• GRUBE INFO Autor: ~oze [31.61.243.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOLARINOV-Przydzial-akcji-serii-F-i-informacje-podsumowujace-subskrypcje-8678152.html

Skomentuj
    0
    Zarząd Solar Innovation S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent") informuje, że w związku z subskrypcją akcji zwykłych na okaziciela serii F, emitowanych na podstawie Uchwały nr 22 Walnego Zgromadzenia z dnia 02 sierpnia 2023 r., w ramach emisji prywatnej, Emitent wskazuje, że w dniu 29 grudnia 2023 r. dokonał przydziału akcji serii F. W związku z powyższym Emitent przekazuje do publicznej wiadomości następujące informacje:

1. Data rozpoczęcia i zakończenia subskrypcji lub sprzedaży:
    Otwarcie subskrypcji nastąpiło w dniu 02 sierpnia 2023 r., natomiast zamknięcie w dniu 29 grudnia 2023 r.
    REKLAMA

2. Data przydziału instrumentów finansowych:
    29 grudnia 2023 r.
    3. Liczba instrumentów finansowych objętych subskrypcją lub sprzedażą:
    Subskrypcją objętych było 40.000.000 (czterdzieści milionów) sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii F.
    4. Stopa redukcji w poszczególnych transzach w przypadku, gdy choć w jednej transzy liczba przydzielonych instrumentów finansowych była mniejsza od liczby instrumentów finansowych, na które złożono zapisy:
    Subskrypcja została przeprowadzona bez żadnej redukcji.
    5. Liczba instrumentów finansowych, które zostały przydzielone w ramach przeprowadzonej subskrypcji lub sprzedaży:
    W ramach przeprowadzonej emisji zostało objętych 40.000.000 (czterdzieści milionów) sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii F.
    6. Cena, po jakiej instrumenty finansowe były nabywane (obejmowane):
    Akcje serii F zostały objęte po cenie emisyjnej równej 0,10 zł (dziesięć groszy) za jedną akcję.
    6a) Informacja o sposobie opłacenia objętych (nabytych) papierów wartościowych, ze wskazaniem szczegółowych informacji:

Akcje zwykłe na okaziciela serii F zostały w całości pokryte wkładem pieniężnym w postaci potrącenia wierzytelności pomiędzy Emitentem a Inwestorami. W związku z opłaceniem akcji w drodze potrącenia wierzytelności, Emitent wskazuje dodatkowe informacje:

- data powstania wierzytelności – 06.06.2023 r., 12.05.2023 r., 14.07.2023 r., 20.06.2023 r., 02.08.2023 r., 08.09.2023 r., 29.06.2023 r., 04.12.2023 r., 24.11.2023 r., 21.12.2021 r., od 25.11.2021 do 25.04.2022 r., 17.12.2020 r., 08.02.2021 r., 23.08.2021r.

- przedmiot wierzytelności – zobowiązania z tytułu umów pożyczek, zaliczek na zakup akcji i zobowiązanie z tytułu zakupu akcji spółki Sundragon S.A.
    - wartość wierzytelności – 4.000.000,00 zł – wycenione wg następujących zasad:

•wartość nominalna pożyczek w kwocie 331.000,00 zł + należne odsetki na dzień objęcia akcji w wysokości 11.449,42 zł,
    •zaliczki na zakup akcji o wartości 285.000,00 zł (bez odsetek),
    •zobowiązanie z tytułu nabycia akcji Sundragon S.A. według wartości z dnia podpisania umowy (21.12.2021 r.) w kwocie 1.751.502,00 zł,
    •zobowiązanie z tytułu pożyczki akcji Sundragon S.A. w kwocie 1.621.049,00 zł oszacowane na podstawie średnich cen zamknięcia na rynku Newconnect na dzień kończący I, II i III kwartał 2023 roku i dyskonta ustalonego przez Strony umowy.

