Widzę, że obok mnie na zakupach jeszcze jest kilku inwestorów, mam na myśli choćby tego który tak pięknie zgarnął 12 k przed raportem, czy drugiego który wziął prawie 6 k kolejnego dnia. Jednak ja zbieram powoli, skoro chcecie tak ochotnie sprzedawać. Mam czas i kapitał. W przyszłym tygodniu będę ponownie na zakupach, bo dla mnie RDG to złota emerytura, a nie krótkoterminowa spekulacja. Myślę, że kolejne Espi w drodze i mam nadzieję, że Zarząd przedstawi niebawem plan komercjalizacji tych 16 jeśli dobrze policzyłem patentów onkologicznych zatwierdzonych w tym roku. Poza tym kapitalizacja spółki powoli dochodzi do wymogu uprawniającego ogłoszenie przejścia z NC na GPW ( oczywiście przy spełnieniu pewnych warunków), a to otwiera nowe perspektywy. Na giełdzie kupuje się przyszłość.
Pełny szacun Koledzy Inwestorzy. Widzę, że tryskacie młodością i optymizmem, której z racji wieku już nie posiadam. ale cieszę się, że inwestujecie w najbardziej perspektywiczne branże. Dzisiaj teraz widzę, że jednak po biedzie ktoś zaczął dobierać, więc to dobrze rokuje. Może pojawi się Espi o zakupach insiderskich ? Wszystko na spokojnie, bez pośpiechu, z zimną głową. Czekamy aż pojawią się pierwsze informacje o projektach komercjalizacji zatwierdzonych patentów, bo takich rzeczy nie robi się do szuflady. To oczywiście trochę potrwa, ale na tym polega inwestowanie a nie spekulacja. ReadGene to nie Innogene, chociaż jak ktoś by się uparł to i tutaj może kurs wyciągnąć do kosmicznych poziomów, wolałbym aby jednak tego nie robił. Niech spółka rośnie w swoim tempie, trochę jak Kruk, Scope, Ryvu-Selvita i tym podobne. Wszystkiego dobrego na weekend od seniora.
Myślałem, że sobie jajca robisz Kolego, ale sprawdziłem i tam faktycznie dzieje się na stronie. Jeszcze nie skończyli, ale dobrze im to idzie. No robi się coraz ciekawiej. Może już ktoś wszedł na pokład pod kreską 5 % i sugerował im to zrobić? Albo sami uznali że to część strategii komercjalizacji i internacjonalizacji ? Dobry ruch ze strony Zarządu. Może nieco zwiększę pakiet w portfelu w tym tygodniu.
Obroty od pewno czasu ładnie wrosły, to pokazuje, że kapitał wchodzi. Znając życie, to się ludziska rzucą nie teraz tylko jak już będzie ponad 4zł, zamiast teraz na spokojnie więcej zbierać.
Powolutku i bez pośpiechu. Niech się zbuduje stabilny akcjonariat na longa, który wie ile są warte takie patenty onko, zwłaszcza jak zaczną współpracować z Niemcami, a to że zaczną to jest bardzo prawdopodobne z racji położenia i pozycji Profesora. Niemiecki biznes lubi robić interesy na Ziemiach Odzyskanych.
Bardzo dobrze piszecie, wszystko w swoim czasie. Warto spółkę powoli akumulować, przed etapem komercjalizacji jej zatwierdzonych patentów onkologicznych oraz wejściem na zagraniczne rynki z tymi pomysłami. Ta zmiana strony na wersję anglojęzyczną dla mnie jako inwestora jest sygnałem od Zarządu. Pozdrawiam cierpliwych i długoterminowych.
Spokojnie zbierają i teraz. I taka akumulacja jest właściwa. Ważne aby wiedzieli po co zbierają, że nie jest to walor na tydzień/miesiąc tylko na dłużej. FF relatywnie niski, więc papieru niewiele w cenie do 4,0 ale jak będzie zobaczymy Kolego. Tu wystarczy jedno Espi o zakupie insiderskim albo o przeglądzie opcji strategicznych czy komercjalizacji i wtedy każdy może się zdziwić. A przebudowa strony w języku angielskim jest faktem i pewnie pod coś jest robiona.
Dnia 2023-11-24 o godz. 20:24 ~Long napisał(a): > Pełny szacun Koledzy Inwestorzy. Widzę, że tryskacie młodością i optymizmem, której z racji wieku już nie posiadam. ale cieszę się, że inwestujecie w najbardziej perspektywiczne branże. Dzisiaj teraz widzę, że jednak po biedzie ktoś zaczął dobierać, więc to dobrze rokuje. Może pojawi się Espi o zakupach insiderskich ? Wszystko na spokojnie, bez pośpiechu, z zimną głową. Czekamy aż pojawią się pierwsze informacje o projektach komercjalizacji zatwierdzonych patentów, bo takich rzeczy nie robi się do szuflady. To oczywiście trochę potrwa, ale na tym polega inwestowanie a nie spekulacja. ReadGene to nie Innogene, chociaż jak ktoś by się uparł to i tutaj może kurs wyciągnąć do kosmicznych poziomów, wolałbym aby jednak tego nie robił. Niech spółka rośnie w swoim tempie, trochę jak Kruk, Scope, Ryvu-Selvita i tym podobne. Wszystkiego dobrego na weekend od seniora.
Pojawił się stary naganiacz. Jesteś "spokojnym" seniorem. Zmiana IP nie zmienia stylu pisania. Jaki mamy dzisiaj obrót? Ok. 4600 zł to na pewno fundusze inwestycyjne i zagranica wchodzą naganiaczu.
Dnia 2023-12-07 o godz. 23:26 ~Long napisał(a): > Obecna kapitalizacja stwarza takie mozliwosci
Napisz o tym do spółki. Wiesz jakie są wymagania do spełnienia żeby przenieść spółkę na rynek podstawowy? Jeśli wiesz to napisz, jeśli nie wiesz to nie napiszesz. Sprawdź w google- zawsze można wtedy można mniej się kompromitować. Wiesz ile kosztuje "utrzymanie" spółki na rynku głównym? Czytasz raporty spółki - rozumiesz, że jeżeli nie ma zysków....?