KROSNO. Wciąż nie ma decyzji sądu w sprawie ogłoszenia upadłości huty z możliwością zawarcia ugody z wierzycielami.
Sytuacja, w jakiej znalazła się huta, jest dramatyczna. Ostatnio wyszło na jaw, że firma ma do zapłacenia gigantyczny rachunek za gaz, opiewający na ponad 20 milionów złotych! Szykują się także kolejne zwolnienia, bo zakład zgłosił wniosek o upadłość następnej swej spółki UNIKROS, gdzie zatrudnionych jest prawie 200 osób.
Firma zalega także z wypłatą odpraw i odszkodowań dla zwalnianych. Do sądu (wydział pracy) wpływają kolejne pozwy od pracowników huty.
Jak informuje Jan Fiejdasz, przewodniczący Związku Zawodowego Pracowników KHS-u, zakład od kilku miesięcy nie płacił za gaz, aż uzbierała się kwota 26 mln zł. Tymczasem ma zablokowane konta, z których wierzyciele ściągają wszelkie pieniądze. Jeśli sytuacja się nie zmieni, to dalsza produkcja stanie pod ogromnym znakiem zapytania, podobnie jak wypłata zaległych wynagrodzeń dla pracowników.
Czy nastąpi przełom?
- Począwszy od najbliższej środy (11 marca) zaczniemy ujawniać prasie szczegóły dotyczące naszego programu pomocy krośnieńskiej hucie - poinformował nas w piątek Paweł Kiciński, przewodniczący Stowarzyszenia Inwestorów Mniejszościowych GPW, zrzeszającego drobnych akcjonariuszy (zostali głównym udziałowcem KHS-u).
We wtorek (10 bm.) odbędzie się spotkanie nowego prezesa huty Waldemara Książczaka z dziennikarzami. O jego efektach poinformujemy Czytelników w jednym z najbliższych wydań Super Nowości.
potrzebny jest kompromis cos z tego będzie jak by jeszcze SIM zaczoł działać chciał zrobić cos na żecz tej spółki to rachunki da się zapłacić, banki też łaski nie robią w końcu przez nie spółka jest w takiej sytuacji w jakiej jest. Ciemniaki do czego doprowadzili w głowie się nie mieści.
SIM nigdy nie będzie akcjonariuszem, jego członkowie mogą być i posiadać udzialy w tej czy innej firmie.....
Obecnie cały świat jest w hipnozie, myśleli wszyscy że będą z roku na rok żyli na coraz lepszej stopie, i każdego będzie stać na domek i dwa autka, prawda niestety okazała się bolesna, i teraz mamy takie skutki,
Ciężko mówić czy PKO nie zbankrutuje, nie wspominając o całych krajach i kontynentach, a co dopiero taka huta,
Głos co do spraw Krosna już dawno na tym forum oddałem rasowym DT, niech wycinają inwestorów o słabych nerwach, i chciwych na zysk,
Dnia 2009-03-09 o godz. 18:33 ~aabbcc napisał(a):
> jakbyś był w SIM-ie to być wiedział - albo rybki albo
> akwarium a tak nie śpij po nocach
Wiem wieccej niz ci sie wydaje wiem tez ze bankierek i bethoven nie maja zielonego pojecia o tym co sie dzieje w krosnie.do tej pory tylko grali przed wami ale za niedlugo bedzie GAME OVER,twoja odpowiedz na moje pyt.jest taka jak zawsze dajecie a dajecie taka gdyz sami nic nie wiecie.
Wiem wieccej
> niz ci sie wydaje wiem tez ze bankierek i bethoven nie maja
> zielonego pojecia o tym co sie dzieje w krosnie.do tej
> pory tylko grali przed wami ale za niedlugo bedzie GAME
> OVER
Macku, nie przechwalaj się, bo nic nie wiesz.
Nic nie wiesz nawet o samych osobach, ktore wymieniasz, a także o krośnie.
Młodzi, zdolni, ambitni i do tego niezwykle pracowici, GRATE MAN.
To oni stworzyli ten SIM- idea tyleż piękna co i pożyteczna zarazem. No, no jak to wypali, to cała GPW będzie o nich mówic, a Ty wymieniajac ich nzawiska będziesz zdejmowal kapelusz z głowy. Jest ich więcej, niż tylko ci, których wymieniłeś.
To twórcy SIM, prekursorzy idei tyleż pięknej, co niezwykle pożytecznej zarazem. Osobiście uwielbiam takich ludzi, dlatego wspieram ich całym sercem. Niech nam rosną i rozwijają się, wszak mądrych Polaków nigdy za wielu.
To orły tej giełdy. Czujesz się także orłem? to dołączaj do nich, buduj i zarabiaj razem z nimi!!! Jeden orzeł niewiele zdziała, ale dwa orły, trzy, pięc .........dużo orłów zdziała cuda w każdej dziedzinie, nie tylko na giełdzie. Popuśc wodze fantazji, a sam dojdziesz do wniosku, że wróble niech sobie latają luzem, ale orły powinny latac tylko w grupach, wszak to one stanowią trzon, nadają ton i decydują o przyszłości.