- opis transakcji w wyniku której powstała wierzytelność – zawarcie umów pożyczek, wpłaty inwestorów tytułem zaliczek na zakup akcji, zawarcie umowy nabycia akcji spółki Sundragon S.A.
    - podmioty, które objęły papiery wartościowe Emitenta ze wskazaniem ich liczby:
    •OZE Capital S.A. – 16 210 490 szt.,
    •Agro Steel Energy Sp. z o.o. – 2 481 204 szt.,
    •Deletta Sp. z o.o. – 399 573 szt.,
    •Infotec Sp. z o.o. – 943 713 szt.,
    •Iztoren Sp. z o.o. – 17 515 020 szt.,
    •Omegia S.A. – 1 450 000 szt.,
    •Amida Capital Sp. z o.o. SKA – 1 000 000 szt.

7. Liczba osób, które złożyły zapisy na instrumenty finansowe objęte subskrypcją lub sprzedażą w poszczególnych transzach:
    Na akcje zwykłe na okaziciela serii F zapisy złożyło 7 osób prawnych.
    8. Liczba osób, którym przydzielono instrumenty finansowe w ramach przeprowadzonej subskrypcji lub sprzedaży w poszczególnych transzach:
    Akcje zwykłe na okaziciela serii F zostały przydzielone 7 osobom prawnym.
    8a) Informacja czy osoby, którym przydzielono instrumenty finansowe w ramach przeprowadzonej subskrypcji lub sprzedaży w poszczególnych transzach, są podmiotami powiązanymi z Emitentem w rozumieniu § 4 ust. 6 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu:
    Osoby prawne, którym przydzielono akcje zwykłe na okaziciela serii F nie są podmiotami powiązanymi z Emitentem w rozumieniu § 4 ust. 6 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu.
    9. Nazwy (firmy) subemitentów, którzy objęli instrumenty finansowe w ramach wykonywania umów o subemisję, z określeniem liczby instrumentów finansowych, które objęli, wraz z faktyczna ceną jednostki instrumentu finansowego (cena emisyjna lub sprzedaży, po odliczeniu wynagrodzenia za objęcie jednostki instrumentu finansowego, w wykonaniu umowy subemisji, nabytej przez subemitenta):
    Akcje zwykłe na okaziciela serii F nie były obejmowane przez subemitentów. Nie została zawarta żadna umowa o subemisję.
    10. Łączne określenie wysokości kosztów, które zostały zaliczone do kosztów emisji, ze wskazaniem wysokości kosztów według ich tytułów, w podziale przynajmniej na koszty:
    Łączne koszty wyniosły 0,00 zł.

Wskazanie wysokości kosztów według ich tytułów, w podziale przynajmniej na koszty:
    a)przygotowania i przeprowadzenia oferty – 0,00 zł
    b)wynagrodzenia subemitentów, oddzielnie dla każdego z nich – 0,00 zł
    c)sporządzenia publicznego dokumentu informacyjnego lub dokumentu informacyjnego, z uwzględnieniem kosztów doradztwa – 0,00 zł
    d)promocja oferty – 0,00 zł.

Podstawa prawna:
    § 4 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu “Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”
  • Re: GRUBE INFO Autor: ~Winszowac [37.248.163.*]
    Wyprowadzono pieniądze z OZE, Solar nie oddaje gotówki tylko drukuje w zamian akcje. Gratuluje nabycia papieru toaletowego. Najśmieszniejsze, ze Solar tez nie ma gotówki tylko wcisnęli im inny papier toaletowy. Na grupa to jest cyrk.
  • Re: GRUBE INFO Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Akcje spółek z grupy już poparkowali gdzie trzeba. 2ND Squere objal 8 mln Sundragon, OZE przejął co mu się należało 18,5 mln akcji Solarinov - jeść nie wołają haha.
    Bizgate Aviation rozliczone, teraz jak zapowiadał prezes czekamy na wysyp info dotyczących zaawansowania rozmów w UA i nowych biznesów konsorcjum Bizgate - TechnoEnergy - AgroSteel - RSY.
    Będzie się działo, a papier mocno wyprzedany.
  • Re: GRUBE INFO Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2024-01-12 o godz. 21:20 ~odp napisał(a):
    > Akcje spółek z grupy już poparkowali gdzie trzeba. 2ND Squere objal 8 mln Sundragon, OZE przejął co mu się należało 18,5 mln akcji Solarinov - jeść nie wołają haha.
    > > Bizgate Aviation rozliczone, teraz jak zapowiadał prezes czekamy na wysyp info dotyczących zaawansowania rozmów w UA i nowych biznesów konsorcjum Bizgate - TechnoEnergy - AgroSteel - RSY.
    > > Będzie się działo, a papier mocno wyprzedany.

