• TS z EnteroTarget Autor: ~anowy [213.134.187.*]
    W dniu 22 sierpnia 2023 r. spółki BIOTON S.A. oraz EnteroTarget ApS podpisały Term Sheet, dotyczący współpracy spółek
    dotyczącej zastosowania substancji aktywnej rekombinowanej insuliny ludzkiej (API), produkowanej przez BIOTON S.A.
    w produkcie farmaceutycznym EnteroTarget ApS - EnterocalmTM.
    EnterocalmTM to produkt, który ma ogromny potencjał w pomaganiu pacjentom, którzy mają bardzo niewiele opcji leczenia
    różnych chorób jelit – oferując im lepszą formę leczenia i znaczną redukcję objawów choroby. Produkt EnteroTarget ApS -
    EnterocalmTM jest w pierwszej fazie badań klinicznych.
    BIOTON S.A. w ramach ww. umowy posiada wyłączność na dostarczanie EnteroTarget ApS substancji aktywnej (API). Umowa
    może zostać wypowiedziana przez każdą ze stron za 12-miesięcznym okresem wypowiedzenia.
    W ramach umowy EnteroTarget ApS ma prawo do udzielania licencji na marketing i sprzedaż EnterocalmTM, lecz jeśli
    zdecyduje się udzielić licencji na sprzedaż EnterocalmTM w Polsce innym podmiotom niż BIOTON S.A., opłaty licencyjne (lub
    marża brutto dla dystrybutora) zostaną podzielone równo (50/50) między EnteroTarget ApS i BIOTON S.A.. W przeciwnym
    razie BIOTON S.A. będzie miał wyłączne prawo do sprzedaży hurtowej EnterocalmTM w Polsce.

