Pierwszym planowanym do realizacji projektem jest budowa trzeciego etapu Osiedla Lotników przez Spółkę Interbud Construction Sp. z o.o. Spółka uzyskała już pozwolenie na budowę i rozpoczęła proces sprzedaży mieszkań. W ramach inwestycji ma powstać 36 lokali mieszkalnych oraz 2 lokale usługowe. Drugim projektem, który zakłada realizować Interbud Construction Sp. z o.o., jest Osiedle Lotników etap 4., położony przy ul. Urbanowicza. Spółka posiada już zakupione dwie działki i zawarła umowę przedwstępną na zakup trzeciej. Spółka ma już opracowaną koncepcję architektoniczną na realizację niniejszej inwestycji, obecnie zbiera warunki przyłączeniowe na poszczególne media. Rozpoczęcie realizacji i uruchomienia sprzedaży niniejszej inwestycji, Interbud Construction uwarunkowuje od zaangażowania sprzedażowego etapu 3. Kolejną inwestycją, jaką przygotowuje Grupa Kapitałowa, jest budowa budynku wielorodzinnego 23- mieszkaniowego w Warszawie przez Rupes Sp. z o.o. Spółka złożyła już z końcem października wniosek pozwolenia na budowę i prowadzi procedurę jego konsultacji z wydziałem Architektury Miasta Stołecznego Warszawa. Grupa Kapitałowa posiada jeszcze w swoim banku ziemi duże zaplecze działek położonych w Lublinie w dzielnicy Felin. Uruchomienie pierwszej inwestycji na tych nieruchomościach Spółka zakłada jeszcze w roku 2024 i ma to być budynek wielorodzinny z 82 mieszkaniami, na który już ma opracowaną koncepcję architektoniczną. Kolejne projekty w ramach dzielnicy Felin Grupa Kapitałowa zakłada uruchamiać dopiero w roku 2025. W roku 2024 Grupa Kapitałowa zakłada również uruchomić projekt mieszkaniowy na zakupionej przez Interbud Lublin S.A. działce przy ulicy Kalinowszczyzna w Lublinie. Spółka uzyskała warunki zabudowy dotyczące niniejszego projektu. Spółka rozpocznie sprzedaż planowanych mieszkań w powyższej inwestycji po uzyskaniu pozwolenia na budowę. Następnie planowana jest inwestycja polegająca na budowie wielorodzinnego budynku mieszkalnego, przy ulicy Relaksowej w Lublinie. Termin realizacji uzależniony jest od zakończenia rozpoczętego procesu zmiany obowiązującego planu zabudowy. Spółka Interbud Apartments Sp. z o.o., posiada obecnie wydane prawomocne pozwolenie na budowę na projekt zespołu bliźniaczych domów jednorodzinnych w Wólce Lubelskiej. Inwestycja obejmuje budowę siedmiu wolnostojących, dwurodzinnych domów mieszkalnych. Ze względu na charakter projektu Spółka rozważa możliwość sprzedaży tego projektu na zewnątrz, celem koncentracji swoich działań przede wszystkim na projektach mieszkaniowych wielorodzinnych.
co z tego jak na kursie jest jawna manipulacja, dzięki niewielkiej ilości posiadanych akcji i dośc sporym środkom ustawiają kurs jak im się podoba ..... dziś kurs był trzymany na swoim poziomie, przez cały dzień manipulatorzy pilnowali by cena akcji nie wzbudziła zainteresowania większej ilości osób i pozostawała na niskim, niezmienionym poziomie, każdy zakup był kontrowany sprzedażą jednej akcji tak by kurs wracał do niskiego poziomu, wczoraj skutecznie zabili popyt z zewnątrz i zainteresowanie spółką drobnych akcjonariuszy, a dziś wystarczyło tego przypilnować .......
Uwierz, są tacy którzy się cieszyli i cieszą z mega naiwnej strategii blokowania. Przecież to prymitywne sztukowanie w lewo i tworzenie iluzji słabości widzimy od jakiegoś czasu i jest to oczywiste. Nie mamy tutaj jakichś algosów pod którymi można ukryć intencje - patrzymy i widzimy :) Nawet można w punktach opisać szereg zabiegów, które są prowadzone aby nie wywołać wzrostu kursu. Przynajmniej takie próby miały miejsce do tej pory.
Sporo osób interesuje się firmą i obserwuje od dawna, bo jest tutaj twarde value w majątku firmy i przedmiocie działalności. Wyczyszczenie problematycznych spraw wyprowadziło firmę na autostradę nowych możliwości. Krótko mówiąc, stawka wysoka... na tyle że warto puszczać 1 sztukę w lewo, po 1 sekundzie w odpowiedzi na kupno z prawej.
Rozumiem że nasz rynek ma łatkę jakiegoś rynku 3go Świata, że nikt się nie interesuje, nikt tu nie zagląda, etc., Są ludzie którzy z tego żyją i raczej nie przepuszczają takich okazji :) Naiwne blokowanie kursu wygląda komicznie, no ale jak ktoś rozumie case to nie ma powodów do narzekania :)
Chyba coś w tym jest co piszesz. Wczoraj ja kupowałam. Zaczęłam rano, ale ktoś kupił przede mną. Patrząc w arkusz obawiałam się, że albo będę musiała mocno podnieść kurs, albo nie kupię, jeśli inni się dołączą. Zanim kupiłam ktoś wziął kilka kilo podnosząc kurs na otwarciu chyba około 5 procent. Ja brałam później, do 2,16 zł. I nie wiem skąd potem ta podaż się wzięła. No ale skorzystałam, bo i poniżej 1,90 zł wpadło.
Arkusz z lewej zawalony zleceniami. Nie ma popytu, za to podaz jest uzupleniana na biezaco. Mozecie sie ludzic, ale zostaniecie z bezwartosciowym papierem.
dobrze, świetnie, to już się nie martw, możesz iść spać spokojnie .... ty naprawdę myślisz, że wielu z nas tutaj nie widzi tego co się tu wyprawia, a raczej tego co wyprawia spółdzielnia ?? to co nastawiali po prawej może stać tylko dzięki temu, że nie ma zainteresowania spółką, ale kij ma dwa końce, spółdzielnia pokazała ile już uzbierała akcji ( a to pewnie ułamek tego co ma) i będzie musiała to sprzedać dużo, dużo drożej !! być może jeszcze ktoś się wysypuje oszukiwany manipulacjami spółdzielni i bajkami o querkusie, ale niedługo to się skończy i zainteresowanie się pojawi, więc zaczną wam podbierać te akcje więc będziecie musieli uciec ze zleceniami a do tego brać wyżej, prędzej czy później to nastąpi ....
Spółdzielnia jest zapewne trochę wkurzona,nie chcą oddawać,obojętnie czy rośnie,czy spada,dobry znak,ludziska trzymają,bo wiedzą,że dobry papier jest i zapewne sporo w przyszłości urośnie.Wystarczy trzymać.