• Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~technik [45.14.71.*]
    https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jak-moze-potoczyc-sie-wojna-w-ukrainie-w-2024-r-to-skonczy-sie-na-donbasie/zy50jnv

"Warunki sukcesu: F-16 i sprzęt do rozminowywania

Sukces przyszłorocznej kontrofensywy będzie zależał przede wszystkim od liczby samolotów, które otrzyma Ukraina. Eksperci uważają, że to właśnie brak samolotów uniemożliwił ukraińskim siłom zbrojnym osiągnięcie celów w 2023 r. Teraz nasi partnerzy obiecują dostarczyć samoloty, które będą siłą napędową kontrofensywy w 2024 r. — mówią. Jednak jak dodają, skala walk będzie zależeć od liczby tych samolotów.

Ekspert wojskowy Dmytro Snegirow wymienia jeszcze jeden ważny czynnik — sprzęt do rozminowywania. Jego brak znacznie komplikuje natarcie ukraińskiej armii. Terytoria, po których porusza się piechota, są zaminowane w kilku warstwach."

Spółka zależna OZE Capital złożyła wniosek o dofinansowanie.

"Spółka zależna Techno Energy złożyła wniosek o dofinansowanie projektu „Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania – ISHR”, z programu Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki. Projekt realizowany będzie od marca 2024 roku do grudnia 2025 roku. Zakłada on realizację dwóch modułów projektowych: B+R oraz modułu wdrożeniowego. Zakładana wartość projektu to 21 mln zł. Wsparcie środkami unijnymi ok. 61%. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi na początku 2024 roku."

Jakie są realne szanse że dostaną tą kase ?????????
  • a możesz podać wykorzystanie wojskowe polskiego sprzętu? Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    poza KRABem, który faktycznie jest frankensteinem, tzn rozwinięciem lub wdrożenie systemu brytyjskiego i bodaj koreańskiego.
    Z jakiż to powodów Ukraina ma stosować Polski sprzęt do rozminowywania?
    I ską spółka weżmie 39% wkładu własnego.
    Sundragon to 3 lata temu kupił koncepcje niewidzialnych dronów....
    Cóż one są doskonale niewidzialne
  • Re: a możesz podać wykorzystanie wojskowe polskiego sprzętu? Autor: ~technik [45.14.71.*]
    Dlaczego mieliby stosowac polski sprzet? hm szczerze to moze dlatego ze bylby tanszy od tego brytyjskiego... Zresztą, skoro oni mają takie braki ze mówią o tym otwarcie to przypuszczam że kazdy sprzęt się im przyda

A co do wkladu wlasnego to 39% z 21 mln to bedzie ok 8 mln . Z tego co pisza maja weksel na 5,7mln . Do tego na koniec 3 kwartalu mieli ponad 4 mln gotowki w kasie. No i pytanie ile zarobili w Q4 (mozna przypuszczac ze ok 2mln jak w Q3)
  • Re: a możesz podać wykorzystanie wojskowe polskiego sprzętu? Autor: ~technik [45.14.71.*]
    Można tez oczywiscie wziac kredyt pod zastaw nieruchomosci. Wiec ja bym o to byl spokojny, Bardziej sie zastanawiam jaki % spolek wygrywa te dofinansowania
    Ostatnio Techno Energy miało 101 miejsce spośród 176 firm które dostały kase z PARP (łącznie wszystkich wniosków było 395)
    Ich wniosek był oceniony na 15,88 punktów (na 18 możliwych) wiec calkiem niezle. Widocznie maja tam kogos kto ogarnia im te wnioski ...

