Jeśli niedobry urząd skarbowy tego niedobrego państwa polskiego będzie nadal domagał się zapłaty podatku od nieistniejącego przychodu, to możCie byś spokojnie wybitni prawnicy wybitnego zarządu wybranego przez wybitnego biznesmena pokażą wszystkie dowody w tsue wszystkie przepływy między spółkami wszystkie umowy a kilka ich było odnośnie ugody i wykażą że żadnego przychodu nie było. Czuły na pewno uczciwie oceni niesprawiedliwą postawę urzędu skarbowego ignorowanie tych dowodów na brak przepływów przy pieniężnych na brak rozliczenia PTC. Śpij sobie spokojnie zarząd zadba o wasze interesy.
Czy napisał już jakiś radca prawny pozew o odszkodowanie za utratę wartości aktywów, Uszczerbek akcjonariusza w postaci spadku (utraty) wartości akcji, będący następstwem szkody wyrządzonej bezpośrednio spółce ?
Przepis art. 361 § 1 k.c. nie stanowi dla pośrednio poszkodowanych zdarzeniem szkodzącym bariery przed dochodzeniem naprawienia szkód własnych będących refleksem szkody poniesionej przez inny podmiot.
Nie o to chodzi chce mi się wymiotować jak słucham te głupie dyskusje na temat ile jeszcze potrwa sprawa podatku.
Musicie pamiętać że prasa podawała że było podpisane kilka umów i teraz trzeba zadać pytanie który prezentował electrim?
Pewne źródła mówią że reprezentował wybitny biznesmen.
Nie wiem jak było bo tych umów nie widziałem ale ciekaw jestem jaka byłaby wtedy podstawa prawna.
W zależności od rozwoju sytuacji być może deutsche telecom będzie musiał się wytłumaczyć przez prokuraturą niemiecką i europejską.
Powtarzam elektrim był wart 16 miliardow plus 8. Razem 24.
Jak będzie trzeba zapytać przed komisją europejską to zapytamy skąd ma pieniądze wybitny biznesmen na elektrownię atomową skąd ma zabezpieczenia pod ewentualne kredyty.
Czy komuś na tym naprawdę zależy żeby pójść aż tak daleko???
Powiem więcej nie ma takiej opcji żeby przed sądem wyznaczyć wartość godziwą bez ujawnienia wszystkich umów po tylu latach.
Nie ma takiej możliwości.
To była spółka publiczna giełdowa i nie ma takiej możliwości żeby takie wydarzenie jak rozliczenie PTC przed wyznaczeniem ceny pod nadzorem sądu zostało ukryte lub nie odtajnione.
Generalnie jestem przeciwnikiem chodzenia do sądu ale jak trzeba to trzeba
To napewno wszystko jest w porządku a pismacy nie wiedzą co piszą..
"On December 14, 2010, Vivendi, Deutsche Telekom, Mr. Solorz-Zak (Elektrim’s main shareholder) and Elektrim’s creditors, including the Polish State and Elektrim’s
bondholders, entered into various agreements to put an end to the litigation surrounding the share capital ownership of Polska"
Wzmacnia nie widzieli że to zarząd podpisywał i dlatego napisali że zrobił to główny akcjonariusz.
Oczywiście jak mówiła ryba on o niczym to nie wiedział jaką akcjonariusz ale o wszystkim wiedział jako przewodniczący rady nadzorczej. Taki odpowiednik kota schroedingera
Na szczęście mam wszystkie nagrania ze wszystkich lat i praktycznie wszystko jest również w postaci transkrypcji także jak się to zestawi i pokaże rok po roku co kto mówił i tu mam na myśli wszystkie osoby to niezależne gremia od tego polskiego grajdołka odpowiednio to mam nadzieję ocenią
Konsekwentnie, nie ma też podstaw prawnych, by odmawiać akcjonariuszowi prawa dochodzenia kompensaty szkody własnej w postaci spadku lub utraty wartości rynkowej akcji, będącej następstwem szkody spółki.