyjna-mogilska-35-office-w-krakowie-z-nowym-najemca-biurowym/
    Oczywiście nie inwestuje w te ksiegowe zyski i przeszacowania które EBIT tylko interesuje mnie EBITDAi Tak za 9 miesiecy 2023 16,7 mln Euro co w przeliczeniu na 12 miesiecy daje 22 mln Euro to jest 95 mln zł oczywiście EBITDA porównuje z przepływami pieniężnymi w spółce i za 9 miesiecy mamy przepływy pienieżne operacyjne 20 mln Euro czyli pieniądze które wpłyneły do spólki z działnosci 86 mln zl za 9 miesiecy przy kapitalizacji 225 mln zł to całkiem sporo . w 2024 dojdą przychody z prawie w pełni wynajetego biurowca Mogilska 35 Oczywiscie 41 % majątku jest w Rosji ale nawet gdyby utracili te 41 % to utraca razem z długiem bo firmy są niezalezne od matki i same spąłcają swoje zadłuzenie to i tak bardzo dobry wynik . Oczywiscie EBIT w tym roku zanizony wycena 415% nieruchomosci w rublach . Oczywiście najważniejsze dla mnie jest w bilansie ile firma zarobiła a nie podzieliła się do tej pory z akcionariuszami zysk niepodzielony z lat ubiegłych czyli ile mozna wypłcić dywidendy gdyby sprzedali większośc nieruchomości i zechcieli wypłacic dywidende , Jest ta kwota w bilansie 132 mln Euro to jest 570 mln zł to kasa zarobiona nie wartość księgowa która jest wyższa
    Liczę że inflacja będzie coraz niższa i zagraniczne fundusze emerytalne czy inwestycyjne przestaną kupować wysoko oprocentowane obligacje i zaczną zamiast tego kupowąć nieruchomosci inwestycyjne od Warimpexu.co napedzi przepływ pieniądza i uruchomi nastepne inwestycje. Ja Inwestuje w termin 2/5lat .Pozdrawiam wszystkich
  • Re: hehe - dobre ! Autor: ~Tom [5.173.4.*]
    Co z tego że zarabiają i potwierdzają to przepływy pieniężne operacyjne 20 mln Euro za 9 miesięcy jak gotówki w kasie tylko 9 mln Euro .Gdzie im ta kasa zgineła ? Z czego wypłacą dywidendę jak 9 mln w przeliczeniu na złotówki to tylko 40 mln zł .
  • DYWIDENY NIE BĘDZIE ! Autor: ~jack [84.40.134.*]
    12.01.2024. F. Jurtkowitsch - wywiad z Borse Express. Skupią się na rozwoju,. itd. itp.
  • Re: DYWIDENY NIE BĘDZIE ! Autor: ~dovado [83.10.240.*]
    Przeciez w raporcie podany jest nawet dzień dywidendy 6 czerwca 2024 WZA a 10 czerwca dzień dywidendy .
    . 20 mld Euro to przepływy pieniżne operacyjne netto . Do firmy z działalnosci operacyjnej za 9 miesięcy 2023 wpłynęlo 43,7 mln Euro to za 4 q 2023 mozemy przyjać że wpłynie 1/4 tej kwoty 14,5 co da nam kwote 58 mln Euro a kapitalizacja 54 .9 mln Euro
    teraz gdzie z tych 43 ,6 mln Euro poszła kasa a molaby zostac .11 mln Euro poszło na dokończenie budowy Koszty materiałów i usug  budowy Mogilska-35-office-w-krakowie  ( budowa zakończona pieniądze bedą wracać z wynajmu a nie wypływać dalej )Swiadczeniia pracownicze 7 mln koszty zarządu 2,7 mln Euro i podatek 1 ,1 mln Euro i po tych wszystkich kosztach zostało 20 mln Euro netto ale kasa poszła działalności operacyjnej firma prowadzi działąlnośc inwestycyjna bo zakupiła w 2023 nieruchomość inwestycyjną za 12 ,3 mln Euro plus inne zakupy inwestycyjne razem na inwestycje poszło 13 mln Euro ..Gdzie pozostałe 7 mln . Pamietajmy że oprucz działalnosci operacyjnej firma prowadzi działalnośc finansowa chodzi o zaciągniete kredyty i tu na odseteki od kredytów i obligacji Warimpex za 9 miesiecy zapłacił 10 mln Euro odsetek od 220 mln euro kredytu wiec z kasy dopłacono jeszce 4 mln Euro