https://www.parp.gov.pl/storage/grants/documents/26/Lista_rekomendowanych_projektow_POPW.1.2.pdf
  • Re: a możesz podać wykorzystanie wojskowe polskiego sprzętu? Autor: ~podradomskijamnik [83.26.186.*]
    Myślisz, że spółka która ma problemy z dostarczeniem na czas raportów rocznych, za co jest zawieszana w obrocie, a później składa kolejne błędne raporty, będzie w stanie dopilnować aby wniosek o dotację, w którym liczy się każdy przecinek, nie wspominając już o ocenie stanu faktyczne podoła temu zadaniu? Oby! Te dotacje to nie jest loteria, są bardzo konkretne i jasne wytyczne i ściemnianie jak tutejszemu akcjonariatowi, typu bo my byśmy chcieli lub zamierzamy lub planujemy nie przejdą muszą być konkrety.
    A co do tych dwóch milionów zysku operacyjnego to możesz je smiało sobie odliczyć bo pochodziły one ze sprzedaży prądu, który nie został rozliczony na bieżąco i został własnie potrącony teraz w kwocie umowy datio in solutum na prawie 7mln pozostałe niecałe 6 mln zostało zagwarantowane wekslem. Ale tak jak napisałeś o to, to bym się akurat najmniej martwił bo znowu mogą coś sprzedać lub zastawić.  
  • Re: a możesz podać wykorzystanie wojskowe polskiego sprzętu? Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Wezmą ciebie to im pomożesz z tymi przecinkami, haha
    Siedzisz w norze ze słownikiem, bo w wiejskiej edukacji przekonali cie, że ortografia to miara sukcesu - to dasz radę, haha
  • oj oj Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    finanse OZE i SDG to dwie różne sprawy. Istotne jest to co ma SDG, a nie OZE.
    Jesli popatrzysz na spółki z tej grupy, to 8 mln to Himalaje pieniędzy.
    Raczej nie ma szans na pożyczkę na rynku - bo historia i dorobek jest parszywy.
    więc raczej pewnie bedą starali sie dostać jakieś gwarancje - tyle, że przy takiej przeszłości - kłopot.
    Nie wiem jak jest teraz z grantami tego typu /nie mam już uprawnień od kilku lat, a nie korzystałem z nich od chyba 10/, ale sporo z nich przewiduje i tak dopłaty /ale znowu wiedzę mam "nieświeżą" bywało i po 25% wnioskowanej kwoty, oczywiście pod warunkami prowadzenia dalszych prac studyjnych/.
    Pytanie tylko czy spółki z taką historią właścicielską wzbudzają czyjeś zaufanie.

Ja tu pisze od kilku lat - bez załatwienia trupów w szafie, trudno o racjonalne wspomaganie.....

No i też jak to bedzie polski sprzęt, to sorki - polski sprzęt wojskowy nie daje łapówek w Polsce - choć władza sie zmieniła.
  • Re: a możesz podać wykorzystanie wojskowe polskiego sprzętu? Autor: ~Mx [188.33.224.*]
    Zmiany w KRS - 18 grudnia 2023 nastąpiło dokapitalizowanie Agro Steel przez wspólnika Consivia Asi. W listopadzie w Consivia również nastąpiły zmiany, zmiana Prezesa z przejęciem znacznych udziałów w spółce.
    Dodatkowa kasa, jak dobrze pamiętam to coś ok 780k.
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Dostaną ten projekt, sam zakres tematyczny skazany jest na sukces. Kasa na wkład jest, zwłaszcza teraz po sprzedaży OZE Energia.
    A pytanie prawnuka, dlaczego mieliby stosować polski sprzęt? Jest tak infantylne jak sam staruszek. Nawet mi się nie chce tego komentować...
    Rozbawił mnie tym bardziej, niż swoim wysypem postów że prezes Wrona kilka lat temu pozyczyl miliony akcji, bo... jego podpis w imieniu spółki był pod info otrzymanym od Zastalu:)
    A podradomskijamnik to g(łąb ze wsi, najdalej wypuścil się pod Radom. Ten co najwyżej może błysnac wiedzą spod buraczanej rampy:)
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~jurbul [89.231.213.*]
    ales ty Vincent bystry az nie mam slow.wszystko lapiesz w lot.szacun za czujnosc
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~podradomskijamnik [83.26.185.*]
    Dnia 2024-01-07 o godz. 11:56 ~Vincent napisał(a):
    > Dostaną ten projekt, sam zakres tematyczny skazany jest na sukces. Kasa na wkład jest, zwłaszcza teraz po sprzedaży OZE Energia.
    > > A pytanie prawnuka, dlaczego mieliby stosować polski sprzęt? Jest tak infantylne jak sam staruszek. Nawet mi się nie chce tego komentować...
    > > Rozbawił mnie tym bardziej, niż swoim wysypem postów że prezes Wrona kilka lat temu pozyczyl miliony akcji, bo... jego podpis w imieniu spółki był pod info otrzymanym od Zastalu:)
    > > A podradomskijamnik to g(łąb ze wsi, najdalej wypuścil się pod Radom. Ten co najwyżej może błysnac wiedzą spod buraczanej rampy:)

Współpracują z wybitnymi naukowcami z Państwowej Agencji Rozwiązywania problemów Kwantowych i Alkoholowych w Sosnowcu pod dyrekcją wybitnego i doświadczonego naukowca doktora RE-habilitowanego Vincentego Bocwańskiego. Ten wybitny naukowiec ma na swoim koncie między innymi takie wiekopomne osiągnięcia jak wynalezienie zestawu defekacyjnego TAJGA 2.
    Inspirowany obserwacjami swych rodzinnych stron we wschodniej Jakucji, stworzył on ów zestaw tylko z dwóch żerdzi. Jedna służyła do siadania i defekacji a druga do odganiania się od wilków. Opracował on również humanitarny sposób rozminowywania trawników z psich odchodów, metodą anihilacji tychże odchodów poprzez skok obunóż z miejsca.

