• Co dalej z O2O? Autor: ~Romano74 [79.184.6.*]
    Sam się zastanawiam co będzie dalej robić O2O. Zainwestowali w Czechach w ATS - wtopa, zainwestowali w Mobicert - wtopa, zainwestowali w MobiTrust - no i może jak sprzedadzą to coś z tego zostanie, rozwineli Streemo - i drogo tego nie sprzedadzą. Na koniec zostawiam rodzynek One-2-One Gmbh. Kto im to kupi? Przecież tej firmy już dawno nie powinno być, bo tylko koszty i straty przynosi!!!

Jakoś w tym wszystkim ciężko się połapać. Najpierw ekspansja na rynki zagraniczne, a teraz zamykamy się we własnym kraju. O co tu chodzi? Mam dziwne przeczucia, że ... Chyba nie ma o czym gadać :(

Kochani, co o tym wszystkim sądzicie. powiedzmy to na forum, bo może ktoś z Zarządu to przeczyta.
  • Re: Co dalej z O2O? Autor: ~pirx [10.217.10.*]
    tej firmie brakuje pomysłu. mają kosmiczną wtopę na działalności, chociaż prawdę mówiąc to i wcześniejsze wyniki były naciągane. moim zdaniem perspektywy są marne.
  • Re: Co dalej z O2O? Autor: ~martinez [87.207.42.*]
    Jakoś po kiepskich wynikach nie chce spadać za bardzo. Nie ma chyba już z czego ;(

Sprzedaż nierentownych aktywów to niekoniecznie zła decyzja. Ciążą one na wynikach już od jakiegoś czasu. Może rzeczywiście lepiej skupić się na krajowym rynku. Inna sprawa, że emisja akcji była m.in. pod akwizycje, a te jak dotąd okazują się niewypałem.

Osobiście najbardziej irytująca jest dla mnie polityka informacyjna spółki: ciągłe zapowiedzi, wałkowanie w kółko tych samych wątków na różne sposoby i przy różnych okazjach, a zero liczb, konkretów czy danych. Mogę zrozumieć, że zwłaszcza teraz wszelkie prognozy mogą wziąć w łeb, ale inwestowanie w akcje O2O to teraz trochę loteria, choć fundamentalnie grupa nie może być chyba tak mało warta...
[x]
ONE2ONE -20,00% 0,04 2015-06-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.