• ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~ewka [77.253.166.*]
    czy ktoś z was wie, jaką w chwili obecnej dają podstawę osobie ubiegającej się o stanowisko doradcu klienta.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~ss [80.238.98.*]
    no wlasnie - wie ktos? ;) niech jakis aliorowy doradca sie odezwie ;)
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: mondeo [95.108.10.*]
    Witam. Ja pracuję od niedawna i zarabiam 5500 brutto w mieście ponad 400 000. Więcej ciężko wynegocjować bo próbowałem. Mówimy o stanowisku Doradcy Klienta Zamożnego. Przypominam, że lata tłuste mamy na razie za sobą i nie sądzę, że bank, który rozwija dopiero pozycję na Polskim rynku będzie dawał kokosy. Pamiętajcie, że musicie na te pensje zarobić!!! Także bzdurą jest 8000 brutto jak plany są takie a nie inne.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~sigma [83.22.90.*]
    Kochani, zanim zaczniecie o zarobkach poczytajcie co się w Aliorze dzieje. Nierealne zadania, zwonienia, mobing, brak wyższej i jakiejkolwiek kultury w ramach organizacji..... Czasami tysiąc czy 1,5 więcej wam tego nie wynagrodzi....
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [178.36.11.*]
    samo sedno :)))))))))))))))
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~Rozczarowana [5.173.32.*]
    100% prawda. Teraz szuka się tam taniej siły roboczej, uprzykrzając życie najlepiej zarabiającym pracownikom. Firma szuka jak tu okraść pracownika i jak nie wypłacić mu premii. Alior z fajnego miejsca pracy stał się koszmarnym miejscem pracy. Nie polecam. Właśnie złożyłam wypowiedzenie.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~xxx [89.67.247.*]
    ile dostajesz z Centrali za te głupoty ???? najłagodniejsza wersja
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~ee [83.24.239.*]
    Dnia 2009-10-01 o godz. 20:51 ~ss napisał(a):
    > no wlasnie - wie ktos? ;) niech jakis aliorowy doradca sie
    > odezwie ;)

• Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~była alioranka [193.200.51.*]
    jako bankier klienta indywidualnego z kasą miałam 3400 brutto nie najgorzej,ale żeby premie zrobić to fiu fiuuuu.Ci którzy mają mega rozbudowany portwel kl maja premie w wysokosci 1000zł średnio takze wow,natomiast the best nawet do 13tys.dochodza,ale ro wa-wka daje tylko rade
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~Walik [89.68.102.*]
    Ostatnio podobno pensje poszły wzwyż, tak przynajmniej chwalili się na forum http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,169150 także chyba warto aplikować.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.173.*]
    ale doradcy jakiego klienta???
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~on [193.111.166.*]
    klienta biznesowego oraz Indywidualnego, i czy są premie od sprzedaży ? jeżeli tak to czy procentowo od tranzakcji czy od sztuki zawartej umowy ?
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.192.*]
    premie są kwartalne i jest roczna, kwartalne zależąwyłącznie od wyniku jaki zrobisz, roczna - i wynik twój i oddziału i kilka innych czynników :-)
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~kasia [89.17.224.*]
    w małym mieście takim 50 tyś mieszk dają 4000 na ind a zamoż - 5000 ale mój znajomy w większego miasta takie ok 400 tyś dostał na zamoż dostał 7500. I PREMIE TEŻ MAJĄ NIEZŁE
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: mondeo [95.108.10.*]
    Graalu. Widzę, że jesteś chyba najbardziej zorientowany na temat zarobków w Aliorze. Czy uważasz, że 5500brutto dla Bankiera Klienta Zamożnego zatrudnionego od początku 2010r to dobra oferta czy za mało. Bo sam już nie wiem.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [178.36.63.*]
    moim zdaniem jest ok :) wiesz teraz zmienia się i lepszej kasy nie będzie, oczywiście ci co się kłócą, że można - odpowiadam - można lepiej, ale jak dopier... ci budżet to po 7 miesiącach albo wypad albo z pensji zejdą :) już nie jest tak, że na pensję musisz zarobić, dostaniesz 100k do zrobienia w I kwartale pracy a później 20-30% więcej....
    jasne - możesz poczarować i zapłacą 15 tysi brutto, ale szybko zweryfikują Twoje możliwości :)
  • ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~xsxsxs [77.254.67.*]
    w aliorze zarabia sie niezle, jako doradca klienta indywidualnego moj znajomy dostaje 2200 netto. miasto ponad 100 tys. do tego oczywiscie plany i premia do nich, ale o tym nie chcial mowic.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~oda [188.146.61.*]
    Bankier Klienta Biznesowego - od 5.000 - 7.000 zł brutto, zależy od wcześniejszego doświadczenia zawodowego.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~ela [87.207.251.*]
    oki, czyli firmy od 5000 do 7000 brutto, indywidualni 3000 brutto /mam jednak pytanie czy to wynagrodzenie jest teraz proponowane czy było w przeszłości/, no i jeszcze jedno klient zamożny /inwestycyjny/ jak zarabiają jego doradcy?