Przygłup bez skończonej podstawówki kategorycznie twierdzi że dostaną bo muszą dostać dofinansowanie bo on tak chce. Pewnie siedział Wronie na kolanach albo Wrona jemu gdy podpisywał wniosek. I vincenciłeb doskonale wie co w tym wniosku jest i że dlatego dostaną dofinansowanie. Ja nie wiem co jest we wniosku ale patrząc na całokształt tego co się tutaj dzieje oraz zachowując skrajny optymizm i dobra wole stawiam 70% że nie dostaną albo dostana w mocno okrojonym zakresie do 30% że grant zostanie przyznany.

Zakres tematyczny jest tak samo skazany na sukces jak projekty oze wykonane przez oze capital,, jak produkcja stelaży pod panele których każdą ilość mieli odbierać Niemcy czy też handel prądem.

Zadałeś sobie jedno podstawowe pytanie vincenci tumanie? A co jeśli nie dostaną dofinansowania co wtedy?
    I drugie że nawet jeśli by dostali to, że jest to tylko opracowanie jakiejś tam technologi z którego pieniędzy nie będzie. Pieniądze dopiero by były przy wdrożeniu takiego rozwiązania do produkcji, wyprodukowaniu i otrzymaniu zapłaty za produkt.
    A do tego potrzeba bardzo dużo czasu ogromnej wiedzy i doświadczenia i trochę szczęścia nie wspominając o ogromnych nakładach finansowych. Tak więc jest duża szansa że grant pójdzie na fajne samochody i wynagrodzenia a efektem finałowym będzie jedna wielka kupa taka jak twoje całe życie vincenciłbie.

• a co mówi art 19 MAR? Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    Art. 19. naduż. na rynku

Transakcje wykonywane przez osoby pełniące obowiązki zarządcze
    1.
    Osoby pełniące obowiązki zarządcze oraz osoby blisko z nimi związane powiadamiają emitenta lub uczestnika rynku uprawnień do emisji oraz właściwy organ, o którym mowa w ust. 2 akapit drugi..... i reszta

kogo dotyczyła transakcja :

Powód powiadomienia a) Stanowisko/status Osoba blisko związana z osobą pełniącą obowiązki zarządcze: Grzegorz Wrona - Prezes Zarządu.....

I to czy był to Wrona /wysyp liczył 2 posty/ lub EWENTUALNIE ktoś z jego rodziny /reszta postów/ nie jest dowiedzione.

Choć wiadomo, że transakcja była wewnatrz grupy.......

Czyli nie pozyczył jakiś wyimaginowany fundusz, tylko intern......

Tłumaczyłem tu, że aby spłacić długi interna potrzebna jest JEDNA akcja....

Jak ktoś sie chce dowiedzieć dlaczego - to proszę poszperać.......