To Solarinov już nie padaka ?
    I nowy przemocarny gracz na planszy Bizgate-Aviation z kolosalnymi dochodami :)

• 8 mln? co to jest Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Jak ktoś jest w miarę rozsądnym inwestorem, i w miarę przyzwoicie zarabia, i wierzyłby w taki projekt, to - ze szwagrem - mógłby spokojnie taką emisję kupić. Oczywiście inwestując skrajnie.
    Ludzie co to jest 8 mln?
    Dobry fachowiec w zbrojeniówce kosztuje minimum 50 tys. zł /pensja plus zakupy/. to kasa na rok dla grupy projektowej tworzącej OCZYWISTY prototyp.......
    Jak to dla was grubo, to po ile macie tych akcji oze? po cztery?
  • Re: 8 mln? co to jest Autor: ~MurBeton [46.134.118.*]
    Gorączka rośnie u spadzi , będzie kosmos
  • Re: 8 mln to 8 mln Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    prawnuk jak zwykle niewiele zrozumiałeś, ale to standard, haha
    Bizgate (te 8 mln) to jeden z konsorcjantów, nowy nabytek, pewno im brakowało jakiegoś ogniwa. Nie doliczyłeś dofinansowania, a kasa na ten cel jest gdzie się nie obejrzysz.
    Pewno i tak nic ci to nie powie bo nie masz pojęcia o strukturze (zajmij się lepiej biznesami zecszwagrem nie będziesz mieć problemów z drukami MAR:) ale w konsorcjum jest też RSY
    RSY sp. z o.o. z siedzibą w Iławie
    RSY jest podmiotem z długą tradycją specjalizacji w naprawach silników, sięgającą 1953 roku. Spółka posiada kompetencje naprawy i regeneracji silników produkcji krajowej i zagranicznej o mocy do 1600KM. Od 2016 roku firma posiada również Koncesję Wojskową AQAP która uprawnia do świadczenia usług dla podmiotów sił zbrojnych krajów należących do NATO.
  • Jakie 8 milionów 80 mln! Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    a gdzie 80 milionów 800 milionów a nawet miliardy.!

do tego jeszcze potężny gracz zasiadł do stołu, szkoda że tylko konsorcjum, bo tak to by pospłacał długi oze i oze nie musiało by się wyprzedawać:

https://files.fm/u/w76ckkwx9j#/view/b5tgzha24x
  • Re: Jakie 8 milionów 80 mln! Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Sam masz długi, bo nie rozwinąłeś biznesu od rodziny. Znajomość ortografii niecwystarczyła:(
    Dodatkowo drżysz by nie przyszli po niego niemieccy właściciele:)
  • Re: Jakie 8 milionów 80 mln! Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2024-01-13 o godz. 12:25 ~odp napisał(a):
    > Sam masz długi, bo nie rozwinąłeś biznesu od rodziny. Znajomość ortografii niecwystarczyła:(
    > > Dodatkowo drżysz by nie przyszli po niego niemieccy właściciele:)

