Dnia 2009-03-06 o godz. 12:12 maciej_z_krakowa napisał(a):
> papier mozolnie pnie się w górę. Prosze zwrócić uwagę jak
> sprytnie popyt odbiera podaż.
Ty to obserwujesz czy uczestniczysz?
V V V
Macieju jestem pod wrażeniem trafności twoich wnioskow z analizy, wywalilem dzis papier po 1,78 - nie ryzykuje czekania do momentu podjecia decyzji o skupie, nie chce stracic - znajac karkosika mozna spodziewac sie wszystkiego - pozdrawiam -
nie do końca, przeznaczają 20 mln na zakup maksymalnie wszystkich akcji, a kupią po ile im się uda 1 mln akcji po 20 zeta, albo 9,6 po 2,1, myślę że uda im się kupić 4-5 mln akcji ze średnią 4-5 zł, co może oznaczać, że kurs pod koniec skupu może wynosić więcej, jak myślicie?
hmm
ja przeczytałem że 20mln owszem ale na skup do 37% akcji i do 31 marca 2010. Tak jest napisane w oficjalnym info hutmana, więc skąd wam się wziął sierpień 2009?
a swoją drogą obserwowałem cały dzień notowania i szło pięknie a koło 15ej wszystko j...bło. Czy coś jest nie tak w związku z tym infem?
jutro rozprawa ze sp i dodatkowo korekta techniczna bo blisko szczytu, info było o 15.30 i praktycznie żadnej reakcji ale to naturalne obroty malutkie mało kto śledzi infa z hutmena podczas sesji, zobaczymy czy coś w prasie napiszą i wtedy się okaże, dla mnie info bardzo dobre takie jak chciałem, bałem się że będzie wezwanie z niską ceną które nie pozostawia wiele pola do popisu, ale teraz można pompować
ale korekta w tym wcale nie przeszkadza.
HTM dotarł pod opór i cofnął się dość gwałtownie. Czy dzisiejsza sesja w USA spowoduje, że atak zostanie ponowiony? Być może tak, ale uważam, że atak na opór ma szanse się powieść wówczas kiedy większość się tego nie spodziewa.
niepokoi mnie również dzisiejszy zjazd, obserwowałem dzisiaj ruchy hutka i dokładnie
po pojawieniu się infa, kurs zleciał na 1.81, później już tylko niżej, jak by ktoś specjalnie
uwalił kurs, ostatnio jak pamiętam ok. 10 lutego też dojechał do 1.9x, odbił się
i spowrotem powolny zjazd do 1.5x.
Ma ktoś jakies domysły .......
info dobre, ale ten zjazd przy takiej sesji jak dziś........................
sygnały korekty pojawiły się dużo wcześniej . Przyznam się że i ja się do nich przyczyniłem oddając w obce ręce trochę papieru w przedziale 1.91-1.87.
Postawiłem się na odbiór w przedziale 1.75-1.78. Musiałem wyjść około 14:15. Kiedy wróciłem po zamknięciu przecierałem oczy ze zdumienia, ze HTM zamknął się 1.75. Oczywiście dostałem tyle ile zamówiłem. O infie o skupie akcji własnych dowiedziałem się dopiero niedawno. Jutro będzie ciekawie.
Kark dzisiaj zrobił wystrzał na Midasie, Krezus też wystrzelił, za to uwalił
Hutka, coś cięzko mu przekroczyć tą magiczną 2zł, mam nadzieje że jutro
to nadrobi i przebijemy w końcu najpóźniej do końca tygodnia.......
Macieju siedzisz jeszcze na Swissku .... jezeli tak to jaki przewidujesz zasięg ???
siedze tam sobie od jakiegoś czasu ... powoli małymi kroczkami...........
wykres ma super....
Witaj Macieju mam pytanie wybierasz się na walne.? Będę również tam chętnie ,bym porozmawiał z takim wytrawnym graczem..!
Pozdrawiam i zapraszam na walne .! {czas rezerwować miejsca.!]
Spekulant to brzydko sie kojarzy z PRL!Nie znam wprawdzie innej nazwy,mam nadzieje tylko ,ze nie manipulant!????Co do zachowania sie Kursu HUtmena wczoraj pokazal swoja slabosc i dzisiaj nie bedzie lepiej!POzdrawiam!
coś się zaciął, stoi w miejscu jak muł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kursowstrzymywacz !!!!!!!!!!!!!!!!
nie oddawać mu tanio papieru, jak chce sobie skup robić to niech wjedzie piętro wyżej ........
proponuje ustawic sie w okolicach 1,40 bo taki bedzie kurs moze jeszcze w piatek
ubrali was po 1,7 1,8 i teraz zwalaja kurs mozna wyjsc i wejsc po 1,4 ;]
a skąd mam to wiedzieć?
Tysiąc razy pisałem, że umiem zidentyfikować start trendu i jego koniec ale nie umiem powiedzieć jak się dokładnie zachowa papier z dnia na dzień.
Do Macieja z Krakowa:
Macieju zapraszam Cię do obserwacji i wspólnej analizy ORCO PROPERTY GROUP SA - ta spółka z dużym prawdopodobieństwem może okazać się drugim IMMOEAST.
no niestety długi korekcyjny płaski trend między majem a lipcem wyrzucił mnie z rynku Hutmena a na wybicie z końca lipca nie zareagowałem bo wówczas wymyśliłem Boryszew, BBZ 05 i inne nisko leżące.
https://www.bankier.pl/forum/temat_nisko-leza,7310869.html
Pozdrawiam serdecznie i trochę żałuję, że odpuściłem HTM
Tak się spodziewałem. Ty masz swoją metodę, ja mam swoją, każdy ma własną metodę inwestowania.
Znam osobę, która zarobiła ponad 200% kupując poniżej 1,6 zł.
Przypominam sobie, co napisałem o poziomie do którego zleci HTM.
Ja żałuje, że cała dywidenda poszła na remont mieszkania.