Dziękuję za odpowiedzi,
    Pozdrawiam,
    Ela
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~aljorek [79.163.2.*]
    Kupa bzdur..
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~ola [188.147.202.*]
    Mi zaproponowano 3900 brutto- Bankier klienta indywidualnego w Warszawie.
    Czy to mało czy dużo?
    Uważam, że mało jak na Warszawę.
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~as [188.33.97.*]
    zle uwazasz
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.178.*]
    jasne że ku... mało ćwoku jak na w-wę. więc nie wal takich tekstów! teraz widełki ostre są i nie ma tak pięknie jak na początku. pensje rynkowe - normalne i tyle :)
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.178.*]
    to jest oki, czy w indywidualnym płacą gdzięlepiej?
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~fyhjmf [109.243.92.*]
    oceniaj banki i usługi bankowe :

http://ocena-banku.blogspot.com

http://ocena-kredytu.blogspot.com
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~j- [89.108.226.*]
    slyszalem ze w Alirze jest okropnie nieprzyjazna atmosfera pracy czy t prawda?
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~aa [*]
    tak
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~kika [*]
    hej interesują mnie zarobki w Aliorze w miastach do 100 tys mieszkańców dla klienta biznesowego lub zamożnego. zamierzam złozyc CV , mam 8 letnie doswidczenie w bankowości. czy podstawy sa zmieniane po okresie próbnym , jakie premie, plany
    będe bardzo wdzięczna za kilka słów prawdy
    dzięki i pozdrawiam bankowców
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.166.*]
    pewnie od 3tys. brutto start, a max nie wiem - 5?
    tylko nie składaj na 2 stanowiska :)))
    podstawy nikt nie zmieni po okresie próbnym, więc negocjuj od razu stawkę, premie - są, plany - to zależy idziesz do nowego oddziały czy już istniejącego?
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~Ania [87.206.27.*]
    nie wiem jak zamoznego ale biznesowego maks wyzszy niz 5, spokojnie mozna sie do 8 dobic
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.166.*]
    do jakich 8 dobijesz się??? chyba kilka miesięcy temu....
    albo jeśli mówisz o menadżer KB...
    Mowie o poczatku tego roku. Bankier, nie menadzer.
    chce złożyć do istniejacego już oddziału. istnieje od pół roku, jakie tam moga być plany.
    no i nie wiem ile "zaspewać".nienawidze tego pytania .nigdy nie wiem ile podać .
    ale, ze az 8 tys. to chyba dla KB, albo zamoznego.
    no i jeszcze mam pytanie jak naliczane są premie. wiem , ze kwartalnie i rocznie
    ale chciałabym wiedzieć co dany doradca musi zrobic dla zamoznego lub KB zeby wyrobic 100 % planu (przypominam, ze oddział istniejący)
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.181.*]
    co musisz zrobić? dochód, czysty dochód, dostaniesz na kwartał daną kwotę i musisz ją zrobić, metoda zero - jedynkowa - albo 100% i premia albo nie ma premii :)))
    a jakie budżety? to rozmawiaj o tym na rozmowie
    jeszcze plany powinny być ok.... ale lepiej idź do nowego :)))
    nie ma mowy o 8... nie wiem skąd masz informację...
    Generalnie to ze swojej umowy.
    jasne...
    Sorry - a Tobie ktos dal patent na wszechwiedze i nieomylnosc? ;-) Siedzisz w swoim oddziale i zapewne na nim konczy sie Twoja 100% wiedza. Im dalej od Twojego oddzialu tym Twoja wiedza % jest mniej pewna. O Tym co sie dzieje w innym oddziale, innego regionu, gdzies na drugim koncu Polski mozesz jedynie slyszec od kogos, kto cos slyszal od kogos w przerwie kawowej na jakims szkoleniu lub konwencji ;)

