A jakie ma wyjście, aby kurs nie spadł do 12, wtedy ze swoim promocyjnym pakietem będzie ze średnią w tamtych okolicach. Tu wszystko zostało przepalone po amatorsku. Jednak z jakiegoś powodu Wielki Prezes stoi z boku i nie skupił ani jednej akcji z rynku, razem z żoną. Przypadek ? Komu mogło zależeć na takim kursie ? A może komuś z Zarządu nie do końca pasuje Mizurino na pokładzie ? To tylko pytania. Do tego czynnik obiektywny, czyli sytuacja na szerokim rynku gdzie jest multum spółek znacznie bardziej perspektywicznych, no i relatywnie słaby dopływ nowego kapitału. A ci co się tutaj sparzyli, myślicie że pojawią się ponownie wyżej, czy niżej ? O ile się w ogóle pojawią.
Ja akurat tu jestem ciągle, bo jestem zmęczonym akcjonariuszem czekającym w końcu na jakieś pozytywne informacje, których że spółki coś brak, a te drobne zakupy interesantów przestają już działać powoli..
Czy ja wiem... dla mnie dobrymi informacjami to jest rozbudowa zakładu postawienie nowych linii produkcyjnych itd.
Trudno oczekiwać, że w tym zamieszaniu związanym z restrukturyzacją przestrzeni produkcyjno - magazynowej będzie realizowany kolejny kontrakt na sto baniek w wariackim tempie. Nie od razu Kraków zbudowano. Tutaj bawimy się w horyzoncie 5 lat.
Inną kwestią jest, że sektor biotechu nie jest już tak popularny wśród Ynwestorów, którzy wolą lokować kapitał teraz w główne indeksy, które rosną i będą rosły.
Dlatego cena akcji BMX się urealnia i kto wie jak głęboko sięgnie ten proces.