• polna Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    Jakubas chce osiągnąć próg 66%. Teraz czekamy na decyzję KNF w sprawie zatwierdzenia/podwyższenia ceny wezwania. Ale nie o samo wezwanie tutaj chodzi ... :) Zachęcam do obserwacji tego papieru:)
  • Re: polna Autor: ~kaktus [83.30.250.*]
    A jaki moze byc ew scenariusz, jezeli Zibi nie skupi akcji do poziomu 66 % ? Wtedy musi oglosic kolejne wezwanie po wyzszej cenie, czy bedzie redukowal akcje do 33 %?
  • Re: polna Autor: ~coly [83.10.185.*]
    Zbychu robi zakupy a kasy ma jak lodu, patrzcie:
    14-03-2009 - Zbigniew Jakubas zamierza dokupić akcji J.W. Construction (powinien to zrobić do końca czerwca i zdążyć przed walnym)
    16-03-2009 - Z. Jakubas wezwał do sprzedaży 545.885 akcji Polnej po 10,23 zł za akcję (Zapisy na sprzedaż akcji będą przyjmowane od 6 do 20 kwietnia)
  • Re: polna Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    Ponar: stabilizacja w akcjonariacie 2
    Parkiet - 18-03-2009 07:20
    Ostatnie przetasowania w radzie nadzorczej Ponaru Wadowice nie odzwierciedlają układu sił w akcjonariacie. Przedstawicieli nie mają dwaj znaczni udziałowcy, Krzysztof Jędrzejewski (kontroluje 8,8 proc. akcji) oraz Zbigniew Jakubas (ma 5,7 proc. walorów).
    Drobni akcjonariusze zastanawiają się, jakie plany wobec wadowickiego producenta hydrauliki mają ci biznesmeni - czytamy w "Parkiecie".

Jędrzejewski i Jakubas zgodnie zapewniają, że nie czują potrzeby posiadania przedstawicieli w radzie nadzorczej i pozytywnie oceniają działania naprawcze, jakie podjął nowy lider - KCI Łobzów (ma 9,9 proc. Ponaru) i zarząd kierowany od listopada przez prezesa Jana Godłowskiego.

Przed pojawieniem się KCI w Ponarze Zbigniew Jakubas deklarował chęć przejęcia firmy i połączenia jej z giełdowymi Zakładami Automatyki Polna, ale nie dogadał się z pozostałymi udziałowcami, Leszkiem Szwedo i DM IDMSA. Na ostatnim NWZA Jakubas stracił jedynego reprezentanta w nadzorze - przypomina "Parkiet".

- Zarejestrowałem się na zgromadzenie, ale nie dotarłem na nie. Jestem zadowolony, że obecny zarząd walczy z patologiami, które zastał po poprzednikach i odbudowuje pozycję Ponaru. Jestem więc spokojny o pieniądze, które zainwestowałem w tę spółkę i nie muszę mieć przedstawiciela w radzie - oświadczył "Parkietowi" Jakubas. Dodaje, że nie podjął strategicznych decyzji wobec swojego pakietu.
  • Re: polna Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    taaaaa....
    hmm, ciekawe czasy przed nami, panie, powiadam Ci, ciekawe:)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.