Skad wiec pewnosc, ze wiesz wszystko?

Prawda jest taka, ze pensje nie sa sztywne. Sa jakies siatki plac - ale kazdy dyrektor moze na swoj oddzial brac dodatkowy koszt. Jesli uwaza, ze jego oddzial zarobi na wyzsze podstawy - to nie ma z tym problemu.

Sa oddzialy w miejscach takich jak ten moj gdzie na pewnych klientach KB mozna robic plan, praktycznie nie bawiac sie w nic z KI (z wyjatkiem maklerki bo KB nagania zamoznych zainteresowanych gielda). Jest wiec parcie na dobrych KB, parcie = wysokie pensje. Wysokie tez sa plany (tzn. wyzsze niz zwykle maja KB, za to KI maja latwiej) ale jak ktos chce to da rade.
    Aniu nie podniecaj się tak i nie pisz takich bzdetów, może poopowiadałaś bajek i ktoś dał tobie 8 i życzę abyś utrzymała tą pensję, bo domyślam się, że umowę też masz pewnie na czas nieokreślony z 3 mies. okresem wypowiedzenia, ale wielki brat zweryfikuje twój biznes bardzo szybko hehe
    i niech zgadnę....pewnie jeszcze w Suwałkach ktoś 8 dał ci... ale przeczytaj dokładnie umowę, bo może to pensja kwartalna
    Widzisz graal udowadniasz tylko jakim malym jestes "polaczkiem" - zgrywasz tu alfe i omege, chociaz podobnie jak 99% wypowiadajacych sie w tym (i podobnych tematach) jestes zwyklym pracownikiem oddzialu, ktory na 100% wie tylko ile sam zarabia, a reszta to wiedza zaslyszana/podpatrzona i niekoniecznie pewna

Jak ktos nie pasuje do Twojej wizji swiata bo twierdzi, ze jednak gdzies jest lepiej - to momentalnie wychodzi z Ciebie malosc, zazdrosc, zawisc i zolc - zlosliwe "hehe" "nie podniecaj sie" "zebys utrzymala" "moze kwartalnie" ect. ect.

A nie lepiej po prostu zachowywac sie jak normalny czlowiek? Nie mozesz napisac, ze z tego co Ty sie orientujesz to jest tak i tak, ktos inny napisze, ze jest tak i tak - i jakos sobie kolega/kolezanka wyrobi poglad na temat.

O nie - ty nie dopuszczasz zadnej dyskusji, jestes wyrocznia i ekspertem. A jak ktos Ci udowadnia, ze jest inaczej to zaczynasz sie zachowywac jak cham. Przykre.

Nie boj sie o mnie - wiem co robie, wiem w co sie pakuje. Z 3 osobami ze swojego oddzialu i kilkoma wiecej z regionu robilam to co mam robic w A. w poprzednim banku. Byc moze dlatego mnie namowili, byc moze dlatego mi tyle zaplacili, byc moze dlatego sie zgodzilam ;)

Dla mnie umowa jest banalnie prosta - mam zrobic to i to, dostane w zamian tyle i tyle. Banal i czysty uklad. Jak ja sie nie wywiaze to sie nie zdziwie jak zaczne miec problemy - jak oni sie nie wywiaza to tez sie nie zdziwia jak sobie pojde gdzie indziej.