    .Jak widzimy firma chcąc wypłacic dywidende ma dwie mozliwości zwiekszyć zadłużenie ( w okresie tych 9 miesiecy firma nie zwiekszyła zadłużenia wzięła 11,8 mlni kredytu i jednocześnie spłaciła 12.4 mln euro ) chociaz zadłużenie spadło o 50 mln Euro ale to zabieg czysto ksiegowy (Mniejsze zadłużenie w ksiegowane w Euro w rosyjskich bankach zwiazane ze spadkiem rubla )
    Druga sprawa to zetawienie jest do wrzesnia 2023 A OD WRZESNIA nie ma nowych wydatków 10 mln Euro na budowe Mogilska 35 jak pisałem powyzej inwestycja ta przyniesie dodatkowe znaczne wpływy gotówkowe , Oczywiście firma pewno zacznie nowe budowy ale nie musi tez kupowac nowych terenów inwestycyjnych za 12 mln Euro jak w 2023 i juz by było 12 mln na dywidendę bo posiada juz kilka terenów na których może prowadzic budowy min w Niemczech gdzie dostali pozwolenie na budowe .. Oczywiście najlepszym rozwiazaniem jest sprzedaz jakiejkolwiek wynajetej w pelni nieruchomości biurowej i mamy wpływ pienieżny rzedu wartoci giełdowej spólki .

• Re: DYWIDENY NIE BĘDZIE ! Autor: ~DGN [83.27.79.*]
    Jesteś wyjątkiem na Forum, logiczny treściwy przekaz, mógłbym prosić o Twoje spojrzenie po nowym raporcie? Dzięki
  • Re: DYWIDENY NIE BĘDZIE ! Autor: ~PSG [31.0.90.*]
    Wpływ o którym piszesz na samym końcu był pod koniec marca teraz tylko dywidenda !
  • Re: DYWIDENY NIE BĘDZIE ! Autor: ~dovado [83.10.240.*]
    Zumindest bis dahin wird sich Warimpex auch nicht großartig als Dividendezahler etablieren -
    Kluczem jest tu słowo grossatig - wspaniałym . super
    dalej tłumacząc jako (ugruntowany i stałym płatnik dywidendy)Jednym słowem Waripex nie będzie super dużym płatnikiem cyklicznej dywidendy bo raczej woli robudowywać skalę co jest w interesie inwestorów . W wywiadzie w listopadzie zapowiedział że liczy że w 2024 roku dywidenda będzie.Napewno nie ma liczyć na powtarzalność i wysokość . .
  • Re: DYWIDENY NIE BĘDZIE ??? Autor: ~jack [77.254.82.*]
    Czy m.wpis z 04.02.2024 staje się faktem ?. Ze str. Badziewiaka nr.1. znikneło wszystko z dyw. Przewidziałem wiele tematów ale ten mnie nie cieszy.
  • coś bym sprzedał ...bo nuda na 102.. Autor: ~jack [84.40.134.*]
    A tu niestety nawet 5 nie widać ! bo niby kto ma ciągnąć Badziewiaka nr.1. ? jak każdy chce nabywać po 3 zł. a ja po 3. 02.Jak się pokaże popyt to + 20% przez chwilę i dale stagnaca. Potrzeba tuta nowego -DUŻEGO gracza !!!
  • Re: coś bym sprzedał ...bo nuda na 102.. Autor: ~Tom [37.47.120.*]
    Jack najpierw trzeba zebrać na niskich poziomach od Ciebie żebyś nie walił wyżej przy 6 zł Ty chyba logiczne .
  • Re: coś bym sprzedał ...bo nuda na 102.. Autor: ~jack [84.40.134.*]
    dobre ! a kto stoi na K po 4,22 zł. ??? i niżej z ukrytego. NO ! Właśnie zależy mi na podbiciu kursu żeby sprzedawać. Nie trafiłeś - niestety. Pozdrawiam
  • jest MOC i KASA.... Autor: ~jack [84.40.134.*]
    I akcji kochanego Badziewiaka nr.1. coraz więce w portfelu- nie czekam na 3. Do boju Panowie bo znowu tylko ja będę liczył zyski !!!
