i kilometr mułu... spółka nadal nie zarabia. Przejadany przychód, nadal abstrakcyjna wycena w stosunku do rocznych zysków. Żal bo będziemy tu nadal wisieć
Mówiłem, że powyżej 3,5zł nie ma szans na wzrost jak spółka nie zacznie zarabiać. W dodatku wisielce będą się ewakuować na potęgę więc nie ma nawet jak rosnąć pod jakikolwiek hype. W tym też ja XD XD XD
Nie pozdrawiam i klepcie się dalej po pleckach jak to jest tutaj super. Do następnego raportu w którym będzie znowu 100k zysku i dalszy marazm
Te 2 k na S to Twoje? Daj znać czy tak. Zgarnę to :)
Napisz jaka według Cb powinna być kapitalizacja qubic a później skoro uważasz ze zysk to główny wyznacznik napisz jaką kapitalizacje powinnien mieć OML który miał w 2022 stratę a w 2023 po trzech kwartałach ma kilku milionową stratę
Nic nie wystawiam. Zostane tu z niczym tonąc lub wyjdę chociaż z minimalnym zyskiem. Mam średnią na poziomie 4,12 i aktualnie jest to nie do odrobienia. Siedzę na spółce 2 lata i jestem juz po prostu wku%@%A "rozwojem" tej spółki. A najbardziej tym waszym wiecznym poklepywaniem się po plecach i zakrzywianiem rzeczywistości.
Jaka powinna być wycena ? Jeżeli spółka zarabia 500-600k na rok to sobie policz jaką powinna mieć kapitalizację bo aktualna wycena to bańka. Przypominam, że to nie jest CDR i nie ma szans na porównywalne wyceny. W dodatku nie ma nadal sentymentu do gamingu. Więc daruj sobie porównywanie do innych spółek, liczy się to co jest tu i teraz. A tu jest nieustany marazm i brak popytu.
Pawcik ...ładnie się wijesz..Jak Piskorz na piasku ..
Doceniam to...ty akurat jesteś w miarę kreatywny ..
Tylko mam jedno pytanie .
Jestem tu 3 łata i mam średnią 1.6 a ty masz powyżej 4zeta to co robiłeś jak przez dwa lata kurs bujał się poniżej 1.8 ..
Nie pamiętam cię Pawcik .
Jesteś kłamczuszkiem ..
I jeszcze jedno .
Mam bardzo ładny pakiecik .
Teraz na koncie świeci się zarobek czasem 70% czasem 110%.
Zacznę powolutku sprzedawać od 350 % zarobku .
Druga połowa 2024 ...
Takim rentierem takim będę :)
Przepływ dużej kasy na bananie odbywa się tylko do rąk cierpliwych z rąk narwańców ..
Życzę Ci Pawcik wszystkiego dobrego lecz jeśli inwestujesz w spółki a nie wierzysz w ich rozwój lub ten rozwój negujesz tak jak w przypadku Qubica to coś z tobą jest nie tak ..
wszedłem w akcje Qubicka dwa razy jak był hype na gaming za covidu. Za pierwszym razem kupiłem w okolicy 3zl, sprzedałem po 5,5...szczyt był w okolicy 10zl.
Gdy spadło kupiłem kolejny raz po 5 zł +... i uśredniałem do dziś. Kurs od tamtej pory miał jeszcze raz maksa w okolicy 6zł a później już nieustannie w dół.
Kilka postów tu wrzuciłem, ale raczej się nie wypowiadam na 4um. Tym razem jednak już mnie krwawica bierze i muszę gdzieś wylać żale.
Inwestuje na WIG20 i 40, tu wyłącznie spekulacja bo był świetny czas na gaming wtedy. Nie udało się i tyle, niemniej nigdy nie wchodziłem w totalne wydmuszki. Widziałem potencjał.
Po 2 latach marazmu przestałem już wierzyć, że ta spółka cokolwiek osiągnie. Tyle i aż tyle. Pogodziłem się, że strace wszystko co zarobiłem, ba nawet stracę więcej bo ponad 2 lata kiszę kase ... ale gdzieś tam jednak wierzyłem, że spółka zacznie zarabiać.
Nadziej matką głupich
Spokojnie. Myślę, że też wszystko stracę tutaj. Dzięki inflacji rozmywa się żal, bo to pieniądze coraz mnie warte i strata mniej boli. Jeszcze parę lat i to będą pięleniądze na frytki, trudno. Szkoda się denerwować już teraz. Może nastąpi cud, jakaś mikronadzieja na to tutaj jest. Są za to spółki gdzie można było zakisić kasę, a szansa na odbicie jest już zerowa. Moglo być gorzej. Na szczęście stosuję twardo zasadę, że nie inwestuję więcej niż mogę stracić (choć na ten moment mam tu najwięcej, niestety). Ogólnie sytuacja i tak wygląda dużo, dużo lepiej niż taki rok temu
To mówisz że widziałeś potencjał w spółce która permanentnie co kwartał przez parę lat stała w miejscu, wykazywała straty miała cash flow na minusie i ubogie portfolio a jej kapitalizacja bujała się między30 a 90 mln ..( Qubic w latach 2019-2021)..
A teraz gdy wszystkie wskaźniki poszły do góry ,portfolio puchnie od gierek , trzeci kwartał cash flow na ładnym plusie (Qubic 2023 ) a kapitalizacja jest o połowę mniejsza to spółka tego potencjału nie ma ..?