Ale ja jestem niemieckim właścicielem, jak każdy prawdziwy Ślązak mam dwa paszporty w sumie mam 3 ale to już inna historia. To nie mnie tu przywieźli i osadzili w poniemieckoej kamienicy tak jak ciebie. Mojej rodzinie zostało zabranych wiele nieruchomości przez komunistów, żeby zakwaterować takie ścierwa nawiezione ze wschodu jak ty. Część tyvh nieruchomości się udało odzyskać część nie, ale toczą się jeszcze sprawy o odszkodowania.
    Wiedziałem że pierwszy który będzie wył to gorolski śmieć po wylaniu kubła zimnej wody na ten pusty łeb
    109,79 ha ha ha potęga! Nigdy w życiu nie maiłem ani złotówki długu (w innych walutach też nie miałem długu) Nigdy nie zalegałem ani jednej sekundy z opłaceniem faktur dla kontrahentów czy też jakichkolwiek podatków czy danin. Nie jestem takim złodziejskim polaczym ścierwem jak ty. Nigdy nawet nie miałem kredytu bankowego, Z jedynego czego korzystałem to europejskie dotacje i faktycznie były one wysokie. Mogę się założyć, że rocznie samego podatku od nieruchomości płacę więcej niż ty zarobiłeś przez całe swoje życie.

• Re: Jakie 8 milionów 80 mln! Autor: ~odp [84.205.172.*]
    A kogo to interesuje śmieciu?Poczytaj swoje wpisy, tym dajesz świadectwo o sobie. "Zabić Sekala" to o takich jak ty ścierwo i twoich pobratymcach, którymi sobie wycierasz gębę "jestem wśród swoich" haha
    Dnia 2024-01-13 o godz. 13:45 ~odp napisał(a):
    > A kogo to interesuje śmieciu?Poczytaj swoje wpisy, tym dajesz świadectwo o sobie. "Zabić Sekala" to o takich jak ty ścierwo i twoich pobratymcach, którymi sobie wycierasz gębę "jestem wśród swoich" haha

Oczywiście że jestem, dla kogoś takiego jak ty bez swojej ziemi, bez swojego domu, bez korzeni, bez tradycji historii i co najważniejsze bez przyszłości to jest nie do pojęcia i nie do wyobrażenia. Dlatego wszędzie gdzie was przywiozą to robicie syf i dziadostwo. Bo uważacie że to nie wasze i nie należy o to dbać tylko rozkraść ile się da. Niczego nie budujecie, niczego nie tworzycie, tylko pasożytujecie i rozkradacie.
    Zabić Sekala to o takich jak ty czyli o bękartach bez ziemi i tożsamości. Ja jestem u siebie od pokoleń, a takich "Sekali" to własnie nam nawieziono po 1945 roku i współpracowali oni własnie z komunistycznym okupantem. Takie Sekale to własnie takie ścierwa jak ty. To wyście przyjechali do nas bez niczego, nasze domy i my cały czas tu byliśmy was nie było i po 1945 się pojawiliście.
  • Re: Jakie 8 milionów 80 mln! Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    helmut do pięt nie dorastasz ludziom ze wschodu. Tych co znam to szczerzy, uczciwi, pracowici i mega gościnni ludzie. Przeciwieństwo twoje: zakompleksionego cha*ma, zafiksowanego na swoją chołotę tylko dlatego, że swoja. Tak zachowują się cwaniaki z miodem w uszach, dorobkiewicze i złodzieje (widać to teraz jak na dłoni po PiS chołocie, która dalej jeszcze kradną krzyczy łapać zlodzieja) a nie ludzie, którzy mieli pieniądze od pokoleń:)
    Może i dostałeś coś od swoich, ale zrobili ci tym krzywdę. Zachowujesz się jak pyzdecjusz w piaskownicy, tupiac nóżkami, że ktoś ma ładniejsza, droższa zabawkę (inne zdanie albo rację). Taki już zostaniesz pomimo tego, że helmuty seniorzy kupowali ci świadectwa z paskiem a ciocie wychwalały, pielęgnujac twoje próżne ego.
    Dnia 2024-01-13 o godz. 15:21 ~Vincent napisał(a):
    > helmut do pięt nie dorastasz ludziom ze wschodu. Tych co znam to szczerzy, uczciwi, pracowici i mega gościnni ludzie. Przeciwieństwo twoje: zakompleksionego cha*ma, zafiksowanego na swoją chołotę tylko dlatego, że swoja. Tak zachowują się cwaniaki z miodem w uszach, dorobkiewicze i złodzieje (widać to teraz jak na dłoni po PiS chołocie, która dalej jeszcze kradną krzyczy łapać zlodzieja) a nie ludzie, którzy mieli pieniądze od pokoleń:)
    > > Może i dostałeś coś od swoich, ale zrobili ci tym krzywdę. Zachowujesz się jak pyzdecjusz w piaskownicy, tupiac nóżkami, że ktoś ma ładniejsza, droższa zabawkę (inne zdanie albo rację). Taki już zostaniesz pomimo tego, że helmuty seniorzy kupowali ci świadectwa z paskiem a ciocie wychwalały, pielęgnujac twoje próżne ego.