Jakoś mało kto komentował, poczytałem na LinkedIn i to może być hit większy niż same analogi. Pewnie dlatego zbierają. Na razie TS, ale jak będzie umowa to mijamy 5
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~KimdzongTusk [45.10.138.*]
    nie obraś sie ale narazie to widzę , że zebrałeś tylko Ty
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~anowy [213.134.187.*]
    Nie wygląda, czytam o tej firmie, to skomercjonalizowana katedra biotechnologii uniwersytetu w Kopenhadze, naprawdę europejska czołówka naukowców. Patent na EU i US już jest. Może się nabrałem, ale jeśli nie to tu będzie 12
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Wariat [80.238.117.*]
    12 groszy tylko nie płacz proszę....
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Jb [188.146.106.*]
    Raczej 21. Ale docelowo 50-100
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Misiu [83.30.146.*]
    A jak to wyłączyłeś? :D
    A jak to wyliczyłeś?
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Fee [46.205.132.*]
    20 zł w tym roku nie zrobi, ale efekt stycznia ...
    niech no tylko info wejdzie
    Feega z makiem.
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Jb [77.252.46.*]
    Przypominam ze Chinczycy kupowali w przedziale 15-20zl a bylo to wiele lat temu. Nawet Soloz jest umoczony w Biotka w cenie okolo 60zl za papier. Tutaj mogą sie jeszcze zadziac cuda i 3 cyfrowka (100zl) jest jak najbardziej realna. Analogi, leki na odchudzanie, Dunczycy, ....i wiele innych opcji
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Misiu [89.70.190.*]
    Czemu tylko 100? Ja od dawna mówię, że powinno być po 500. :D
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~KUSY [176.111.230.*]
    Tu się ludzie dziwią, klną albo piszą dyrdymały. Bioton od lat nie zarabia i tyle. Mimo chińskich włodarzy obroty jak w bazarowej szczęce. Ja myślę, że Yifan będąc średniakiem w branży, tak na prawdę nie wiele może, to po pierwsze i w sumie nie ma żadnego interesu żeby jakoś ten Bioton wspomagać poza swoimi analogami, na które też już chyba mało liczy, to po drugie. Nie ma paliwa i nie pojedzie. Raport w marcu - kwietniu i co mniej cierpliwi wychodzą za wszelką cenę żeby się załapać choć na koniec hossy i reinwestować. W sumie to się nic takiego nie dzieje. Wszystko w trendzie. Gdyby na początku września przebił 4,5 z wysokim wolumenem, to by była szansa, a tak mamy powolny zjazd do 3,4 - 3,3 czyli dolnego ograniczenia kanału. Czyli jednak się potwierdza. Jak dotąd każdy podskok wykorzystywać do sprzedaży i pomału można myśleć o odkupywaniu. Tylko tak umoczeni mogą przynajmniej ograniczać stratę. Można też siedzieć, nic nie robić i pluć jadem na forum.
    Kusy, przecież do końca listopada ma linia produkcyjna ruszyć. Ja tam czekam na dobre newsy jednak. Z 500 to oczywiście ironia, no ale 5, które pozwoli mi opuścić ten statek, to chyba będzie.:D
    Po pierwsze zapomnij o info o linii produkcyjnej. Oni takich rzeczy nie podają do wiadomości. Żadnych rzeczy nie podają. Byli tu tacy, którzy pisali, że Bioton jako spółka giełdowa jest bardzo porządna przez chińczyków, bo poprzez nią będą mogli wejść na europejski rynek :))))) Ja pisałem, że chińczyk kupił sobie tylko i wyłącznie fabrykę w Macierzyszu, a Bioton na giełdzie go uwiera ale musieli go przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza. To jest odpowiedź czemu nie ma żadnego ESPI. Info podają tylko jak już muszą, czyli w raportach. Jakby mogli to tam też by nie podawali, ale takie jest prawo. Poza tym wierzysz w 5zł po takim info??? Ja nie wierzę. Realnie 4,2 - 4,3 i do bazy. Obciążeniem jest reputacja spółki i wyniki. Info o linii produkcyjnej to tylko psychologia. Ludzie wiedzą że jak pokażą że zarabiają, to się ew. zobaczy czy kupować. Coraz mniej jest niedzielnych inwestorów. Tym bardziej, że spółek jest do wyboru, do koloru, dywidendowych i innych, a kapitału inwestycyjnego nie za dużo.
    Ktoś tu pisał, że zbierają. Można pęknąć ze śmiechu. Gołym okiem widać, że trwa dystrybucja. Ktoś wywala partiami np. 500 - 1000 papierków, co uwala kurs o parę groszy i w tej samej transakcji na końcu jest kupno 5 - 6 akcji, żeby wrócił na zero. I tak w kółko. Ktoś chce desperacko wyjść z szamba. Papier szuka denka i tyle. Ono się znajduje na 3,4 - 3,3. Gorzej jak to będzie przebite w dół, a i tak może być.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.246.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    No może zaczną inaczej gadać. Nie wien czemu tak milczą? Czy to wynika z Chińskiej kultury, że wolą milczenie. Podobno Chińczyk nie jest w stanie odmówić i powiedzieć, że czegoś nie da rady zrobić. Dla mnie to dziwne i nie rozumiem tego.
    Dzisiaj niestety było wywalanie po 3,54. Nie sądzę, żeby ktoś tym jakoś sterował. Po prostu znalazł się jakiś zniecierpliwiony kolo. Zresztą w obliczu hossy, warto stąd może wyjść na jakis czas i wrócić zarobionym choćby na WIG20.
    Dokładnie, też tak sadzę. W dodatku jednak technika. Nie udało się zaatakować 4,5 to musi zejść do wsparcia. To dla mnie też jest zagadka czemu tak jest. Ktoś sprzedaje, żeby się spełniło. To się zdarzało w starym i nowym testamencie, ale czemu na GPW??:D Nie tylko na Biotonie tak jest. AT nie zawsze się sprawdza, ale ja się kieruję nim na Biotonie i najczęściej okazuje się, że było warto. Nie ma ESPI to czym się posiłkować?
    Nie rozumiesz czemu Chińczyk nie gada? Ja się powtarzam, ale oni się nie interesują ani samym Biotonem, ani giełdą. Nie kupili akcji, tylko weszli w posiadanie spółek, które nimi dysponują. Oni liczyli na szybki deal w sprawie analogów. Potrzebowali fabryki i doraźnej władzy w spółce żeby nikt im nie bruździł. Analogi się już przeciągnęły 3 lata. Myślę, że jeszcze nie położyli na to lachy, ale jeśli to będzie tak dalej wyglądało, to jebną papierami. Tak to widzę, ale ktoś może się z tym nie zgadzać.
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Masakra [79.184.36.*]
    Kusy a nie może być tak, że na Biotonie każdy stracił i jest to idealna spółka do sprzedaży na koniec roku żeby zmniejszyć podatek. Na całym szerokim jest hossa trudno było stracić więc myślę, że sporo osób tak robi.

