Od dawna jestem inwestorem długoterminowym mając spora ilość akcji ze średnią zakupu 8,08 zł i nie narzekam z tego powodu. Jeśli cena nadal będzie spadać to z chęcią dokupię walorów BOSia.
W 2020 roku kupowałem sporo walorów BOSia po 3,70 zł, stała na tym poziomie spora ukryta podaż. Od tego czasu wielokrotnie już nimi obróciłem. Nie uważam siebie wcale za najlepszego inwestora.
Nowi inwestorzy, którzy ostatnio kupowali walory BOSia nie mieli możliwości wyjścia z akcji przy tzw "wąskich drzwiach", czyli nikłym popycie. Efektem tego są szybkie spadki kursu. Obawiam się, że kurs BOSia na dłużej zagości na poziomach poniżej 10 zł.
Ja myślę że Boś będzie miał szansę w tym roku na wzrosty nawet na słabym rynku. Najtańszy bank z olbrzymim potencjałem. Szkoda ze tak mało kupiłem wczoraj miałem nadzieję że dzisiaj też będzie okazja do tanich zakupów ale już nie dali.
Mnie jakoś nie dziwi, że nikt nie chce sprzedać akcji po obecnej cenie.
BOŚ w tym roku zarobi zgodnie z prognozą zarządu około 250 mln netto (2,5 zł na akcje). Odpisów na kredyty walutowe już w tym roku nie będzie. Najbliżej 2-3 lata będą najlepsze w historii bosia dlatego uważam, że warto poczekać.
Słaba jest GPW nie wygląda to dobrze nawet nie ma dużej siły na dobre odbicie. Może jesteśmy w roku 2220 też tak szybko urosło i były spadki. BOŚ może będzie mocniejszy od rynku ale pewności nie ma.