Kazdy orze jak może .Ale jesli posiadasz tak bardzo dużo tego badziewiaka jeszcze i chcesz sprzedawac wyżej a grasz na spadki to grasz przeciwko sobie czy czegos tu nie rozumiem . Ja nie gram przeciwko sobie dlatego postawiłem batona na 4,5 nie po to zebys go Ty zrealizował . Przyczyna dzisiejszego wzrostu tkwi w wiadomości wynajęcia już prawie całej powierzchni 35 Office w Krakowie oddanej pod koniec roku http://www.komercja24.pl/nieruchomosc-inwestycyjna-mogilska-35-office-w-krakowie-z-nowym-najemca-biurowym/
Oczywiście nie inwestuje w te ksiegowe zyski i przeszacowania które EBIT tylko interesuje mnie EBITDAi Tak za 9 miesiecy 2023 16,7 mln Euro co w przeliczeniu na 12 miesiecy daje 22 mln Euro to jest 95 mln zł oczywiście EBITDA porównuje z przepływami pieniężnymi w spółce i za 9 miesiecy mamy przepływy pienieżne operacyjne 20 mln Euro czyli pieniądze które wpłyneły do spólki z działnosci 86 mln zl za 9 miesiecy przy kapitalizacji 225 mln zł to całkiem sporo . w 2024 dojdą przychody z prawie w pełni wynajetego biurowca Mogilska 35 Oczywiscie 41 % majątku jest w Rosji ale nawet gdyby utracili te 41 % to utraca razem z długiem bo firmy są niezalezne od matki i same spąłcają swoje zadłuzenie to i tak bardzo dobry wynik . Oczywiscie EBIT w tym roku zanizony wycena 415% nieruchomosci w rublach . Oczywiście najważniejsze dla mnie jest w bilansie ile firma zarobiła a nie podzieliła się do tej pory z akcionariuszami zysk niepodzielony z lat ubiegłych czyli ile mozna wypłcić dywidendy gdyby sprzedali większośc nieruchomości i zechcieli wypłacic dywidende , Jest ta kwota w bilansie 132 mln Euro to jest 570 mln zł to kasa zarobiona nie wartość księgowa która jest wyższa
Liczę że inflacja będzie coraz niższa i zagraniczne fundusze emerytalne czy inwestycyjne przestaną kupować wysoko oprocentowane obligacje i zaczną zamiast tego kupowąć nieruchomosci inwestycyjne od Warimpexu.co napedzi przepływ pieniądza i uruchomi nastepne inwestycje. Ja Inwestuje w termin 2/5lat .Pozdrawiam wszystkich