Dnia 2024-01-11 o godz. 14:51 ~Blazen napisał(a): > Pięknie,ładnie manipulują kursem. > Umiejetnie zjeżdżają w dół. > Odczekać,podpuscić i uderzyć,tylko kiedy ::)) >
nikt niczym nie manipuluje.... dla ciebie jak kurs od miesiąca w zasadzie stoi w miejscu to manipulacja, zmowa i takie tam dyrdymały jak kurs spada - manipulacja, sternik, yeti, grupa trzymająca władzę/ kurs jak rośnie - no to tak to znaczy że wszystko gra. Dlatego, całkiem za darmo, zdradzę Ci sekret - na giełdzie notowania mogą także spadać. To jest całkiem normalne zjawisko. NA teraz, ponad 50% spółek notuje obniżenie kursu - nie, to nie jest manipulacja. Nikt dziś nie manipuluje kursem 200tu spółek. Nie, nikt nie manipuluje kursem przy poziomie obrotów 20k.....
Ale jak wiesz coś czego cały świat nie wie, a co jest wykroczeniem lub przestępstwem, powinieneś to zgłosić, bo zatajenie takiej wiedzy także jest wykroczeniem/ przestępstwem.
Ja też się zgadzam. Mnie tylko zastanawia tak wielki spadek zainteresowania spółką. Chociaż z drugiej strony, od dłuższego czasu przynajmniej nie spada.
Były duże oczekiwania co do ekspansji zagranicznej, a tu nawet nowych umów krajowych nie ma. Żadnych informacji ze spółki. W zasadzie wiemy jaki będzie raport roczny. Kto chciał kupić to kupił. Co ma przyciągnąć nowy kapitał? Na razie nie widzę nic takiego. Osobiście w takiej sytuacji publikację raportu rocznego wykorzystałbym do sprzedaży. W drugą stronę: nie kupiłbym takiej spółki po publikacji raportu, bo to na ten moment oznacza. Musicie szukać, przykro mi to pisać, frajerów, którzy od Was to kupią. Albo liczyć, że jednak jakieś umowy wpadną, a dotychczasowe nie są jednorazowymi wybrykami.
Ale też prawa rynku są jakie są: póki jest tanio, ale nie rośnie to nie ma chętnych. Jak zacznie rosnąć to znajdą się chętni niezależnie od ceny. Pytanie czy jest tu jakaś grupa posiadająca moc i wolę to poruszyć.
Pierwszy raz od dawna zabrałem głos, długo też w ogóle tu nie zaglądałem, a kurs zachowuje się niezależnie od tego wciąż nijak. Może nie ja jestem Januszem, któego szukasz? Może w lustrze go znajdziesz?
Obserwuję, ale nic z tego nie wynika. Żadna nowina, że Indyjski przemysł wydobywczy się rozwija, używa nowych technologii takich jak drony do lokalizacji, inwentaryzacji itp. Hintech na razie działa jako komentator tego wszystkiego.