• Pozew zbiorowy Autor: ~Biały [5.180.179.*]
    Panie i Panowie, tu się nie ma co cackac, za długo to trwa. Każdy z nas zostawił tu pieniądze. To są konkretne straty. Za te straty i działanie na szkodę spółki i akcjonariuszy trzeba pozwać prezesa i radę nadzorczą. Dość zabawy w kotka i myszkę. Skoro nie miłosna liczyć na knf trzeba brać sprawy we włas w ręce. Jak zbierzemy 15-20 osób to będę prowadził sprawę.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Free [78.10.73.*]
    Wstępnie jestem zainteresowany, ale to oczywiście zależy dużo od kształtu potencjalnej umowy z prawnikiem i kosztów.

Na pewno nie zgodzę się na umowę na zasadzie płacenia mu przez okres prowadzenia sprawy, bo wtedy może ją przeciągać w nieskończoność dla wynagrodzenia, a potem na końcu się okaże że i tak przegrał. Nie chcę znowu zmarnować hajsu na tę spółkę na kolejnego cwaniaka, tym razem prawnika:)
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Info [46.134.170.*]
    Jestem za mogę przeznaczyć 5tys zł.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~gracz [46.134.89.*]
    Również po odszkodowanie jeszcze KNF bym pozwal za tolerowanie takich.Kti ich tu wpuścił Oni w papierach musieli mieć bałagan już 3 lata temu
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Info [46.134.170.*]
    To co zakłada to ktoś? Czym szybciej tym lepiej. Dlaczego tylko my mamy mieć święta zepsute przez takiego - nawet nie ma takich słów, nawet tych najbardziej obelżywych, żeby nazwać tego kogoś. Dawać ten pozew ja zapłacę, niech też ma święta takie jak my.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Opinia [188.146.90.*]
    Dołączam się.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Robin [46.204.0.*]
    Ja też się dołączam
    Będę wdzięczny za informację jaki może być koszt doświadczonego prawnika do takiej sprawy.
    Ze swojej strony deklaruję nie mniej niż 10tys.zł
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Free [62.87.248.*]
    No Opinia widzę, że nieźle Ciebie tutaj powiesił prezes skoro jesteś gotów wydać 10 tyś:) Chyba złapał CIę z tym zawieszeniem, akurat jak brałeś pod kolejne kółko.
    Bardziej chodzi o zasady.
    Stać mnie.
    Jak pisałem wcześniej ja na NC gram tylko tym co mogę stracić.
    Na GPW mam kapitał.
    A takiego benka chętnie w grupie pociągnę do odpowiedzialności.
    Nowe ciekawe doświadczenie życiowe.
    Obawiam się tylko że większość tu piszących w rzeczywistości wymięknie.
    Pożyjemy, zobaczymy.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Smalec [79.184.34.*]
    Z racji, że moja inwestycja tutaj wyniosła mniej niż 2 tysiące złotych, to się nie dorzucę finansowo, ale podzielę pomysłem:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/CENTURION-FINANCE-Przystapienie-do-spolki-8016817.html 
    Może warto zapytać tę spółkę co sądzą o swojej inwestycji, jak traktują tą wtopę i czy by nie dołączyli do pozwu? Możliwe że odpiszą, że to ich sprawa i nie komentują sytuacji albo, że zawsze trzeba się liczyć z ryzykiem utraty kapitału, albo nic nie odpiszą, choć brak odpowiedzi to też odpowiedź, ale może warto spróbować? 104.500,00 zł to już nie przelewki...
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Free [78.8.4.*]
    Kiedyś pisałem, że nawet Airway daje raporty a jest w kiepskiej sytuacji finansowej, może nawet gorszej niż Minutor. No a teraz człowiek marzy o tym, żeby Minutor był takim drugim Airway'em. Jednak wydawanie regularne raportów to oznaka, ze spółka nie jest takim padłem jak się wydaje, w przeciwieństwie do Minutora, który do czerwca wydawał się w miarę spoko, a po zawieszeniu powyłaziły wszystkie trupy z szafy
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Info [46.134.129.*]
    W miarę spoko bo niebawem grubas mydlił wszystkim oczy i niezwłocznie firmę prowadził.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Dno [46.134.126.*]
    Nawet w tym komunikacie jest podane do wiadomości, że wcześniej zadeklarowana kwota inwestycji została znacząco zredukowana w związku z bardzo wysokim popytem ze strony inwestorów na udziały w MTE. Jak pamiętam przy tym połączeniu wchodziło 32 podmioty. Ciekawe jak się mają teraz ci wszyscy owi inwestorzy z tych podmiotów po tak spektakularnej wtopie. Aż dziwne, że tak długo tolerowane były bajeczki Benniego. Nawet po odwieszeniu notowań nikt im przecież nie dopuści takiej puli akcji tego syfa.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Smalec [79.184.34.*]
    Mnie osobiście wcale nie zdziwi, jeśli jedną z propozycji układowych będzie konwersja długu na akcje. Dodruk 40 mln po 10 groszy? Proszę bardzo, walne przegłosuje, bo wiadomo kto ma większość...
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Free [62.87.243.*]
    Żeby był dodruk to najpierw muszą wyjść zaległe raporty i wszystko w nich musi grać. Roczny może sporo namieszać jak się okaże, że cyferki się nie zgadzają, a na pewno zostanie szczegółowo przeanalizowany.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Szop [37.47.119.*]
    Ja jestem zainteresowany dołączeniem do pozwu.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: olidaen [185.70.180.*]
    Również jestem zainteresowany.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Tomasz [185.161.95.*]
    Witam, poproszę o kontakt. Ten gnój odpowie za wszystko przed sądem.
    dorarorora@gmail.com
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Poko [31.60.115.*]
    Ja również. Można by jakaś grupę założyć np. na discord.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.