a to że ani Vincent ani oze nie zna prawa cóż - nadajecie sie do pisowskiej telewizji - prawnicy biorą tam z 10 milionów na miesiac, ale złożyć zmian w statucie na właściwym formularzu - nie potrafią
  • Re: a co mówi art 19 MAR? Autor: ~Vincent [46.204.8.*]
    prawnuk, staruszku zajmij się tym wynajmem, gpw a zwłaszcza oczywistych ESPI nie komentuj:) Bo to już nie śmieszno a straszno, haha
  • Re: a co mówi art 19 MAR? Autor: prawnuk [89.64.63.*]
    czyli jednak dziecko nie rozumiesz - bywa.
    Tak czy inaczej do spłaty transakcji między internami potrzebna JEDNEJ akcji
  • Prawnuk serio? Autor: ~podradomskijamnik [83.26.185.*]
    Ty serio go o to pytasz? Przecież ten imbecyl bez skończonej szkoły podstawowej nie jest w stanie przeczytać i zrozumieć zaleceń bezpieczeństwa na paczce sznurówek a Ty go o MAR pytasz? Półgłówek z wywieszonym jęzorem ślęczy nad "preambułą" w której mu Wrona wyjaśnia jak przedszkolanka przedszkolakom dlaczego jest dobrze mimo że jest tak źle, zamiast samemu raport przeczytać ze zrozumieniem. Przecież ten kmiot nie ma żadnej wiedzy, ani chęci żeby ją zdobywać. Mogę się z tobą założyć o dobrą whiskey (bo i tak nie piję) że on nie ma zielonego pojęcia co to jest rozporządzenie MAR.
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~Vincent [46.204.8.*]
    podradomski piesku, helmut ale się rozpisałeś, hshshaha
    Widzisz tu zwolenników teorii wiejskiego kałmuka?
    Ja też nie... więc nikt tego nie czyta.
    Jedno jest pewne, akcji nie masz bo cie nie stać więc kibic z dala...
    Jak ci brakuje atencji, napij się bimbru z kolesiami spod rampy albo idź pod Dino i tam sprzedawaj te brednie.
    Zarobek tu nie dla ciebie hahshs
    Dostaną grant szybciej podjedziemy pod 7 pln, nie dostaną póki simy się trochę przy 4 pln. Ot cały dylemat g(łąbie!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~podradomskijamnik [83.26.185.*]
    Dnia 2024-01-07 o godz. 13:47 ~Vincent napisał(a):
    > podradomski piesku, helmut ale się rozpisałeś, hshshaha
    > > Widzisz tu zwolenników teorii wiejskiego kałmuka?
    > > Ja też nie... więc nikt tego nie czyta.
    > > Jedno jest pewne, akcji nie masz bo cie nie stać więc kibic z dala...
    > > Jak ci brakuje atencji, napij się bimbru z kolesiami spod rampy albo idź pod Dino i tam sprzedawaj te brednie.
    > > Zarobek tu nie dla ciebie hahshs
    > > Dostaną grant szybciej podjedziemy pod 7 pln, nie dostaną póki simy się trochę przy 4 pln. Ot cały dylemat g(łąbie!

Pozamiatałem szczerbatym ryjem vincenta brudną podłogę w oze capital to poleciał skamląc do moderatora.

Ty się tu kisisz już od ponad dwóch lat na 1 zł a miało być 20 ha ha ha. Ale za każdym ciosem spuszczasz trochę z tonu. Teraz po tej katastrofie to 2 zł już nie 4 jak jeszcze przed chwilą? Bimber zostawiam tobie, bo ja trenuję codziennie i nie piję alkoholu. Ty się napij to ci wrócą znowu zwidy o 4, 10,15 zł.
    Spółka od ponad 2 lat nie potrafi przebić 1,5 zł a teraz nagle by miała wskoczyć na 7 zł? Teraz po takiej katastrofie? Przez dwa lata w których była w o wiele lepszej kondycji nie potrafiła przebić 1,5 zł a teraz kiedy jest w sytuacji o wiele gorszej bo jest wyprzedawana lub parcelowana za długi ma nagle wskoczyć na 7 zł? Tylko taki ostatni głąb bez mózgu jak ty mógł to wymyślić.
    Straciłeś tu pieniądze i czas jedyne co wyniosłeś to nauczyłeś się wreszcie poprawnie pisać słowo "spod" Nie dziękuj, nie trzeba.
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~DonS [83.168.118.*]
    Dnia 2024-01-07 o godz. 13:47 ~Vincent napisał(a):
    > podradomski piesku, helmut ale się rozpisałeś, hshshaha
    > > Widzisz tu zwolenników teorii wiejskiego kałmuka?
    > > Ja też nie... więc nikt tego nie czyta.
    > > Jedno jest pewne, akcji nie masz bo cie nie stać więc kibic z dala...
    > > Jak ci brakuje atencji, napij się bimbru z kolesiami spod rampy albo idź pod Dino i tam sprzedawaj te brednie.
    > > Zarobek tu nie dla ciebie hahshs
    > > Dostaną grant szybciej podjedziemy pod 7 pln, nie dostaną póki simy się trochę przy 4 pln. Ot cały dylemat g(łąbie!