  • Re: jest MOC i KASA.... Autor: inwestujemypl [83.10.18.*]
    Ładnie Jack że nie czekasz tylko kupujesz ale pamietaj ze sprzedałeś mi troche papiera po wyższych cenach niż kupujesz nie wspomnę że zepsułeś wzrosty niszcząc batona 25 tys . Naprawdę w piątek kupiłem tyle ile chciałem to teraz ja mam tyle ile chciałem Stoję sobie spokojnie po 4.2 Wiem ze chciałeś zmniejszyć pakiet bo mialeś zysk ale jaka jest pewność że nie wrzucisz następnego pakietu .Mnie się nie spieszy ja inwestuje a nie gram .pozdrawiam dovado
  • Re: jest MOC i KASA.... Autor: ~jack [84.40.134.*]
    Z W-20 uciekłem z dobrym zarobkiem - banki. Teraz nie mogę wrócić niech trochę spadną ceny. W stanach wszystko na maxach - głębsza korekta potrzebna natychmiast bo zaboli mocno wszystkich. Za bardzo nie mam wyboru a B1, tani z d.wycenami i perspektywami. Też mam czas- dużo czasu -kredytó3 nie mam. Inwestuję za własne więc mogę sobie pozwoli na ryzyko. Niech zniosą podatek belki lub ograniczą bo na wszystkim jestem zarobiony i nie mam z czego odpisać. Ale ,dopiero początek roku i jeszcze mogę " zarobić po ogonie". Dużo nie zebrałem z tych 14 563 szt. trochę więcej jak połowę. Na dogrywce K 5000 po 4.24. to też moja robota- nie weszło. Od 4.28 do 4. 24. b.mały przedział. Jutro też jest dzień. Dzisiaj / wczoraj nic kompletnie się nie działo..Pozdrawiam - Jacek vel jack.
    ..
  • Re: jest MOC i KASA.... Autor: ~DolceVita [94.134.106.*]
    kupuj Novavax w zime 100$ beton
  • Re: jest MOC i KASA.... Autor: ~PSG [31.0.73.*]
    Lalala lalalala lala lalalala dum dum
  • SPRAWDZIŁEM ! dokładnie. Autor: ~jack [159.205.241.*]
    Co prawda ostatnio dobrałem 30 000 sztuk ale to co chcesz sprzedać mogę kupić po 3 zł. Tam poczekam na Twoją promocję. Ha -ha-ha sprawdziłem rano i teraz na dogrywce !!!!!!. Wiem co kombinujesz i poczekam - po prawdzie już nie potrzebuję , ale- ale wszystko zależy od ceny.
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~Marian [104.129.56.*]
    W przyszłym tygodniu raczej korekta na Col1umbusie i Sunexie to sa1mo T1ermoExpert Pure też jeszcze może spaść
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~DolceVita [94.134.106.*]
    Niebawem tz 10 lat
  • cały czas dobieram ! Autor: ~jack [84.40.214.*]
    I coraz taniej - nigdzie mi się nie śpieszy a cena naprawdę niska. Tak jak wcześniej pisałem spółka śpi na kasie. Te 10 to będzie na 100 % pytanie tylko kiedy ? ja obstawiam 2-lata i będę bogaty bo mam OOOOOOOOOOOO- albo i więcej. Z czasem może się zainteresuje Badziewiakiem jakiś fundusz a wtedy wszystko jest możliwe. WYCENA / WK 0,35 to istna PROMOCJA !!! KAPITALIZACJA 182 000 000 CO TO JEST ?? /// wartość księgowa 518 000 000 . trzeba będzie zaczekać - niestety. A że tutaj wszystko jest możliwe + / - 50 % w 1 dzień to inna sprawa. Wojna u kacapów też się skończy a wtedy odjazd . JA biorę i się nie martwię - czym taniej tym lepiej. Tak podchodzę do sprawy. Pozdrawiam odważnych Inwestorów - do boju po min.cenach.
  • Tak jak w lutym 2024 pisałem !!! Autor: ~jack [84.40.136.*]
    "" DYWIDENDY NIE BĘDZIE "" skąd wiedziałem - przypuszczałem ?. Oto jest dobre pytanie. Znam Badziewiaka nr.1. wiem co może się wydarzyć. Zdania nie zmieniam w 2-3 lata 10 zł. Dlatego cały czas zbieram / dokupuję po coraz niższych cenach. Czym taniej tym lepiej i Wam radzę się zastanpwić nad tym tematem.
  • Re: Tak jak w lutym 2024 pisałem !!! Autor: ~DolceVita [94.134.106.*]
    10 Złoty to tu będzie jak by wielkanoc boże narodzenie i św mikołaj w jeden dzień był.Marzenie scientej głowy.To nie koncert życzeń.