Widzisz tobie seniorzy nie kupili świadectwa z paskiem ale kupili ci telefon, który znowu ci poprawił hołotę na :"chołotę" i to dwa razy. Oczy śmieciu bolą od czytania tego jak kaleczysz język polski. Ścierwo nie masz do niczego szacunku, nawet do własnego języka.
    Ty coś o pracowitości piszesz? Gnój który szydził że od roboty jest traktor i Ślązacy teraz sobie pracowitością pysk wyciera?
    Pewno część ludzi ze wschodu jest taka, jak opisałeś, ja opisuję ciebie czyli najgorszy element. Takim jak ty bliżej do zwierząt niż do ludzi. Tacy właśnie na Ukrainie kradli muszle toaletowe i pralki.
  • Niemcy vincenta biją ha ha ha Autor: ~DonS [81.30.139.*]
    Oj nie masz ty szczęścia Vincent oj nie masz!

https://www.youtube.com/watch?v=EI0hMXMKEcM
  • Re: 8 mln to 8 mln Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    o to gratki.
    widziałem 2,4 mld euro ;-)

to rzeczywiście jeśli chodzi o kasę, której nie wdziałem - sporo
  • to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Bo przecież akcje kupiły spółki powiazane.
    A NIE OSOBY FIZYCZNE.

więc zgodnie z twoją wiedzą będzie wysyp komunikatów MAR
  • Re: to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2024-01-13 o godz. 14:06 prawnuk napisał(a):
    > Bo przecież akcje kupiły spółki powiazane.
    > A NIE OSOBY FIZYCZNE.
    >
    > więc zgodnie z twoją wiedzą będzie wysyp komunikatów MAR

Prawnuk daj spokój, przecież ten id.io.ta do niedawna myślał, że 19MAR to dziewiętnasty marca.
  • Re: to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    prawnuk, naprawdę chciałbym zobaczyć gościa który Ci płaci za analizy spółek gandliwych:) Pewno to typ przy*głupa helmuta jodłujacego w bryczesach, że jest zarobiony, haha.
    Naprawdę tak trudno ci skapować osobę fizyczną powiazaną (pełniącą funkcje zarządczą w Zastal i OZE Capital) a spółka i powiązanymi?
    Przyznaj się do tego, że dałeś plamę jak ucznia, a nie przekonuj orzygł*upków jak helmut, żeś piękny i mądry, haha A i jeszcze ze masz mieszkanie i złoty zegarek:)
    spółkami powiązanymi
  • Re: to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: ~podradomskijamnik [83.26.187.*]
    Dnia 2024-01-13 o godz. 15:40 ~Vincent napisał(a):
    > prawnuk, naprawdę chciałbym zobaczyć gościa który Ci płaci za analizy spółek gandliwych:) Pewno to typ przy*głupa helmuta jodłujacego w bryczesach, że jest zarobiony, haha.
    > > Naprawdę tak trudno ci skapować osobę fizyczną powiazaną (pełniącą funkcje zarządczą w Zastal i OZE Capital) a spółka i powiązanymi?
    > > Przyznaj się do tego, że dałeś plamę jak ucznia, a nie przekonuj orzygł*upków jak helmut, żeś piękny i mądry, haha A i jeszcze ze masz mieszkanie i złoty zegarek:)

No patrz, taki Helmut wybiera oczytanego, doświadczonego inżyniera, zamiast "bocwańską chołotę" która w życiu ani jednej książki nie przeczytała i która się nie potrafi bez błędu podpisać. SKANDAL!