Uspokój się już ci wcześniej pisałem, że ja go czytam i wiele innych osób też i mamy z ciebie ubaw jak on cię punktuje! A jak tym kijem wilki po grzbiecie bijesz to one uciekają czy nie buahahhaha?
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~Vincent [46.204.8.*]
    czekisto, to co wy sobie robicie z helmutem obchodzi mnie tyle co twój rybi wyrostek z którym klęczysz przed Kierulami.
    Za to że robisz tu bezkarnie chlew, będę cię tam gnębil i pokazywał wały Kieruli aż zostaniesz, sam z Joyfix i g(łąbem helmutem hahaha
  • Re: Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania - ISHR Autor: ~DonS [83.168.118.*]
    Dnia 2024-01-07 o godz. 17:21 ~Vincent napisał(a):
    > czekisto, to co wy sobie robicie z helmutem obchodzi mnie tyle co twój rybi wyrostek z którym klęczysz przed Kierulami.
    > > Za to że robisz tu bezkarnie chlew, będę cię tam gnębil i pokazywał wały Kieruli aż zostaniesz, sam z Joyfix i g(łąbem helmutem hahaha

Gdzie tam? postradałeś do końca zmysły i nie bardzo wiem o czym ty majaczysz. Jakie kierkule jakie Joyfixy? o czym ty buraku pastewny do mnie pisze hahaha.
    Lepiej powiedz co z tymi wilkami hahaha!
    Dnia 2024-01-07 o godz. 13:27 ~podradomskijamnik napisał(a):
    > Dnia 2024-01-07 o godz. 11:56 ~Vincent napisał(a):
    > > Dostaną ten projekt, sam zakres tematyczny skazany jest na sukces. Kasa na wkład jest, zwłaszcza teraz po sprzedaży OZE Energia.
    > > > A pytanie prawnuka, dlaczego mieliby stosować polski sprzęt? Jest tak infantylne jak sam staruszek. Nawet mi się nie chce tego komentować...
    > > > Rozbawił mnie tym bardziej, niż swoim wysypem postów że prezes Wrona kilka lat temu pozyczyl miliony akcji, bo... jego podpis w imieniu spółki był pod info otrzymanym od Zastalu:)
    > > > A podradomskijamnik to g(łąb ze wsi, najdalej wypuścil się pod Radom. Ten co najwyżej może błysnac wiedzą spod buraczanej rampy:)
    >
    > Współpracują z wybitnymi naukowcami z Państwowej Agencji Rozwiązywania problemów Kwantowych i Alkoholowych w Sosnowcu pod dyrekcją wybitnego i doświadczonego naukowca doktora RE-habilitowanego Vincentego Bocwańskiego. Ten wybitny naukowiec ma na swoim koncie między innymi takie wiekopomne osiągnięcia jak wynalezienie zestawu defekacyjnego TAJGA 2.
    > Inspirowany obserwacjami swych rodzinnych stron we wschodniej Jakucji, stworzył on ów zestaw tylko z dwóch żerdzi. Jedna służyła do siadania i defekacji a druga do odganiania się od wilków. Opracował on również humanitarny sposób rozminowywania trawników z psich odchodów, metodą anihilacji tychże odchodów poprzez skok obunóż z miejsca.
    >
    > Przygłup bez skończonej podstawówki kategorycznie twierdzi że dostaną bo muszą dostać dofinansowanie bo on tak chce. Pewnie siedział Wronie na kolanach albo Wrona jemu gdy podpisywał wniosek. I vincenciłeb doskonale wie co w tym wniosku jest i że dlatego dostaną dofinansowanie. Ja nie wiem co jest we wniosku ale patrząc na całokształt tego co się tutaj dzieje oraz zachowując skrajny optymizm i dobra wole stawiam 70% że nie dostaną albo dostana w mocno okrojonym zakresie do 30% że grant zostanie przyznany.
    >
    > Zakres tematyczny jest tak samo skazany na sukces jak projekty oze wykonane przez oze capital,, jak produkcja stelaży pod panele których każdą ilość mieli odbierać Niemcy czy też handel prądem.
    >
    > Zadałeś sobie jedno podstawowe pytanie vincenci tumanie? A co jeśli nie dostaną dofinansowania co wtedy?
    > I drugie że nawet jeśli by dostali to, że jest to tylko opracowanie jakiejś tam technologi z którego pieniędzy nie będzie. Pieniądze dopiero by były przy wdrożeniu takiego rozwiązania do produkcji, wyprodukowaniu i otrzymaniu zapłaty za produkt.
    > A do tego potrzeba bardzo dużo czasu ogromnej wiedzy i doświadczenia i trochę szczęścia nie wspominając o ogromnych nakładach finansowych. Tak więc jest duża szansa że grant pójdzie na fajne samochody i wynagrodzenia a efektem finałowym będzie jedna wielka kupa taka jak twoje całe życie vincenciłbie.
    >

Ha ha ha świetne, ale się ubawiłem. Ładną tu polewkę macie z tego Vincenta.
[x]
OZECAPITAL -1,72% 0,46 2025-11-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.