Co do tematu bo sie niepotrzebna pyskowka przez zachownaie graala robi.

Generalnie jest tak, ze trudno przewidziec wynagrodzenie. Warto sie cenic i warto byc elastycznym. Mysle, ze dobry KB powinien krzyczec miedzy 5 a 10 - i z tego co sie orientuje jest to zupelnie realne, zwlaszcza jesli ma sie doswiadczenie i dobra opinie. Mozna brac mniej jak ktos stawia dopiero pierwsze kroki w KB albo region/oddzial taki, ze KB nie poszaleje.

Jedyne co mnie osobiscie zaskoczylo in minus - mala liczba bonusow niefinansowych (z finansowymi to jeszcze nie wiem jak bedzie, bo niby premie sa ale takie rzeczy to wyjda w pramiu). W poprzedniej firmie oferta byla wieksza jesli chodzi o "ekstrasy".
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [79.191.186.*]
    polaczkiem, chamem itd....no dlaczego jesteś taka wulgarna?
    dopuszczam dyskusję tylko zobacz jak odp na pytanie koleżanki i na moje komentarze (faktycznie - są nie fair, ale to nie powód aby obrażać mnie)
    pyta koleżanka o zarobki - piszesz że 8 jest spoko, ale w tym mailu informujesz, że twoja kasa wynika ze znajmości i rynku i opinii o tobie i znajomości wśród już zatrudnionych itd itp....więc nie denerwuj się jeśli ja odp że nie ma możliwości takich zarobków na kb... standard to max 6-6,2 a jeśli przeczytasz regulamin, to zobaczysz, że to ja piszę prawdę a ty bajki ludziom opowiadasz. wierzę że jesteś znakomita, merytorycznie przygotowana na wyzwania z największej półki, bo portfel klientów przyniesiesz i na nim będziesz pracowała i realizowała plany - tego z całego serca tobie życzę, ale to ma się nijak do ludzi którzy pytają o pensję na tym stanowisku...
    więc banalnie prosta umowa jest banalnie prosta jak ty i udowadniasz to w stwierdzeniu, że dobry kb powinnien krzyczeć 5-10.... ale dobry kb od mikro, od sme czy korpo pani mądra główka??? nie masz żadnego pojęcia Aniu, więc nie pleć głupot ok?
    bo to chyba ty siedzisz w swojej dziurze i wydaje się tobie że wszystkie rozumy pozjadałaś i wiesz co i gdzie i komu na rynku dają.... a dają jak dyr dasz ot i cała prawda hehehehe więc może od tego zacznij Aniu :)
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~bebe [83.7.9.*]
    No dobra dosyć kłutni i obrażania- prawda jest taka że kb w mieście do 100 000 na wejście dostaje 3 500 brutto informacja jest 100 procentowa (człowiek ze stażem)- stan na dzień dzisiejszy haha i co wy na to?
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~jjjj [188.33.9.*]
    najpier zacznijmy od podstaw bo ich nie ma i trzeba wykonac zwrot o kilkanascie lub kilkadziesiat lat w swoim zyciu i nauczyc sie jak pisze sie klutni
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~maja [91.150.140.*]
    no to jak w końcu z tymi podstawami? czy w mieście liczącym ponad 100 tys mieszkańców podstawa rzędu 4500 brutto na stanowisku bankiera indyw. jest realna??
    a czy ktoś wie ile może zarabiać analityk kredytowy???
    (z doświadzczeniem)

z góry wdzieczna za info
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~graal [178.36.40.*]
    to mało na wejście??? moim zdaniem ok
  • Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca Autor: ~Katarzynka [87.101.72.*]
    O koło 4.000 zł Bankier klienta Biznesowego 5.000 z ł