Ano właśnie! My tu gadu gadu o 8 milijonach, a tu już 6 netto co kwartał jest poza zasięgiem spółki! A nie przestrzegałam, że drożyzna pożre zyski??? To nic nie docierało. No jak grochem o ścianę! To teraz macie za swoje! Dobrze moje bydlątka wczoraj wyczuły, że z wynikami będzie kruchutko.
5.7M kwartalnych zysków netto, dla spółki o kapitalizacji 125M to dla ciebie mało? Kurde, taki Amazon to w takim wypadku grusze zarabia, po co Bezos nadal z tymi książkami się bawi ;/?
Spółka przez:
-ostatnie 10 lat rosła w średniorocznym tempie 15,19% -ostatnie 5 lat rosła w średniorocznym tempie 28,92% -ostatnie 3 lata rosła w średniorocznym tempie 13,94%
-ostatni rok urosła 23,84%
Jeśli uważasz, że obecnie nadal jest na żenującym poziomie, to jedynie się cieszyć że można dobrać więcej za bezcen :P
Elwirka, zamiast marudzić, sprzedaj kury i prosiaki i zacznij kupować taniutkie akcje. Wtedy kurs pod wpływem wygenerowanego przez Ciebie popytu ostro wzrośnie ku naszej wspólnej radości.
Moje nioski zawsze mnie zaopatrzą w pokaźny zasób jaj, a z tłustego warchlaka i szyneczka i boczek i słoninka zostanie. A taka spółka to raz się jej powiedzie, raz nie, raz zrobi 7mln, raz 6 nawet nie wyciśnie, a dywidendę to raz rzuci na rok albo i rzadziej jak teraz. Zbyt duże ryzyko, bym za nie przepłacała! Ale jeśli chcesz mnie uczynić szczęśliwą posiadczką tych akcji, zawsze możemu ubić targu po 8 u notariusza.
Niby masz rację, ale prosiaczki i kurki mogą się rozchorować (czego Ci nie życzę) i weterynarz każe je zutylizować. Więc ryzyko jest zawsze. Zatem sprzedaj połowę swojej gadziny i za to kup taniutkie akcyjki. Będzie to bardzo rozsądna dywersyfikacja twoich inwestycji.
Będzie coraz gorzej! Gazety trąbią, że ludzie z nędzy coraz częściej w sklepach kradną. W Holandii, to ponoć tak nakradli w jednych sklepach, że tamtejsza spółka stratę zaliczyła miast zysku! Czarne chmury gromadzą się nad naszym handlem. My Polacy tak mamy, że w sklepach chętnie jumamy! Oby tak nie było, ale głód i nędza niejednego może popchnąć ku desperacji, byle tylko móc czym brzuch zapełnić!
Przecież Donek i reszta komuny doszli do władzy i mówią, że "szczęśliwej Polski już czas". A ty klepiesz o jakiejś nędzy i głodzie. Zastanów się Elwiro, co ty wypisujesz.
A kradną przecież tylko pisowcy, a oni przecież wszyscy zaraz pójdą do kozy. Więc kto w tych sklepach właściwie będzie kradł. Komuniści? Toż to to absurd.
No i 11tka rozmieniona! Strach zagląda w oczy udziałowcom na wieść o pladze kradzieży w sklepach! Nie dziwota, po takich hiobowych wieściach sama bym popuściła!
Żeby nie było, żem coś sobie ubzdurała, to macie:
https://www.portalspozywczy.pl/handel/artykuly/wzrost-liczby-kradziezy-w-sklepach-eksperci-radza-jak-sie-zabezpieczac,242199.html
Ludzi po prostu nie stać!
W uśmiechniętej Polsce Platformy Obywatelskiej wszystkich stać na wszystko. Szczęśliwej Polski już czas, jak mawia uśmiechnięta ministra Nowacka. He, he, he.
Jak nie stać. Kabza puchnie . Banki płacą, developerzy płacą, Delko płaci, zagranicą trochę mnie boli ale też płaci...nieśność u niosek mam teraz 76%. Wyjebongo...
Widać jakieś duże zainteresowanie ostatnio ktoś pakuję do wora po całości komuś zależy na akcjach.Może jakieś przejęcie się zapowiada bo ruch dosyć spory się zrobił.