"Papier mocny... animator próbował rozgrywać ale tu słabych rąk nie ma więc nie było za bardzo komu oddawać... większy popyt powinien pojawić się po wynikach... jutro zakładam że dojdziemy do linii oporu może w okolice 5,1X co przy dobrych wynikach powinno "złamać" linię oporu (5,2x) jak zapałkę i wynieść kurs na nowe ATH... przy dobrych wynikach i ponad przeciętnym popycie sądzę że kurs będzie oscylował w granicach 8-9zł... i to nie jest nie osiągalne patrząc na wskaźniki C/Z i C/WK to wygląda to zdrowo... :)
Czas pokaże czy tak będzie..."
Patentus jest dzisiaj potencjalnie najmocniejszym papierem na GPW zarówno w krótkim jak i dłuższym terminie. Stabilny akcjonariat. Przez wiele lat , a obserwowałem notowania, inwestycje i komunikaty od dnia debiutu. Cena emisyjna akcji z IPO została dawno przekroczona. Nie ma więc punktu odniesienia. Wielokrotnie byłem na WZA, zakładzie i u Prezesa. Inwestowali nawet w covidzie i inwestują dalej! Kiedy zacząłem skupować akcje w 2018 r. liczyłem tylko na zysk na krótką metę. Dzisiaj mając największy z "naszej trójki" pakiet, liczę na dwucyfrowy kurs akcji. Cieszę się też, że od lutego nie będzie już pseudo animatora. Wyniki będą dobre a roczne rewelacyjne! Zgodnie z teorią Elliota jesteśmy obecnie w fazie trzeciej, najbardziej zyskownej fali. Fala ta powinna wynieść kurs do poziomu od 7,70 zł do około 12 zł. Jaki będzie kurs przy piątej fali zobaczymy. Wskaźniki C/Z i C/WK są bardzo dobre. Obserwując notowania zastanawiam się czy oprócz nas ktoś inny duży, skupuje akcje, może fundusze? Pozdrawiam cierpliwych inwestorów.