11 sztuk na stanie. "miliony" w kasie. i stronka o 1-MNA pisana cyrylicą : ) 1-MNA - это инновация, полученная в результате нескольких лет исследований, проведенных учеными в нескольких исследовательских центрах по всему миру.
w jednej aptece tajemny kod dostępu, a tutaj cyrylica dla amerykańskich seniorów. CYRK NA KÓŁKACH.
mistrzu, jak sądzisz w którym raporcie będziemy mogli zobaczyć (jeśli ją wyszczególnią) sprzedaż zagraniczną?
Wielkość sprzedaży zobaczymy oczywiście w raporcie po 1 kw. Chyba, że wcześniej odbędzie się webinar z zarządem :)
Dla mnie opis może być nawet w języku w suahili, ważne żeby szła sprzedaż. Sprzedaż Endotelio w USA to biznes Longevity Lunch Lab, a w jaki sposób rozwijają dystrybucję to już ich strategia.
Zrezygnowali na rzecz endotelio z menavitin i podnieśli cenę, ewidentnie widać w tym działania na czyjeś polecenie. Mam mieszane uczucia bo prawdopodobnie fachowcy od sprzedaży tak zadecydowali, ale moim zdaniem menavitin był dużo lepszym rozwiązaniem a przede wszystkim tańszym. Wystarczyło zrobić mocniejszą reklamę, np w telewizji i sprzedaż by poszybowała. No ale fachowcy od sprzedaży widzą to inaczej i już pewnie za niedługo zobaczymy czy mieli rację.
Zlikwidowali spółki zależne, sprzedali część dermokosmetyczną, ruszyli ze sprzedażą Endotelio w USA z wysoką ceną. Ewidentnie zmiana strategii. Na koncie mają 22 mln zł gotówki. Spodziewam się dalszych ważnych decyzji.
Pharmena nie kontroluje bezpośrednio procesu wytwarzania swoich produktów; ponadto Grupa outsourcuje księgowość, logistykę oraz badania nad nowymi produktami.
To ja wiem, ale firma u której Pharmena zleca produkcję może ma ograniczone (jak każda firma na świecie) możliwości produkcyjne. I zasadne wydaje się pytanie ile kapsułek z zawartością 1-MNA 58mg jest w stanie wyprodukować w ciągu miesiąca? Wielu inwestorów może się zastanawiać dlaczego Pharmena nie reklamuje Endotelio w mediach, dlaczego nie wchodzą ze sprzedażą na nowe rynki. A odpowiedź może być banalnie prosta. Być może proces wytwarzania przez producenta(na zlecenie Pharmeny) 1-MNA jest mocno ograniczony np. poprzez skomplikowany proces wytwarzania 1-MNA lub małej ilości specjalistycznych maszyn służących do wytwarzania 1-MNA lub coś tam jeszcze o czym my, laicy, pojęcia nie mamy...
I w takim razie reklama nie ma sensu skoro są w stanie wyprodukować tylko np. 10tys kapsułek miesięcznie. Koszt reklamy przekroczy zysk ze sprzedaży. To tylko taki przykład. Faktów nie znamy.
jesli już na tej spółce wszyscy lubią gdybać i wymyslać bajkowe scenariusze, to możliwe jest że producent jest w stanie wyprodukować tylko np. 80 (osiemdziesiąt) kapsułek miesięcznie. bo produkcja jest mega skomplikowana. prawda?
i równie dobrze możemy napisać, że fundusz Norges Bank zmniejszył zaangażowanie pięciokrotnie. a, że "nie mają progu powyżej 5%, więc nie muszą nas o tym informować". tak jak 1-mna twierdzi, że zwiększył a nie potrafi tego udowodnić. gdybanie i bezkarne pisanie bzdur jest tutaj powszechnie uprawiane przez pare osób.
p.s. może ktoś mi wyjaśni (bo 1-mna na pewno nie) co znaczy: mieć próg powyżej 5%? chyba chodzi tutaj o osoby na wózkach inwalidzkich i niedogodności związane z poruszaniem się w budynkach. czy coś innego?