Ja nie wiem czy szału nie będzie.(to można pejoratywnie rozumieć) Nowy rok nowe rozdania na spółkach. Nie mam czasu na śledzenie szacunków/ wyników Sunexu. Patrząc na szeroki rynek widać jak odsiewane są ziarna od plew. Będą szacunki wtedy można je komentować i robić jakieś drobne wyliczenie. A teraz szkoda czasu.
Szkoda czasu na śledzenie szacunków/wyników ale pytasz kiedy one będą i twierdzisz ze szkoda Ci na to czasu. Mimo to nie szkoda Ci czasu zeby nawet w sylwestra/święta pisać tu codziennie swoje pseudointeligentne wypociny. Z Ciebie wiater to faktycznie jest największy farmazon na tym forum XD pozdroo
Ty nie potrafisz czytać? Gościu pisze, że nie ma czasu na szukanie raportu. pisze że po publikacji coś tam policzy. Jego sprawa, a ty jedziesz z hejtem Słabe to. Napisz choć jeden post na temat Sunex.
Będą wyniki będziemy komentować. Wyniki słabsze są już w cenie a wy chcecie wystraszyć ludzi że tragedia. To ostatnia chwila żeby wystraszyć akcjonariuszy bo jak podadzą info o dofinansowaniu z NCBiR z którego mogą dostać do 22mln zł. Wy się zastanawiacie czy dostaną te pieniądze a Sunex już szuka pracowników do realizacji tego projektu. Prezes mówił że w Niemczech klienci wstrzymali się do stycznia z zakupami że względu na wyższe dopłaty, to jakie wyniki będą za 1Q 24r sami sobie możecie odpowiedzieć.
A jaki mamy według ciebie trend. Przypominam że 30.10.23r kurs wynosił 11,20zł, po co są ukryte zlecenia kupna np. wczoraj na 11,72 niby arkusz zleceń pusty. Osobiście czekam na info o wysokości dotacji z NCBiR zobaczymy ile kurs będzie wynosił.
(urwało wpis)
Lepiej wczytajcie się dokładnie w komunikat spółki. Dołóżcie do tego rosnące zatrudnienie. Ludzi ot tak się nie zatrudnia, to jest trudny i duży koszt, kto prowadził firmę ten wie. Do zatrudnienia trzeba mieć silne powody, łatwiej się zatrudnia niż później zwalnia (koszty, wymagania kodeksu pracy, potencjalna konkurencja, utopione inwestycje w adaptację do miejsca pracy itd).
____
CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
A ilu tu ma firmę lub chociaż zarządza, to by wiedzieli co oznacza wzrost zatrudnienia. Ilu sprawdziło na stronie Sunexa ilu i jakich pracowników szukają, kto się zainteresował po co im zbiorniki kompozytowe? Najlepiej wyzywać innych od głąbów jak Wiatr.
Wasz guru spodziewał sie spadków kursu poniżej, jeśłi dobrze pamietam 11zł i nie tylko, co teraz powie???nie tak dawno 2 tygodnie temu, czyżby dalej twierdził, że będzie taniej??, kto mądrzejszy sam podejmuje decyzje, ja tam dalej zamierzam... a to już moja słodka tajemnica
Coraz więcej montują zadowolonym klientom, jak byś czytał wyniki to byś wiedział że mają wyrobów gotowych za 30mln. A co powiesz na dotacje z NCBiR ? Co powiesz na słowa prezesa o zwiększonych zamówieniach ?
Generalnie kolejny raz się potwierdziło, że pewien osobnik na tym forum to antywskaźnik. Pamiętam jeszcze z forum Asbisa, jak jeden forumowicz stwierdził, że nasz specjalista jest znany głównie z tego, że brakuje mu piątej klepki. Pozdrowienia dla jadących w pociągu i trzeźwo myślących.
Dalej tam siedzi i pisze o nas per oszołomy z Sunexa. Myślałem że tu ściemnia trochę żeby zniechęcenie siać a sam kupuje a on chyba faktycznie stal się ofiarą własnych analiz. Może liczbowo dobrych ale gielda to nie tylko liczby.