Jesteśmy ponad ostatnim szczytem. Cofka będzie nie zgodna z sztuką analizy.
10 zł powinno być na wyciągnięcie ręki. Konsolidacja była dosyć długo. Szczyt jest przebity na zwiększonym volumenie.
Dotknęli szczytu na 5.20, mamy normalne cofnięcie. Znikome obroty jak na szczyt przełomu. Porownac do ostatniego szczytu i jaki miał obrót. Kontynuacja trendu.
Szczyt w cenach zamknięcia jest przebity. Jest on ważniejszy niż na wykresach świecowych.
Ja tu nie widzę innej możliwości jak kontynuacja trendu wzrostowego. Jest chwilowe zniechęcenie to jest normalne
Zejdzie do 4,5-4,7 najprawdopodobniej od tego poziomu będzie atak żęby przebić 5,25 co jest teraz oporem jak przebije to poleci wysoko... czekamy na wyniki
Papier mocny... animator próbował rozgrywać ale tu słabych rąk nie ma więc nie było za bardzo komu oddawać... większy popyt powinien pojawić się po wynikach... jutro zakładam że dojdziemy do linii oporu może w okolice 5,1X co przy dobrych wynikach powinno "złamać" linię oporu (5,2x) jak zapałkę i wynieść kurs na nowe ATH... przy dobrych wynikach i ponad przeciętnym popycie sądzę że kurs będzie oscylował w granicach 8-9zł... i to nie jest nie osiągalne patrząc na wskaźniki C/Z i C/WK to wygląda to zdrowo... :)
"Papier mocny... animator próbował rozgrywać ale tu słabych rąk nie ma więc nie było za bardzo komu oddawać... większy popyt powinien pojawić się po wynikach... jutro zakładam że dojdziemy do linii oporu może w okolice 5,1X co przy dobrych wynikach powinno "złamać" linię oporu (5,2x) jak zapałkę i wynieść kurs na nowe ATH... przy dobrych wynikach i ponad przeciętnym popycie sądzę że kurs będzie oscylował w granicach 8-9zł... i to nie jest nie osiągalne patrząc na wskaźniki C/Z i C/WK to wygląda to zdrowo... :) Czas pokaże czy tak będzie..."
Patentus jest dzisiaj potencjalnie najmocniejszym papierem na GPW zarówno w krótkim jak i dłuższym terminie. Stabilny akcjonariat. Przez wiele lat , a obserwowałem notowania, inwestycje i komunikaty od dnia debiutu. Cena emisyjna akcji z IPO została dawno przekroczona. Nie ma więc punktu odniesienia. Wielokrotnie byłem na WZA, zakładzie i u Prezesa. Inwestowali nawet w covidzie i inwestują dalej! Kiedy zacząłem skupować akcje w 2018 r. liczyłem tylko na zysk na krótką metę. Dzisiaj mając największy z "naszej trójki" pakiet, liczę na dwucyfrowy kurs akcji. Cieszę się też, że od lutego nie będzie już pseudo animatora. Wyniki będą dobre a roczne rewelacyjne! Zgodnie z teorią Elliota jesteśmy obecnie w fazie trzeciej, najbardziej zyskownej fali. Fala ta powinna wynieść kurs do poziomu od 7,70 zł do około 12 zł. Jaki będzie kurs przy piątej fali zobaczymy. Wskaźniki C/Z i C/WK są bardzo dobre. Obserwując notowania zastanawiam się czy oprócz nas ktoś inny duży, skupuje akcje, może fundusze? Pozdrawiam cierpliwych inwestorów.
140 mln to duży zydk ale jak spojrzysz na kapitalizację 1,7 mld to wyjdzie ze w 23r bedzie c/ zysk 10%
Patentus narazie ma kapitalizację 140mln a zysk będzie 40-60 baniek w 2023r wiec potencjał wzrostu jest duży. Do ilu dojdzie to się okaże ale 10zl realne jest
140 mln kap. Śmiech na sali....
Spółka mocno niedowartościowana przez rynek giełdowy.Wartośc spółki jest dużo większa i wiem że jutrzejsze wyniki jak i za cały rok 2023 to udowodnią...
Ludzie znają cenę wszystkiego, ale nie znają wartości niczego.
Brak znaczącej podarzy na tym poziome... czy jutro będą się zabijać o akcje na wyższych poziomach !? Zobaczymy... Tymczasem animator pełni swoją rolę...
Nie ma co komentować AT... zachowanie kursu conajmnie dziwne... można powiedzieć takie rzeczy tylko na naszej babanowej...
Kurs poniżej WK ma się nijak do wyników z raportu...
Zysk z trzech kwartałów '23 to ponad 24 mln zł czyli prawie 7 razy większy niż przed rokiem!! 7 razy większy!! Zysk w trzecim kwartale '23 to ponad 5,2 mln zł czyli 8 razy większy niż przed rokiem!! 8 razy większy!!
Tu nie ma co komentować ktoś się bawi kursem ff jest lekko ponad 20% nie sądzicie że główni akcjonariusze "wywalają papier" :)
WK na akcję jak ktoś dobrze policzył 4,37zł... spółka ma bardzo dobre perspektywy i niezłe kontrakty na których zarabia przy niezłej marży...
pomyślcie sami co jest nie tak, moim skromnym zdaniem spekoła się bawi lub i panikaże wywalają (bo co bo liczyli na większy zysk!?)
ale niech się bawią, ja siedzę grzecznie od 3,8 i poczekam... jeść nie woła :)
Dnia 2023-11-15 o godz. 16:40 ~Gracz napisał(a): > Nie ma co komentować AT... zachowanie kursu conajmnie dziwne... można powiedzieć takie rzeczy tylko na naszej babanowej... > > Kurs poniżej WK ma się nijak do wyników z raportu... > > Zysk z trzech kwartałów '23 to ponad 24 mln zł czyli prawie 7 razy większy niż przed rokiem!! 7 razy większy!! > Zysk w trzecim kwartale '23 to ponad 5,2 mln zł czyli 8 razy większy niż przed rokiem!! 8 razy większy!! > > Tu nie ma co komentować ktoś się bawi kursem ff jest lekko ponad 20% nie sądzicie że główni akcjonariusze "wywalają papier" :) > > WK na akcję jak ktoś dobrze policzył 4,37zł... spółka ma bardzo dobre perspektywy i niezłe kontrakty na których zarabia przy niezłej marży... > > pomyślcie sami co jest nie tak, moim skromnym zdaniem spekoła się bawi lub i panikaże wywalają (bo co bo liczyli na większy zysk!?) > > ale niech się bawią, ja siedzę grzecznie od 3,8 i poczekam... jeść nie woła :)
i co z tego wszystkiego? a jak będzię zysk 100 razy większy to co z tego jeśli nie masz w nim udziału? Jeśli nie będzie dywidendy - a nic na to nie wskazuje - to co za różnica czy masz milion czy 100 miliardów jak dostaniesz zero?
Dywidendy do tej pory nie było, ale to nie oznacza,że zawsze nie będzie. Dywidenda to jest kwestia kilku minut Walnym , uchwała,przegłosowali i jest ::)))? Ciagle piszecie swoje dyrdymały i wywody Przy takim sterowaniu kursem,tak i tak utopicie tylko akcje.