• Jak mawia ciepła pompa, Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Słoneczka moje, kiedy będą szacunki za 4Q2023r ?
    Wydaje mi się, że na dniach?
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Fromag [5.184.230.*]
    Ale czego się spodziewasz? Wiadomo że szału nie będzie, tu się liczy przyszłość. Pompa jest irytująca tym infajtylnym tonem ale ogólnie ma rację.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: prof_wiatr [79.185.30.*]
    Ja nie wiem czy szału nie będzie.(to można pejoratywnie rozumieć)
    Nowy rok nowe rozdania na spółkach.
    Nie mam czasu na śledzenie szacunków/ wyników Sunexu.
    Patrząc na szeroki rynek widać jak odsiewane są ziarna od plew.
    Będą szacunki wtedy można je komentować i robić jakieś drobne wyliczenie.
    A teraz szkoda czasu.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Dziampek [46.204.100.*]
    Szkoda czasu na śledzenie szacunków/wyników ale pytasz kiedy one będą i twierdzisz ze szkoda Ci na to czasu. Mimo to nie szkoda Ci czasu zeby nawet w sylwestra/święta pisać tu codziennie swoje pseudointeligentne wypociny. Z Ciebie wiater to faktycznie jest największy farmazon na tym forum XD pozdroo
  • Re: ~Dziampek Autor: ~StaśBareja [31.61.227.*]
    Ty nie potrafisz czytać?
    Gościu pisze, że nie ma czasu na szukanie raportu. pisze że po publikacji coś tam policzy.
    Jego sprawa, a ty jedziesz z hejtem
    Słabe to. Napisz choć jeden post na temat Sunex.

• Re: ~Dziampek Autor: ~Fifbis [31.61.250.*]
    Co tak cicho , liczycie już zysk z szacunków za 4kwartał .
    Mnie długopis przestał działać.
    , tyle zer było

• Re: ~Dziampek Autor: ~Rolla [188.33.232.*]
    Za 4q z dużym prawdopodobieństwem strata netto
  • Re: ~Sunex Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Będą wyniki będziemy komentować. Wyniki słabsze są już w cenie a wy chcecie wystraszyć ludzi że tragedia. To ostatnia chwila żeby wystraszyć akcjonariuszy bo jak podadzą info o dofinansowaniu z NCBiR z którego mogą dostać do 22mln zł. Wy się zastanawiacie czy dostaną te pieniądze a Sunex już szuka pracowników do realizacji tego projektu. Prezes mówił że w Niemczech klienci wstrzymali się do stycznia z zakupami że względu na wyższe dopłaty, to jakie wyniki będą za 1Q 24r sami sobie możecie odpowiedzieć.
  • Re: ~Sunex Autor: ~Fifbis [31.61.250.*]
    Będą dobre wyniki.
    Zmieni się trend.
    Wtedy można kupować, a po co wisieć na gałęzi ?

• Re: ~Sunex Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    A jaki mamy według ciebie trend. Przypominam że 30.10.23r kurs wynosił 11,20zł, po co są ukryte zlecenia kupna np. wczoraj na 11,72 niby arkusz zleceń pusty. Osobiście czekam na info o wysokości dotacji z NCBiR zobaczymy ile kurs będzie wynosił.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Vacation [83.87.169.*]
    Zapraszam dziś inwestorów na IZOSTAL, GX1,DBENERGY I MABION
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Fifbis [31.61.187.*]
    Mamy info o dofinansowaniu mieszkań.
    I firmy deweloperskie w górę.
    Są w trendzie wzrostowym , a dzisiaj szał.
    Piszecie o 22mln, i co,
    G.w.n.o
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Marek [5.173.48.*]
    Czy ktoś kojarzy gdzie podział się kapitan Wadlek?
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Czekaj na ESPI na razie jeszcze niema oficjalnego infa.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ciepla_pompa [31.0.76.*]
    Co tam ciepła mawia misiaczki, to zostawmy na boku
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ciepla_pompa [31.0.76.*]
    (urwało wpis)
    Lepiej wczytajcie się dokładnie w komunikat spółki. Dołóżcie do tego rosnące zatrudnienie. Ludzi ot tak się nie zatrudnia, to jest trudny i duży koszt, kto prowadził firmę ten wie. Do zatrudnienia trzeba mieć silne powody, łatwiej się zatrudnia niż później zwalnia (koszty, wymagania kodeksu pracy, potencjalna konkurencja, utopione inwestycje w adaptację do miejsca pracy itd).
    ____
    CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
    A ilu tu ma firmę lub chociaż zarządza, to by wiedzieli co oznacza wzrost zatrudnienia. Ilu sprawdziło na stronie Sunexa ilu i jakich pracowników szukają, kto się zainteresował po co im zbiorniki kompozytowe? Najlepiej wyzywać innych od głąbów jak Wiatr.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Marek [178.36.116.*]
    Wasz guru spodziewał sie spadków kursu poniżej, jeśłi dobrze pamietam 11zł i nie tylko, co teraz powie???nie tak dawno 2 tygodnie temu, czyżby dalej twierdził, że będzie taniej??, kto mądrzejszy sam podejmuje decyzje, ja tam dalej zamierzam... a to już moja słodka tajemnica
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: marco9691 [178.36.116.*]
    to dopiero początek wzrostów...
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~reinman [37.8.230.*]
    Święte słowa...
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Franek [5.173.5.*]
    A co z zalegającymi towarami?
    Coraz więcej montują zadowolonym klientom, jak byś czytał wyniki to byś wiedział że mają wyrobów gotowych za 30mln. A co powiesz na dotacje z NCBiR ? Co powiesz na słowa prezesa o zwiększonych zamówieniach ?
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Jarzem [46.204.97.*]
    Generalnie kolejny raz się potwierdziło, że pewien osobnik na tym forum to antywskaźnik. Pamiętam jeszcze z forum Asbisa, jak jeden forumowicz stwierdził, że nasz specjalista jest znany głównie z tego, że brakuje mu piątej klepki. Pozdrowienia dla jadących w pociągu i trzeźwo myślących.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Fromag [37.47.88.*]
    Dalej tam siedzi i pisze o nas per oszołomy z Sunexa. Myślałem że tu ściemnia trochę żeby zniechęcenie siać a sam kupuje a on chyba faktycznie stal się ofiarą własnych analiz. Może liczbowo dobrych ale gielda to nie tylko liczby.
  • Re: Jak mawia ciepła pompa, Autor: ~Sceptyk_Praktyk [178.36.203.*]
    Up, odświeżam, wątek z kilkoma całkiem mądrymi mądrościami.
[x]
SUNEX -0,53% 2,80 2026-05-20 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.