• Re: to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: ~odp [84.205.172.*]
    prawnuk inżynierem, haha
    To mnie robotny ślązaku z inwentarzem rozbawiłaś, haha
    Chyba, że marcowym:)
    komunikat inżyniera to minimum słów, maksimum treści. Język prawnuka to bajdurzenie jak flaki z olejem, który h trudno wyciągnąć kontekst.

> > komunikat inżyniera to minimum słów, maksimum treści. Język prawnuka to bajdurzenie jak flaki z olejem, który h trudno wyciągnąć kontekst.

WYP.IERDA.LAJ FRAJERZE

czyli jestem inżynierem :)

Vincenciłbie "Mądrej głowie dość dwie słowie" Dlatego prawnuk i prezes w preambule tobie muszą tłumaczyć wszystko bardzo dokładnie i rozwlekle.

W twoim przypadku helmut byłoby to: Drecksau und.. Fickfehler:)
  • Re: to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: ~podradomskijamnik [83.26.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: to teraz Vincent będzie 19 MAR kilka razy Autor: ~podradomskijamnik [83.26.186.*]
    Dnia 2024-01-13 o godz. 17:57 ~Vincent napisał(a):
    > W twoim przypadku helmut byłoby to: Drecksau und.. Fickfehler:)

No to jeszcze raz bo przygłup poleciał do moderatora żeby usunąć post:

Ty niepiśmienny imbecylu ledwo po polsku piszesz i to jeszcze z kardynalnymi błędami, a się za niemiecki bierzesz? No i mamy efekty hahaha " Drecksau und.. Fickfehler:" od razu widać że to pisał jakiś "inżynier z Afryki" a konkretnie z "Bocwany" Die Drecksau und der Fickfehler! Matole bez szkoły. Aż oczy bolą jak się patrzy na to co piszesz. Bocwański ty nic nie potrafisz, ty się nawet ze.sr.ać nie potrafisz. Powiedź bocwański co ty potrafisz? Oprócz biegania z płaczem do moderatora?
    helmut, bardzo ładnie uzupełnileśc swoje portfolio o rodzajniki i nawet poprawnie:)
    Nie mówiąc, że inżynier opiera się wyłącznie na faktach, prawnuk na domniemaniach, spekulacjach i osobistych uprzedzeniach mając za cel manipulacje.
    A jak już sięgnie do wiedzy i faktów to i tak ją zinterpretuje i przekłamie na swój sposób, jak info z art 19 MAR z września 2020 o pożyczkach akcji przez Zastal, haha
  • Strzeliłem kiedyś 2 bramki na jednym z największych Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    stadionów w Polsce w chwili gdy był finał ligi mistrzów.
    Wyobraż sobie, że ze zdziwieniem nie uznano mi tych bramek w finale ligi mistrzów.
    Przecież stadion był spory, godzina sie zgadzała....
    Fakt - moja drużyna przegrała ......

to tak a propos twojego pojecia 19 MAR....

Bo ja tak myslę, że są okreslone sytuacje gdy się wpisuje bramki do wyników finału ligi mistrzów - pewnie muszą paść w takim meczu.....

Jesli masz rację - to bedzie wysyp 19 MAR

Ja z kolei twierdzę, że 19 MAR dotyczy prywaty internów.....
    i nie mam zamiaru przekonywać
  • Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: ~odp [84.205.172.*]
    manipulacje, spór nie dotyczy czy druj info z art 19i MAR dotyczy osób fizycznych bo to oczywiste.
    Tylko jak twierdzisz, że G. Wrona pożyczył od Zastal 4,19 mln akcji, haha Nie wycofuj się rakiem i nie mydlij:)
  • Re: Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: ~podradomskijamnik [83.26.186.*]
    Wpadkę to zaliczyła twoja matka, prostytutka garnizonowa, stacjonująca pod płotem koszar Armii Czerwonej w Legnicy, kiedy dała się zalać, najgłupszemu kałmukowi zza Urala w ruskim mundurze szeregowca, czego efektem były twoje narodziny.
  • Re: Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Tym dajesz świadectwo śmieciu!
    Z der Fickfegler kanarka nie zrobisz! Nawet jak dasz mu ukradzione nieruchomości i kupisz świadectwa w szkole. Tacy połamią się pod cięzarem swojej nieudolność i pochodzenia.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    czyli dotarło do ciebie, że 19 MAR dotyczy PRYWATNYCH transakcji INTERNÓW......