Tak ... jest tu sens i logika w twoim rozumowaniu ..
Czytaj ze zrozumieniem, kupowałem w erze boomu na gaming. Czysto spekulacyjnie, wtedy widziałem szanse na dalszy hype i zarobek.
Jedynymi kłamczuszkami to jesteście wy bo pitolicie jak jest tanio a nie kupujecie. Marne obroty, marny popyt. Super niska wycena( ^^ ) a wy nie kupujecie na promocji. ALe z czym do ludzi jak po drugiej stronie są pewnie małolaty mające po kilkaset akcji ... założę się, że osoby które tu całymi tygodniami ujadają to są totalne gołodupce.
Wracając do merytoryki... jest źle. Obecna wycena jest abstrakcyjna do raportów i zysku. Przychód bez zysku nie ma znaczenia !!!!!!!!!!!!!!!
Kończę to biadolenie, do następnego biednego raportu ;) Będę tu się pojawiać po każdym raporcie aż w końcu nie wytrzymam i sprzedam ze stratą. Ale prędzej stracę całą kasę i utonę z resztą niż dam się ograbić gołodup com
Pawciku ..ja największe zakupy robiłem poniżej 2.50 ..
A największe z największych poniżej 1.50 ...
Jestem załadowany po korek i patrzę z uśmiechem jak robicie szpagaty ...
Trzymam za słowo i liczę na miłą konwersacje w marcu 2024 ..
Z poważaniem ...Millutki ..
Ja też zawsze jak mam akcje danej spółki, to siedzę na forum i szkaluję ją, licząc że jeszcze mi się strata powiększy. Lubię czerwień. (sarkazm). Zanim wyślesz kolejny komentarz to daj koledze do przeczytania, czy jest z sensem napisana. W jednym komentarzu piszesz że może w końcu pękniesz i sprzedaż ze startą, ale nie dasz się ograbić "gołodupcom".
Spółka ma nieporównywalnie większy potencjał niż pare lat temu. Miała o wiele mniejsze portfolio i konsol switch było mniej. Teraz to portfolio dynamicznie rośnie. Wiaże się to z kosztami ale przy tych grach jest zjawisko kuli śnieżnej. Raz wydane potem sprzedają się przez wiele lat. Wzrost przychodów jest imponujący. Jest dwa razy tyle przychodów ile było rok temu w 3 kwartale. Rozmawiamy już o tym czy uda im się osiągnąć 10 mln w Q4 !!!! Także ta kula się rozpędza. Niedługo to będzie też widać na zysku ale wtedy będą już inne poziomy.
Rozmawiaj z de-bil-am-i którzy nie rozróżniają przychodu od zysku, cały czas to samo.
Nie sram do własnego gniazda, tylko wku r %$ mnie jak miesiąc w miesiąc zakrzywiacie prawdę. K%4a ile tak można kłamać i nabierać innych ludzi
Sam zastanów się nad swoją wiedzą inwestycyjna.... Kto kupuje spółkę w ewidentny trendzie spadkowym i to jak cała branża leciała po covidowym rajdzie..... Teraz doczytaj raport i poczytaj co znaczą słowa przepływy pieniężne ebita itp.. I najważniejsze porównaj ostatnie raporty w historycznymi i do tego poczytaj ostatnie kilkanaście espii i potem wyzywaj innych od de....
hahaha następny, przepływy pieniężne XDXDXD
Mogą być nawet miliardowe jak spółka nie potrafi zarabiać. Kiedy to zrozumiesz ? Przy aktualnych zyskach i wycenie zwrot jest w ile ? 50 lat ? I to ma być ta skrajnie niska wycena ? :D Miesiąc w miesiac i rok w rok to samo biadolicie, już za miesiąc, już za kwartał, już za rogiem będzie zarobek XD jak to Qubick jest źle wyceniony itd itd.
Ta spółka nie potrafi zarabiać, przejada cały przychód. Marnotrawi wszelkie środki, pośredniczy z marnym zyskiem.
Kto wtedy kupował ? Masa ludzi. Wisielców jest tu od groma. Sentyment do spółki marny. Aktualnie nikt tego nie chce kupować. Po raporcie obroty nie przekroczą nawet 100k... a jutro będzie standard w zakresie 3-12k WOW ogień
klepcie się dalej po pleckach a za rok wycena nadal 2zł :D
Pawcik .. Tak po ludzku jest mi ciebie żal .
Nie kompromituj się ..
Nikt od ciebie nie wymaga żebyś był bystry jak księgowa w dużej firmie , ale jakieś podstawy mógłbyś liznąć ..
Nie brnij dalej ...
Piszę to dla twojego dobra ...
Mam dla ciebie złota radę. Walnij to co masz pkc i poczujesz ulgę. Ten kolek w D ci wypadnie i tyle. Żałosny jesteś.... A tak przy okazji to ty tu jesteś wisielcem i to w dodatku się tym chwalisz.... Z tego co czytam to wszyscy pozostali zarobieni a teraz czekaj na pierwszy milion. Tylko ty ujadasz
Haha tak, tak, wy wszyscy jesteście zarobieni XD banda żałosnych dzieciaków
Spokojnie, codziennie będą coraz niższe ceny i ja się z was pośmieje przy następnym raporcie.
Kierunek obrany w okolice 1zł