    Musialem 50000€ zainwestowac i duzo czasu kupywalem w niemczech i austri i mialem szczescie duzo po 50-60 centow i poszedl na 1,59€ i wszystko sprzedalem,ale to juz tak dawno a ty jack jeszcze w tym syfie?Nie do wiary.
    Ja za te kase co wyciaglen i naniej zarobilem kupilem chate na gran canari i ;tancze; z hiszpankami.Zycze ci zeby ten syf poszedl na 10PLN ale nie wieze.Canyon shitter albo Schluchtenscheisser jak niemcy mówią czyli wąwozowi posrancy zrobili interes życia i się śmieją.
  • Re: Tak jak w lutym 2024 pisałem !!! Autor: ~DolceVita [94.134.106.*]
    Wiedeń dołowanie na 0,6€ zero handlu,tu pwinien być 2,55-2,60PLN,do 10 już nie daleko.
  • 222 na K + 30 % cena 3.90 zł. Autor: ~jack [77.253.117.*]
    Prawdziwy Inwestor wie o czym piszę. Dzisiaj na dogrywce sprawdziłem ile trzeba wrzucić na WIELKIE WZROSTY !
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~gosciu [176.221.123.*]
    Potencjał wzrostu 100% hmm
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~as [91.90.115.*]
    Niebawem to 1 zł z przodu a wy piszecie o 10
  • Re: 7 zł? 10 zł ? Niebawem ? Autor: ~dragan [37.47.115.*]
    W końcu musi nastąpić odbicie. Pamiętacie jak HMI spadło poniżej 6 zł, a potem szybko odbiło od dna
  • dzisiaj Żabka .... Autor: ~jack [77.253.117.*]
    NO! niestety sam wszystkiego nie kupię i tak mam za dużo. Nie ma popytu to i NIE ma ceny odpowiedniej. Dzisiaj WOJUJĘ z ŻABKĄ sukcesy bardzo małe ale do przodu - nie tykam więcej. Poniżej 20 już niebawem. Papier nie ma siły wcale- niestety.
  • trochę faktów bez ZSRR . Autor: ~jack [77.253.117.*]
    Rosja 36 % aktywów było - PL 47 % i nadal będą zwiększać portfel - 11% Niemcy i 6% Węgry. Jak można sprzedać tak WIELKI MAJĄTEK ponad 53 000 m2. + wiele gruntów pod inwestycje i NIE podać ceny ?. Przecież to spółka giełdowa i finanse muszą być przejrzyste - jak więc może być tolerowany taki cyrk przez nadzorców rynku ?. Nie wiem jakie jest prawo / ustawodawstwo w Austrii ?. Przypominam że wcześniej 2 biurowce Jupiter 1 / 2 o pow. 16 800 m2. zostały sprzedane za 70 000 000 euro !!! oczywiście wojny jeszcze nie było . Dziwi mnie spadek kapitału o 35 mln.euro przy sprzedanej nieruchomości i nie uwzględnionej za 2-półrocze w wynikach. Znacznie rośnie aktywność polskich inwestorów w nieruchomości komercyjne 2kw. 2023 / 3kw. 2024. o 60 % wszystko wygląda b.dobrze więc perspektywy są O.K. Zdania nie zmieniam 10 zł. w 2026 roku a może i wcześniej ?. Trudno teraz wyrokować co będzie w najb. czasie. Pozdrawiam.
  • Re: trochę faktów bez ZSRR . Autor: ~Gonzo [77.222.230.*]
    2 coraz bliżej
  • Re: trochę faktów bez ZSRR . Autor: ~jack [78.10.122.*]
    Wcale mnie to NIE martwi -będziemy brać dalej. Jakoś nie wrzucają mi po 2.69 -2.60 zł. !!! chociaż wystawiam zlecenia na K po 5000 -10 000 - 20 000 i więcej sztuk. To tak dla informacji żebyś wiedział o czym piszesz. Spada jak nie dobieram -nikt tu więcej nie walczy z fundem . Już dawno by było poniżej 2,50 zł. i tak może być nawet 2 wszystkiego nie kupię a samo się nie podniesie na wyższe poziomy. Cały czas jedziemy niżej i jeszcze trochę zjedziemy. Do przemyślenia.
[x]
WARIMPEX -0,42% 2,39 2025-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.