Forum Banki +Dodaj wątek

Re: ALIOR BANK- praca-zarobki-doradca

Widzisz graal udowadniasz tylko jakim malym jestes "polaczkiem" - zgrywasz tu alfe i omege, chociaz podobnie jak 99% wypowiadajacych sie w tym (i podobnych tematach) jestes zwyklym pracownikiem oddzialu, ktory na 100% wie tylko ile sam zarabia, a reszta to wiedza zaslyszana/podpatrzona i niekoniecznie pewna

Jak ktos nie pasuje do Twojej wizji swiata bo twierdzi, ze jednak gdzies jest lepiej - to momentalnie wychodzi z Ciebie malosc, zazdrosc, zawisc i zolc - zlosliwe "hehe" "nie podniecaj sie" "zebys utrzymala" "moze kwartalnie" ect. ect.

A nie lepiej po prostu zachowywac sie jak normalny czlowiek? Nie mozesz napisac, ze z tego co Ty sie orientujesz to jest tak i tak, ktos inny napisze, ze jest tak i tak - i jakos sobie kolega/kolezanka wyrobi poglad na temat.

O nie - ty nie dopuszczasz zadnej dyskusji, jestes wyrocznia i ekspertem. A jak ktos Ci udowadnia, ze jest inaczej to zaczynasz sie zachowywac jak cham. Przykre.

Nie boj sie o mnie - wiem co robie, wiem w co sie pakuje. Z 3 osobami ze swojego oddzialu i kilkoma wiecej z regionu robilam to co mam robic w A. w poprzednim banku. Byc moze dlatego mnie namowili, byc moze dlatego mi tyle zaplacili, byc moze dlatego sie zgodzilam ;)

Dla mnie umowa jest banalnie prosta - mam zrobic to i to, dostane w zamian tyle i tyle. Banal i czysty uklad. Jak ja sie nie wywiaze to sie nie zdziwie jak zaczne miec problemy - jak oni sie nie wywiaza to tez sie nie zdziwia jak sobie pojde gdzie indziej.

Co do tematu bo sie niepotrzebna pyskowka przez zachownaie graala robi.

Generalnie jest tak, ze trudno przewidziec wynagrodzenie. Warto sie cenic i warto byc elastycznym. Mysle, ze dobry KB powinien krzyczec miedzy 5 a 10 - i z tego co sie orientuje jest to zupelnie realne, zwlaszcza jesli ma sie doswiadczenie i dobra opinie. Mozna brac mniej jak ktos stawia dopiero pierwsze kroki w KB albo region/oddzial taki, ze KB nie poszaleje.

Jedyne co mnie osobiscie zaskoczylo in minus - mala liczba bonusow niefinansowych (z finansowymi to jeszcze nie wiem jak bedzie, bo niby premie sa ale takie rzeczy to wyjda w pramiu). W poprzedniej firmie oferta byla wieksza jesli chodzi o "ekstrasy".