Polecam przejrzeć stronę internetową Excellence, Health Medica kupić parę rzeczy, są nowości, firma działa, tylko akcjonariusze tacy niecierpliwi, ciągle narzekają xD
Na jakiej podstawie mają wylecieć z giełdy bo Ty tak chcesz. Komunikują raporty w terminie , spłacają należności , nie generują strat z działalności a jedyny twój zarzut to że kurs nie rośnie bo zarząd nie dba o kurs.
Faktem jest że kurs zachowuje się dziwnie bo wg.mnie powinien być w innym miejscu ale to też zależy od inwestorów a ci jak widać nie są zainteresowani by był wyżej bo sprzedają nawet poniżej wartości księgowej.
Nie ma tu mocnego inwestora zewnętrznego więc na razie obroty niskie i jest jak jest. Myślałem że uda się przejść na rynek główny ale kapitalizacja była i jest za niska więc myślę że część podaży jest również z tym związana.
Zarząd nie wyklucza że w przyszłości wróci do tematu ale kiedy to będzie to nikt nie wie ale pewnym jest że kapitalizacja musi do tego czasu musi osiągnąć odpowiednią wartość.
Może być też tak że komuś nie na rękę jest by pojawił się mocniejszy konkurent i może próbuje go zdusić a może nawet przejąć.
@BrarCorn, na jakiej podstawie? Wartość spółki rośnie, raportują na czas, mało istotnych rzeczy nie wrzucają co tydzień by manipulować kursem. Chcesz kupuj nie chcesz nie kupuj.
Po sprawdzeniu sprzedaży m.in. na Allegro soki, napoje prozdrowotne schodzą jak świeże bułki. Należy iść z trendem. Słabo sprzedają się na Allegro specyfiki z Health Medica. Tutaj osoby odpowiedzialne powinny przeanalizować cześć asortymentu z witamin i minerałów uważam, że produkty są za drogie. Należy zrobić tanie produkty skupić się na suplementach przeciwwirusowych, prozdrowotnych, dla sportowców, dla młodzieży coś na zasadzie energetyków ale bez zakazanych środków. Mógłbym wiele podpowiedzieć ale nie na forum.
Prowadzę kilka firm i można by zdominować rynek bo potencjał w Excellence widzę ogromny.
Jeżeli masz wiedzę i możliwości to możesz spokojnie umówić spotkanie . Spółka odpowiada na maile bez żadnego problemu. Nie wiem czy byłeś może na walnym bo mnie nie było ale jeszcze jak były czaty zapraszali na jednym z ostatnich na spotkanie potencjalnych inwestorów z wiedzą i gotówką bo są otwarci na nowe kierunki i rozwój.
Zawsze warto spróbować bo w tych czasach liczy się pomysł i znalezienie jakiejś niszy na rynku .
Tak czy siak ten rok powinien się dla nas potoczyć zdecydowanie lepiej niż poprzedni.
Pozdrawiam.
Racja, zadzwonię sobie w przyszłym tygodniu do firmy. Co do autora wątku to czat z przedstawicielem EXC jest jak najbardziej wskazany. Będzie to też tematem mojej rozmowy telefonicznej.
Pozdrawiam
Januszex nie januszex, Exc to drugi największy w PL producent soków, 13 mln ton rocznie. Nie interesuje mnie otoczka tylko liczby. Widocznie Ty lubisz opakowanie, ja zawartość.
Dalej potwierdzam, że Exc ma ogromny potencjał. Teraz zleciała się spekula, żeby odebrać akcje po taniości. Przejrzyjcie sobie stronę Excellence. Dzisiaj jest czas na e-commerce i Exc wpisuje się w ten kanał dystrybucji znakomicie. Poza tym wszystkie większe sieci są opanowane i Exc tez walczy na rynkach zagranicznych.
Zdrów!