...na małych obrotach, ale spada. Chętni na kupno są, ale na coraz niższych poziomach. Jest to dla mnie niepokojący sygnał, bo jak tak dalej pójdzie, to do szybko dojdziemy do poziomu 3,6zł.
Dodatkowo zaskakuje mnie fakt, że ludzie sprzedają tuż przed premierą Paranoid - czyli tak, jak na każdej spółce gejmingowej, jakby od razu przewidywali porażkę po premierze.
Nie ukrywajmy, że Paranoid nie jest i nie będzie top produkcją MM, bo to jest dedykowane raczej Tormentorowi - o ile ta gra w ogóle zostanie dopuszczona "do obrotu" na steam (w co wątpię). Wszystko to wskazuje, że ludziom chyba nie chce się czekać do premiery Tormentora i będą mieli jeszcze okazję do odkupienia akcji po niższych cenach.
Paranoid zapowiada się jako najlepsza pod względem klimatu/technologii/gameplayu gra od Madmind, ale sprzedażowo raczej nie będzie to hit. Aczkolwiek nie ma co przekreślać z góry gry - za ostatni miesiąc mamy awans o ponad 50 pozycji na wishliście, a przecież najgorętszy okres promocyjny dopiero przed nami. Liczę tylko, że data zotanie dowieziona, bo patrząc po ostatnim raporcie w spółce zostało środków na max. pół roku (ale jak się robi równolegle sześć czy siedem gier to ciężko się dziwić). O Tormentora aż nadto bym się nie bał - Steam jest cięty na gry erotyczne, ale z brutalnością o dziwo nie ma problemu (patrz chociażby "Teksańską masakrę...").
Dnia 2023-11-16 o godz. 10:08 ~rony90 napisał(a): > O Tormentora aż nadto bym się nie bał - Steam jest cięty na gry erotyczne, ale z brutalnością o dziwo nie ma problemu (patrz chociażby "Teksańską masakrę...").
Żeby daleko też nie szukać to wystarczy obejrzeć demo "Cyberpunk 2077 phantom liberty" i zabawy piłą mechaniczną na przeciwnikach...
a) spółka posiada 2,5 mln zł środków pieniężnych i należności z platform sprzedażowych. b) wpływy z backcatalogu to ok. 0,3 mln zł miesięcznie c) koszty to ok. 0,6 mln zł miesięcznie
Mógłbyś proszę zdradzić metodologię swoich wyliczeń, bo nie mam pojęcia jak przy takich liczbach wychodzą Ci dwa miesiące płynności?
Szkoda że spadło, ale może właśnie z tego powodu trzeba zacząć kupować. Potencjał min 20%. Może być tak, że jeszcze przed premierą odbije. Wszyscy patrzą na stratę, ale wynika ona z dużych inwestycji, które spółka zrobiła. Brałko w ostatnich miesiącach przychodów, jednak za kilka miesięcy spółka będzie mieć kolejne tytuły które będą się napędzać cross promocjami. Ja nie chce nic mówić ile będzie itp bo tego nikt nie wie, ale uważam, że spółka jest dobrze prowadzona i chciałbym żeby niedługo kurs przebił swoje dotychczasowe maksima.
Możecie kupować. Ja sprzedałem prawie wszystko. Może jak się pojawi to, może jak się pojawi tamto albo sramto, może za miesiąc, może nie... A kurs żyje swoim życiem (nędznym zresztą.) Kilka miesięcy przeczekałem, stratę zaliczyłem. Trudno. Nie mam na tyle pieniędzy, żeby je trzymać w próżni tyle czasu. Zostawiłem kilka , żeby patrzeć jak będzie rosło (Wam).
Franek zejdz na ziemie. To ze ty sprzedales swoje 200 akcji to nie znaczy że ja sprzedam moje 50k. Sprzedają teraz to bym zdolowal kurs chyba na 2.5 a gdybym chcial odkupic to placil bym chyba po 8. Ty to jestes lis gieldowy. Widze ze taki sam jak absrajter. Takze ja nie sprzedam ani jednej a wrecz nawet troszeczku dokupuję jak tacy jak ty sprzedaja. Pozdro mordeczko.
Absrajter nie chce cie obrazac ale musze ci przyznac ze jestes płytki strasznie. Pokaż mi amebo gdzie napisalem że mam100k i gdzie napisałem że po 2.4 Jesli nie udowodnisz to jesteś zwyklym d...e....b...i.l..eeeeeeeee..mmmmmm Epikajeeeee