no gratki - a to czy pożyczył czy kupił to masz podane w komunikacie.
    więc nie masz nieznanego podmiotu, który pożyczył tylko pożyczkobirca jest ZNANY lub jest to osoba spokrewniona.
    toś mnie zakoczył - czyli wiesz, że pożyczka tych 4,19 mln akcji, to jak pisałem od początku - sprawa rodzinna.

i po raz enty daję banalny przykład: mam mieszkanie na wynajem - trzeba z nim zrobić kapitalny remont. Mam potencjalnego najemcę, który robi takie remonty co zrobię?

1. wynajme mu tanio mieszkanie i określę zakres robót plus wpisze warunek malowania mieszkania przed jego wyprowadzką?
    2. bede szukał ekipy do remontu, i potem wynajme drożej?

i tu jesteśmy z wynajętymi 4,19 mln akcji - to sprawa WEWNĘTRZNA - i trzeba miec JEDNĄ akcję by się rozliczyć?

pożyczyłeś np od rodziców kiedyś no nie wiem 10.000 zł? i jak masz oddać w 10 ratach, to jak pożyczka jest sensowna, to oddasz ją mając w kieszeni 1000 zł.... Jak to zrobisz? oddasz 1000 zł - ojciec ci powie nie wygłupiaj się...... i odegrasz taka szopkę 9 razy, a ostatnie 1000 zł tata weżmie dla zasady.
    No albo by nie robić kpiny - pod choinką znajdziesz stosowną kopertę......

PS. Nigdy nikomu nie doradzałem zakupu/sprzedaży akcji czy innych instrumentów. bo nie mam ku temu uprawnień
    Prowadzę politykę inwestycyjną u mnie w rodzinie - konserwatywnie
  • Re: Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    prawnuk ty prostaku, nic do mnie nie musiało docierać, bo tłukłem ci to do pustego łba kilkoma postami, że Wrona w tym oświadczę i występuje jako osoba prywatna powiązana. A ty swoje, że to on albo ktoś z jego rodziny pożyczył akcje, hahaha
    Jesteś prostak, manipulant. Ale takie wybiegi możesz stosować dla gł(ąbow: podradomskiego pieska czy staregoznajomka, widzę że Inwestor też się nabiera.
    Reszta nawet ci nie odpisuje, śmiejąc się z tego bełkotu. oze przejrzał cie od razu, ja miałem wątpliwości bo daje ludziom szanse, że działające dobrej wierze (podradomskijamnik wyjątek:)
  • Re: Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: ~DonS [81.30.139.*]
    Piszesz jawne bzdury Vincent, to Prawnuk ma rację nie Ty. Vincent to że będziesz mocno tupał nogami i ubliżał nie zmieni tego że wszyscy maja inne zdanie od twojego, a przede wszystkim że mają rację.
  • Re: Re taktyczna zmiana tematu i wpadki prawnuka Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Tak, tak staryznajomek a kto ma rację stawia kolacje:)
    Może prezes Wrona postawi, bo przytulił tyle akcji z pożyczek od Zastalu.
  • Re: GRUBE INFO Autor: ~Mamona [193.56.104.*]
    Uczcie się od najlepszych guru !!!

https://portfelakcyjny.blogspot.com/?m=1
  • Re: GRUBE INFO Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Miło że tak namiętnie dyskutujecie nad moim wątkiem
  • Re: GRUBE INFO Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Puściłem wam info w piateczek wieczorem żebyściei mieli co robić przez calutki weekend :)

Ale jeszcze nie slyszałem "dziękuję" :)
[x]
OZECAPITAL -2,70% 0,54 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.