"ręcznie" sterowany... za mala płynnosc.. ale mysle ze po tej wymianie 2 tyg temu, własciciele beda chciali zeby wrócil przynajmniej na te 100 zl, moze nieco wyżej... ale to tylko moje gdybanie...
Dnia 2009-02-09 o godz. 21:26 ~darek napisał(a):
> PODALI ROCZNĄ PROGNOZĘ SPRZ.94,5 mln zysk 5,8 mln gorzej
> niż w r.ub. WK/ 30,-
Pognoza: wyniki za cały 2008 rok przedstawiały się następująco:
To orginał Przychody netto ze sprzedaży: 299,7 mln zł.
Zysk netto: 12,7 mln zł.
Wysokość nakładów inwestycyjnych ogółem:13,6 mln zł.
Wysokość nakładów inwestycyjnych na prace badawczo-rozwojowe: 2,1 mln zł
Dodatnie różnice kursowe: 2,9 mln zł
Ujemne różnice kursowe: 2,4 mln zł
Chyba trzeba doczytać. To co przedmowca pisal to IV kwatal
Ja na szczęście zdążyłem kupić przy 48..
ktos - nie słuchaj ich -dobrze zrobiłeś chłopie -nie sprzedaj niżej jak 100 zeta a bedzie to niedługo ja tez mam troche -ale jutro musze zatankowac pełny bak
Podstawa - proszę bardzo dnia 28.01.2008 jeden z najdziwniejszych dni tej spółki w historii na gpw kurs z 68,- PLN zjechał na 45,- i można by było stwierdzić że spekóła ale... w historii notowań tej spółki nie było nigdy takiego obrotu (wolumen 104 213 szt) największy obrót dawno temu coś koło 20 000 szt., po drugie w tym dniu szły pakiety od 2000 do 9000 szt. i wszystkie po 55,- PLN poszło tego w pakietach około 90 000 - 100 000 tys.szt a po trzecie spółka rok temu kosztowała około 400,- za akcje a kurs spadł jakby była bankrutem. moim zdaniem jest bardzo mało akcji w ff bo napewno z pakietówek poszła jakaś część ff i masz odpowiedź - dzisiejszy kurs małą ilością akcji poszedł w górę jak na tę godzinę ponad 21 % + nie mówiąć o wczorajszym dniu a szczególnie o fixingu.
w czwartek podanie raportu za 4 kwartał. wyniki będą bardzo dobre gdyż sam zysk za 4 kw to prawie 50% za cały 2008!!!!. pójdzie do góry. A szykują się duże zlecenia w związku z odnowieniem linii energetycznych
niedługo poznamy nowego udziałowca. ktoś w uwówionych pakietach nabył około 10% średnio po 55 pln. będzie ciekawie. 300 pln to marzenia ale 120-150 realne do końca marca
szczerze nie rozumiem o co tu chodzilo, moze sie kiedys dowiemy ;) ale racjonalne byloby wyrównanie na 110 zł.. tylko czy do naszej GPW pasuje "racjonalne"??