Ja dokupiłem 5k ale już moje zniecierpliwienie jest ogromne.
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~uhu [31.61.167.*]
    Dnia 2023-11-22 o godz. 08:54 ~Jb napisał(a):
    > Analogi, leki na odchudzanie, Dunczycy, ....i wiele innych opcji

Amfetamina, produkcja, dystrybucja, masturbacja, ... i brawurowa jazda samochodem cinquecento.
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Vlad [89.66.223.*]
    cinquecento. chyba juz nie produkują,
    jest dół więc Bio do obserwacji :)
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~anowy [176.221.107.*]
    Wyckoff i 6 w 2024. Sporo zniecierpliwionych poszło na szybko na GLC i HRP, widać było korelację. Biotek w cenie promocyjnej to trzeba brać.
    Przestało spadać, znaczy bedzie rosło :)
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Fee [46.205.132.*]
    dzisiaj soczysta zieleń, więc nie wiem czy na górce brać?
    a tak na serio to w grudniu jak rajd św. mikołaja zacznie się wyczerpywać, to Bio jest do wzięcia w tej cenie.
    jak była korekta, to stabilnie, bez zjazdu trwał, a czasem w górę pod 4 zł
    Co to za bełkot?
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Masakra [79.184.36.*]
    Jest info o aplikacji z Bioton na LinkedIn:

https://www.linkedin.com/posts/bioton_bioton-healthcareinnovation-medtech-activity-7133483093893468162-b0jE?utm_source=share&utm_medium=member_android

Coś pozytywnego :)
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Karol [5.184.217.*]
    Czy wie ktoś ile aktualnie kosztuje korzystanie z takich dobrodziejstw? Znalazłem artykuł z 2020 roku. https://www.mojacukrzyca.org/?a=text&id=5219&des=ile-realnie-kosztuje-korzystanie-z-nierefundowanych-systemow-ciaglego-monitoringu-glikemii-CGM-FGM spółka będzie mogła całkiem nieźle na tym zarobić pod warunkiem, że będzie prowadziła dystrybucję sensorów bo produkować raczej ich nie będzie.Poczekamy zobaczymy.
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~anowy [213.134.187.*]
    Będzie info o wykorzystaniu AI przez Bioton w leczeniu cukrzycy to się nie otworzy
    No to chyba mamy odwrót i jedziemy w gore. Na dniach 4 na celowniku
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~Jb [188.146.118.*]
    Kolejny tydzien i widzimy 4 z przodu. A grudzień z info o Analogach
    Srutu tutu majtki z drutu.
  • Re: TS z EnteroTarget Autor: ~J23 [88.156.143.*]
    *****misia i jego spoldzielnie
    J23 wzniósł się na wyżyny swojej inteligencji użył gwiazdek zamiast wulgaryzmów. Brawo, idziesz w dobrą stronę. Jeszcze kilkadziesiąt lat i będą z ciebie ludzie.
[x]
BIOTON -0,23% 4,39 2025-10-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.