Nie powiem Wam jaki będzie kurs akcji Krosna, IDM, czy Dudy za rok, dwa, pięc, bo tego nie potrafię przewidziec, ale bez trudu odgadnę w jakim miejscu będzie bankier 72 za rok, dwa, pięc.
Pozdrawiam wszystkich, także oponentów, ale szczególnie serdecznie pozdrawiam
młodych, zdolnych, ambitnych, dla których zawsze żywiłam wyjątkowo ciepłe uczucia.
AX
Mam do Ciebie pytanie.
Czy akcjonariusze Krosna, którzy dzięki SIM nadal trzymają akcje i ponoszą ogromne straty, już zaczęli dobierać Ci się do tyłka, czy jeszcze cierpliwie czekają?
Co będzie w przypadku bankructwa Krosna? Jak wytłumaczysz tym ludziom, że stracili 100% kasy? Informacje z Krosna wskazują na taką możliwość.
cos Ty taki nerwowy. Czego się boisz?
Przecież wszystko wiesz, jesteś w SIM, czujesz się pewny swojej decyzji, sypiasz spokojnie, masz wiadomości z pierwszej ręki i dostęp do najważniejszych spraw dotyczących Krosna. Skąd te nerwy?
Poza tym pytanie nie było do Ciebie tylko do Bethovena.
No a jaki ma interes w tym, żeby odpowiadać?
Dwa warianty:
1. Jeśli ma pozytywne informacje to nie chce mówić, bo ma jeszcze szansę żeby tanio podkupić.
2. Jesli ma negatywne informacje to nie chce mówić, bo ma jeszcze szansę żeby drogo sprzedać.
Jeśli będą oficjalne dobre informacje to i tak ludzie będą kupować, tak jak odlewnie, teraz nawet na 2x fix kupują.
Zapisz się do SIM-u albo czekaj na oficjalne informacje.
Jeśli Twoim zdaniem nie warto do SIM-u bo i tak nic nie wiemy to czekaj na oficjalne informacje. Proste jak drut.
Jak masz osobiste to się z nim zgadaj na czacie, mailu, telefonie a nie zaśmiecaj forum swoimi wywodami. Chyba oczywiste że Ci tu nie odpisze (nawet nie to że Tobie nie odpisze, ale odpowiadając Tobie musiałby odpowiedzieć wszystkim).
To nie on się denerwuje, tylko ty wpadasz w panikę, kiedy ktoś złapie cię na niekonsekwencji. Chciałbyś zjeść ciastko,..i jednocześnie je zachować..!! Typowy gównojad..!! Piszę to całkowicie spokojnie,..żeby nie było..
zamiast tracić czas na jałowe dyskusje bierz Krosno. Stoi i czeka.Masz szansę kupić nie drożej niż na wczorajszym zamknięciu. Dlaczego tego nie robisz?
p. Macieju, jeśli jest Pan w pracy niech się Pan zajmie robotą a nie śmieci na forum. Choć za parę minut będzie miał Pan co robić - gapienie się w notowania i odświeżania inf.
Dnia 2009-03-10 o godz. 06:16 maciej_z_krakowa napisał(a):
> Dnia 2009-03-09 o godz. 23:32 ~pijok napisał(a):
>
> Info
http://www.allegrofun.pl/show/844
> no to nie ma dobrych wieści. Widzę, ze
> "kupa" wyszła z tego całego SIM.
Macieju skądstam, łapy precz od SIM!
SIMem zajmują sie nie takie cienklie bolki jak Ty.
Jak bankier 72 napisze analizę i poda ja na forum,
to wszystkie wilki (łącznie z Tobą) rzucają się na nią jak na padlinę.
A wiesz dlaczego?
Bo On w tym co robi jest profesjonalistą w każdym calu.
I nie odbierzesz Mu tego chobyś całą rzułc z siebie wylał na SIM
Spadaj, bo podobno nawet nie jestes z Krakowa tylko z Nowej Huty.
pożyjemy, zobaczymy
Jak na razie od czasu powstania SIM Krosno zjechało z 80 na 36gr. Proste rachunki pokazują 55% straty, ale jestem cienki bolek i pewnie nie potrafię liczyć.
W tym czasie podałem kilka sygnałów kupna dla różnych spółek.
HTM, GCN, SNS, LTS, BRK a ostatnio KZS. Polecam sprawdzić notowania.
Pozdrawiam Maciej (cienki bolek)
Macieju z "Krakowa" - pochwal się Krezusem, wątpiłeś w rekomendacje których udzielił bankier72 dziś masz odpowiedź, a co do infa odnośnie Krosna to ..... pozostawię Cię w słodkiej niepewności, na te informacje trzeba zapracować, ujadaniem nic nie osiągniesz, no może litość kogoś z forum. pozdrowionka
Dnia 2009-03-10 o godz. 18:57 ~seer napisał(a):
> Macieju z "Krakowa" - pochwal się
> Krezusem, wątpiłeś w rekomendacje których udzielił
> bankier72
a gdzie? pokażesz link? ja nie pamiętam. Nie bądź gołosłowny.